Upršané dni strieda slnečné babie leto, ktoré je definitívnou bodkou za letom. Tvrdiť, že mi leto bude chýbať, by bolo veľmi trúfalé. Mojím obľúbeným ročným obdobím azda po celý život ostane jar, jeseň za ňou nezaostávajúc. Na jari mám rada prebúdzanie prírody, pučanie prvých kvetov, kvitnutie rastlín a prvé teplé dni po celej chladnej zime. Počas jesene som uchvátená farbami, akými dokáže hrať príroda. Unášajú ma v myšlienkach, vychutnávam si kúzelné východy a západy slnka a práve počas jesene chodím najradšej na túry. Počasie zvykne byť na horách stabilnejšie ako na jar, či v lete, a tak si môžem vychutnať nielen dobré počasie, ale aj farebnú hru lístia zo stromov. Každé ročné obdobie, a pravdupovediac takmer všetko vôkol mňa, mi pripomína vône. Kvetinová vôňa mi pripomína jar, citrusová leto a zemité, drevité tóny, mi pripomínajú a spríjemňujú jeseň a zimu. Tento rok mi bude jeseň spríjemňovať vôňa, parfém, Pour Femme (Roberto Cavalli).

Vôňa jesene: Roberto Cavalli Pour Femme

Roberto Cavalli – Pour Femme

Drahšími vôňami od svetoznámych parfumérov nepohŕdam. Už v trinástich rokoch som dostala svoju prvú Dolce & Gabbanu s krásnym kvetinovým vrchnákom a Bvlgari – toho času mala zaujímavý zelenkavý obal, no možno už ani nie je na trhu. Vtedy som začala prvýkrát vnímať rozdiel medzi drahými a cenovo dostupnejšími vôňami. Aj keď boli cenovým zlatým stredom (ani drahé – ani lacné), tak v porovnaní s Avon voňavkami, ktoré vtedy fičali, boli jednoznačne z vyššej cenovej kategórie. Rokmi som vyskúšala všelijaké parfémy. Lacnejšie, drahšie, z drogérie, z katalógov, vskutku všehochuť. Môžem s istotou vyhlásiť, že parfémy známych návrhárov mi nikdy nespôsobili alergickú reakciu. To sa ale nedá povedať o voňavkách od Avonu, napríklad. Odporúčam vám, drahé čitateľky, investovať do lepšieho parfému ako je pätnásť eurový Avon. Možno vás lepší parfém vyjde prvotne drahšie, no samé usúdite, že má dlhšiu trvanlivosť. Z drahších, no ešte stále cenovo prijateľných parfémov, odporúčam počas jesenného obdobia Pour Femme od Roberta Cavalliho s ambrovo – kvetinovou vôňou. Ťažká a prenikavá vôňa s tónmi vanilky ideálna na jeseň.

Vôňa jesene: Roberto Cavalli Pour Femme

Predáva sa v troch veľkostných prevedeniach – 30ml, 50ml a 75ml. Na skúšku je najlepšie vziať si menšie balenie, aby ste sa s vôňou Pour Femme lepšie zoznámili a vžili. Vo vrchnom tóne vône (hlave) ucítite hneď po nanesení a ovoňaní mierne štipľavé ružové korenie, ale aj benzoín a vanilku zo základu vône. V základe vône dominuje aj fazuľa tonka, ktorej sa pripisujú afrodiziakálne vlastnosti. Nenechajte sa zmiasť názvom fazuľa tonka, určite nebudete voňať ako fazuľa. Jej vôňa je korenistá až tabaková. Základ vône, ktorý tvorí benzoín, vanilka a fazuľa tonka cítiť najdlhšie, a to približne 6-8 hodín. Udávam čas počas ktorého som vôňu cítila ja, nie čas počas ktorého vôňu cítilo okolie. Ten mohol byť samozrejme dlhší. Prvé dve hodiny po nanesení parfému ucítite vy, aj vaše okolie, kvet pomarančovníka. Je srdcom vône a parfému dodáva napriek jeho ťažšej vôni slabý citrusový až sladký charakter. Zaujímavá súhra vôní, ktorá má tendenciu získať si nejednu ženu.

Vôňa jesene: Roberto Cavalli Pour Femme

Aký je váš obľúbený jesenný parfém?