Mesiac október bol pre mňa a pre moju rodinu príliš hektický. Úprimne som čakala, kedy skončí. Kdekoľvek som sa pozrela, bolo potrebné toho veľa dokončovať, či organizovať. Nakoniec sa všetko podarilo, ako sa podariť malo a s radosťou môžem oznámiť, že dňa 15.10.2022 som sa stala pani Macháček Navrátilovou. Náš veľký deň sme spoločne s manželom oslávili v kruhu najbližšej rodiny, t.j. rodičov a starých rodičov. Nemali sme záujem o veľkú svadbu a zbytočný bašavel. Po obrade sme si šli spoločne s rodinou sadnúť do výbornej reštaurácie poblíž Kaplnky sv. Michala, kde sme mali sobáš, a užili sme si 4-chodovú večeru. Celý deň bol krásny. Zažili sme sobáš, aký sme si obaja predstavovali. Všetko bolo v minimalistickom a prírodnom duchu, dokonca aj moje šaty, či počet ľudí, haha.

Sme svoji - náš minimalistický sobáš

Budík som v deň našej svadby mala nastavený na siedmu ráno, aby som sa dostatočne vyspala a zároveň sa nikam nemusela náhliť. Po niekoľkých dňoch plných stresu som v deň svadby žiaden stres nepociťovala. Ráno som vstala, urobila si svoju rannú rutinu a hygienu a rozlúčila sa so snúbencom. Uvarila som si čaj a chvíľu som rozjímala. Všetko bolo prichystané, a tak som sa nemusela ničím zaoberať. O deviatej ráno som už sedela v salóne u kaderníčky a následne kozmetičky, ktorým touto cestou ďakujem. Vďaka ním som si svoj deň o to viac užila. Prvýkrát v živote som pociťovala obrovské sebavedomie, bol to výborný pocit. Po dokončení účesu a mejkapu pre mňa prišla kamarátka a spoločne sme šli dokúpiť konfety, ktoré na nás boli vystrelené pri odchode z kaplnky. Následne ma čakal príjemný čas strávený s rodičmi – maminou a jej mužom. Veľmi som sa im páčila, boli nadšení. Ich jediná dcéra sa o pár hodín ide vydávať.

Sme svoji - náš minimalistický sobáš

Obliekla som si sťahujúce prádlo, keďže som mala oblečené počas svadby priliehavé svadobné šaty. Nechýbal ani modrý podväzok, či požičané náušnice. Ako sa vraví, počas sobášu by mala mať nevesty niečo modré, niečo nové, niečo staré a niečo požičané. Tradícia sa mi páči, a tak som ju dodržala. Náušnice mi požičala moja budúca svokra – majú 30 rokov! Pre mňa boli skvostom. Konečne ma niekto videl s náušnicami, i keď to v skutočnosti boli klipsy. Pred, a aj po sobáši, sme sa spoločne s manželom a rodinou fotili. Vznikli krásne fotografie, ktoré ešte môj muž jemne upravil podľa nášho gusta. Po sobáši a večeri sme sa presunuli na Chatu pod Hrešnou, kde sme mali voľnejšiu zábavu. Prišli nám zagratulovať rodinní známi z mojej strany a atmosféra bola uvoľnená. Každý robil to, čo chcel. Presne takto sme to chceli, takto sme si to vysnívali. Žiaden program, žiadne zbytočné stresy a zdĺhavé príhovory, či iné náležitosti. Tí, ktorí chceli, ostali spať na chate a zvyšok išiel domov. Užili sme si krásny deň. Navždy mi ho bude pripomínať moja obľúbená vôňa Coach – Coach dreams, ktorú som mala v ten deň na sebe (aj na kytici) a sviečka s príznačným názvom Wedding Day od Yankee Candle, ktorú sme si o pár dní neskôr zapálili.

Sme svoji - náš minimalistický sobáš

Moje drahé vydaté čitateľky, zažili ste aj vy svoju vysnívanú svadbu?