Minulý mesiac ma oslovila pani z Elnina, ktorá rieši marketing s blogermi, či by som nechcela vyskúšať krabičku produktov Kneipp. Nevedela som, čo sa vnútri nachádza, no značku som poznala a mám ju rada. Kývla som. Všimla som si, že Kneipp má aj novinky, a to pleťovú masku a balzam na pery. Doposiaľ som si myslela, že vyrábajú „len“ produkty do kúpeľa. Ich produkty do kúpeľa sú pre mňa bezpochyby jedny z najlepších, ktoré sú momentálne dostupné na slovenskom trhu. A tak, keď mi domov prišiel balík produktov Kneipp, čakala som, že v balíku budú oleje a soli do kúpeľa. V balíku som však našla aj pleťovú masku a balzam na pery, bola som unesená. Nevraviac o kúpeľovej soli a oleji do kúpeľa s vôňou levandule. Levanduľu zbožňujem, vždy ma upokojí po náročnom dni a pomôže mi zaspať. Celý balík voňal príjemne, až mi bolo ľúto pootvárať produkty. Postupne som, jeden po druhom, otvorila a kúpeľovú soľ s olejom do kúpeľa hneď vyskúšala. Po kúpeli nasledovala starostlivosť o pleť v podobe pleťovej masky a na záver ošetrenie pier balzamom na pery s dômyselnou vôňou vanilky.

Kneipp - krabička produktov

Relaxačná levanduľová soľ do kúpeľa

Počas zimných, chladných a krátkych dní nepohrdnem kúpeľom. Napustím si vaňu, zapnem si rádio, zapálim aromatickú sviečku a do vane nasypem levanduľovú soľ do kúpeľa. Ideálne zakončenie chladného dňa. Do kúpeľa sa oplatí pridávať soľ najmä pre jej blahodarné účinky. Tie boli známe ľuďom v starovekom Egypte. Terapia soľnými kúpeľmi dosiahla svoj rozkvet v 18. storočí a pretrváva dodnes. Niet divu. Pokožka je vďaka soli hebká a jemná. Soľ má rovnaké vlastnosti ako peeling. Pri pravidelnom používaní bude aj zrohovatená a popraskaná pokožka znova hebká a mäkká. Nečistá a mastná pokožka bude čistá a jemná. Soľ do kúpeľa patrí k najlepším očistným prostriedkom, ktoré fungujú ako špongia. Vtiahnu do seba toxíny aj negatívnu energiu. Levanduľový olej a levanduľový extrakt pripraví telo na dobrý spánok a pomôže odbúrať stres. Upokojí vašu myseľ a uvoľní svalstvo. Levanduľový kúpeľ má hlboko relaxačné, liečebné a regeneračné účinky. Levanduľa navyše dokáže znížiť krvný tlak. A nemusíte sa báť, ak vám v hlave napadlo, či soľ do kúpeľa nevysuší vašu pokožku. Odpoveď je: nevysuší. Práve naopak. Soľ do kúpeľ vašu pokožku očistí od prebytočnej mastnoty a odumretých buniek. Preniká do spodných vrstiev pokožky a zásobuje ju vlhkosťou, vďaka čomu nadobúda jemnosť a sviežosť. Mimochodom, vedeli ste, že soľ je jednou z najvzácnejších surovín našej Zeme? A to nielen pre našu pokožku.

Zloženie:

chlorid sodný, linalool, polysorbát 20 (riziko podráždenia pokožky!), levanduľový olej, levanduľový extrakt, eukalyptový olej, gáfor, limonene, geraniol, parfum, uhličitan sodný, metyloleoyltaurát sodný, voda, sójový olej, vitamín E (tokoferol), farbivo CI 28440 (syntetické azofarbivo – môže u ľudí precitlivelých na salicyláty spôsobovať neznášanlivosť!)

Kneipp - minerálna soľ do kúpeľa s vôňou levandule

Levanduľový olej do kúpeľa

Nielen soľ, ale aj olej do kúpeľa dokáže zázraky. Najlepšie je kombinovať neutrálnu vôňu soli s intenzívnou vôňou oleja, prípadne rovnakú vôňu soli a oleja. Ku levanduľovej soli do kúpeľa preto odporúčam levanduľový olej, ktorý pomáha odbúravať negatívne myšlienky. Pomôže navodiť chvíľu pokoja, i keď je doba hektická. Kúpeľ s levanduľovou soľou a olejom s vôňou levandule zlepší nielen psychickú, ale aj fyzickú kondíciu. V kombinácii s kamilkou dokonca upokojuje myseľ a zaháňa stres. Nie nadarmo patrí levanduľový olej k tým najpoužívanejším esenciálnym olejom na svete. Priaznivé účinky levandule objavili už pred viac ako 2500 rokmi. Napriek tomu, že sa o ňom hovorí najmä v súvislosti s upokojením mysle, dokáže viac. Stáročia sa vďaka jeho antimikrobiálnym vlastnostiam používa na prevenciu rôznych infekcií a v boji proti bakteriálnym a plesňovým ochoreniam. Pre väčšinu ľudí má používanie levanduľového oleja iba samé pozitívne účinky. Prečo si ho teda nedopriať v kúpeli? A na záver o levanduľovom oleji, ak vám môžem niečo doporučiť – olej nalievajte do prúdu tečúcej vody (postačí jeden vrchnák).

Zloženie:

polysorbát 20 (riziko podráždenia pokožky!), linalool, voda, parfum, levanduľový olej, eukalyptový olej, gáfor, limonene, kumarín, citronellol, geraniol, sójový olej, vitamín E (tokoferol), farbivo CI 42090 (syntetické modré farbivo)

Kneipp - levanduľový olej do kúpeľa

Balzam pre citlivú pokožku pier

Videli ste už balzam na pery v štýlovom ekologickom obale z korku a trávy? Kneipp očaril. Uviedol na trh balzam na pery, ktorý má 100% prírodné zloženie a vďaka jeho efektu postupného vstrebávania zaisťuje dlhodobú hydratáciu. Predáva sa v celulózovej krabičke, ktorá pochádza z 25% z trávy. Znamená to, že vďaka tomu sa redukujú CO2 emisie a na výrobu obalov sa používa o tri tisíc litrov menej vody! Vyskúšať som si mohla balzam na pery s vôňou vanilky, ktorý dlhodobo vyživuje pery, chráni ich pred podráždením (vietor, či chladné počasie) a navyše zmierňuje napätie v prípade, ak máte popraskané pery. Balzam krásne vonia, na perách je príjemný a považujem za veľké plus, že je vhodný aj pre citlivé pery. Balenie je praktické, ekologické, všimne si ho nejedno oko. V zložení sa nenachádzajú konzervanty, parafíny, silikóny, minerálne oleje ani včelí vosk. Tomu sa poteší nejeden alergik, či človek s citlivou pokožkou v okolí pier. Rovnako neobsahuje žiadne prísady živočíšneho pôvodu, čím sa stáva ideálnym balzamom na pery aj pre vegánov. Napriek tomu, že pre mňa sú balzamy na pery od Kneippa novinkou, na trhu sú už viac ako rok. Nuž, nie vždy stíham sledovať novinky všetkých značiek. Snáď mi to odpustíte.

Zloženie:

mäkký rastlinný vosk, olivový olej, kokosový olej, bambucké maslo, jojobový olej, kandelilový vosk, slnečnicový olej, vanilkový extrakt, maslo Cupuaçu, pomarančový olej, limonene, geraniol, parfum, vitamín E (tokoferol)

Kneipp - balzam na pery s vôňou vanilky

Upokojujúca pleťová maska

Ak by ste mi dali do rúk látkovú pleťovú masku tri – štyri roky dozadu, zrejme by som vás vysmiala. Neviem prečo, no myslela som si, že látkové masky nie sú účinné. Namiesto nich som využívala masky, ktoré som považovala za „lepšie“. Máloktoré boli skutočne dobré. Jedna mi dokonca spôsobila tak silnú alergickú reakciu, akú mi nespôsobil ešte žiaden produkt dovtedy. Postupne som preto začala skúšať látkové masky. Bola som prekvapená, aké sú skvelé. Skutočne. Opäť výrobok, ktorému som sa vyhýbala, pritom je senzačný. Dnes o sebe môžem prehlásiť, že látkové masky zbožňujem. I keď nie každá mi svojou veľkosťou na moju malú tvár sadne. To bol aj prípad upokojujúcej pleťovej masky Kneipp. Bola väčšia ako moja tvár a dokonca som si ju nechala o päť minút dlhšie (zabudla som sledovať čas), no napriek tomu som bola veľmi spokojná. Na pleti mi zanechala chladivý efekt a pokožka bola po aplikovaní séra z masky veľmi, naozaj veľmi hebká. Pleťovú masku je odporúčané nechať pôsobiť 15 minút, následne ju odstrániť a votrieť do pokožky sérum, ktoré ostane na pleti. V zložení sa nenachádza žiaden živočíšny produkt, a tak je pleťová maska vhodná aj pre vegánov.

Zloženie:

voda, glycerín, pantenol, betaín, 1,2-hexanediol, alantoín, konopný extrakt, bisabolol, pačulový olej, pomarančový olej, citrónový olej, linalool, limonene, geraniol, citronellol, parfum, hydroxyacetofenón, práčok z írskeho machu, konjacový extrakt, pentylénglykol, laurylsulfoacetát sodný, oleoylsarkozinát sodný, kyselina citrónová, xantanová guma, oleát sodný, chlorid sodný

Kneipp - upokojujúca pleťová maska

Vedeli ste, že Kneipp vyrába aj pleťové masky a balzamy na pery?