Téma, ktorá posledné dva roky valcuje internet. Pôvodne som o nej vôbec nechcela písať, ani som nemala čo. Dva roky sa mi Covid – 19 vyhýbal, čomu som bola vďačná. Deň po novom roku si ma však našiel. A o pár dní na to som nakazila partnera. Nový rok nám síce nezačal najlepšie, ale z najhoršieho sme pravdepodobne vonku. S partnerom sme sa nakazili u našich známych počas Silvestrovskej noci. Priebeh som mala stredne ťažký, partner ľahký od začiatku až po koniec. Ak vás zaujíma, ako sme to zvládali (viac ako) 10 dní, dočítate sa viac informácií v článku.

Covid - dezinfekcia na ruky

Prvé 3 dni

Prvé 3 dni pre mňa boli útrapa. Začalo sa to druhého januára, odvtedy som mala zvýšenú teplotu, ktorá neklesala. Užívala som spočiatku Paralen a Medipyrin, nemôžem totiž užívať liečivo ibuprofen, ani kyselina salycilovú. Zvýšená teplota neklesala ani po troch dňoch, v noci ma trápila zimnica, bolelo ma svalstvo, točila sa mi hlava, vôbec som nespala. Plakala som od bolesti, ako veľmi ma bolelo svalstvo tela. Viete, ako sa hovorí, že vás bolí celý človek? Presne tak som sa cítila. Nič som nejedla, pila som len bylinkové čaje sladené medom. Štvrtého januára som zavolala obvodnej lekárke, už som nevládala. Myslela som, že mám chrípku, ktorú som tiež nikdy nemala. Nakoľko sa momentálne všetky respiračné ochorenia musia „hádzať“ do jedného vreca spoločne s Covidom, musela som sa prihlásiť na PCR testovanie. Termín som dostala hneď na druhý deň, piateho januára. Vtedy sa začali u partnera objavovať prvé príznaky v podobe bolesti hlavy a hrdla.

Covid - výživové doplnky

4 – 10. deň

Piateho januára, a teda štvrtý deň od prejavenia sa mojich príznakov, ma partner doprovodil na PCR testovanie. Prišla som o hlas, vydávala som len zvuky podobné syčaniu. Jedno šťastie, že mi aspoň partner rozumel. Testovanie som mala o jedenástej doobeda a krátko pred polnocou mi prišiel výsledok. Bola som pozitívna. Mala som zmiešaná pocity, no na jednu stranu som bola rada, že to budem mať za sebou. Partner sa musel taktiež objednať na test, dostal termín siedmeho januára a v ten deň (tiež krátko pred polnocou) mu prišiel výsledok. Pozitívny. Zatiaľčo mne sa príznaky zmierňovali, partnerovi sa stav zhoršoval. Stále kašľal, bol unavený, bolela ho hlava a svalstvo. Obaja sa máme momentálne dobre, cítime sa výrazne lepšie, nemáme zvýšenú teplotu. Užívali sme Isoprinosine, vitamín D, multivitamín, Omega 3 a 6 mastné kyseliny, Calcium Chloratum a na hrdlo Islu HA, Dorithricin a sirupy proti kašľu. Jedlo nám nosili partnerovi rodičia a niekedy sme si objednávali donášky z Bistra S Ramonom chodil von partner, obmedzili sme s ním vychádzky na 2x denne. Ako som spomínala, momentálne máme stav stabilizovaný a výrazne zlepšený. Avšak, zatiaľčo mne sa karanténa dnes oficiálne končí, partnerovi sa končí až v pondelok.

Covid - vitamíny v ovocí

Prekonali ste už Covid – 19?