Medzinárodný deň žien je už za nami, no nevidím dôvod neodmeniť sa. Už takmer rok sedíme doma (aspoň väčšina) a z tejto situácie máme mnohí melancholické myšlienky. Skúšali sme všetko, od kváskovania, cvičenia v obývačke, varenia a pečenia až po denno denné upratovanie. Márne. Už nám nič neprináša poriadnu radosť. Chýba nám socializácia. A to aj ľuďom, ktorí príliš nechodili do spoločnosti. Viac ako inokedy je teraz dôležité ukázať tým, ktorých máme radi, našu lásku. Povzbudiť ich, napísať im, či zavolať. Ono sa to všetko pekne vráti, karmicky. Svojím blízkym však môžete urobiť radosť aj darčekom. Vybrať niečo vtipné, trefné, či elegantné a zaslať im to na adresu kuriérom. Nebudú to čakať, milo sa prekvapia, vzťahy sa utužia a spokojnosť bude na oboch stranách. Totižto, dávať, ale i prijímať, v našom mozgu vyplavuje hormóny, ktoré sú zodpovedné za pocity šťastia. Prečo to nevyužiť práve v tejto dobe?

Rúško na tvár

Tričko s potlačou ako darček

Nie vždy ma baví vymýšľať, čím by som mohla obdarovať svojich blízkych. Nerada však kupujem hocičo, len aby bolo. Ak niečo kúpim a mám chuť obdarovať osobu, ktorú mám rada, dávam dôraz na to, aby to bol aspoň trochu osobný darček. Určite nie som typ, ktorý za darček považuje bonboniéru a fľašu alkoholu, ak ide o pre mňa blízku osobu. Posledné roky sa snažím byť kreatívnejšia, či už vymyslieť box s darčekmi, ktoré sú praktické a obdarovaná osoba ich má rada, alebo kupujem trenky, ponožky, či tričká s vtipnou potlačou. Od istého času, čo som sa viackrát netrafila do veľkosti treniek, preferujem ako osobný darček tričko. Tým nič nepokazíte, aj keď bude o čosi väčšie. Dôležité je ale pozrieť sa na materiál, najlepšie je vyberať prírodné materiály, na umelé materiály je mnoho ľudí alergických a vyvolávajú alergické reakcie v podobe vyrážok, začervenania kože, či svrbenia a pálenia. Odporúčam preto pozrieť sa na tričká, ktoré sú vyrobené z bavlny, konope, ľanu, či iného prírodného materiálu, ktorý je príjemný na telo a obdarovaný ho bude s radosťou nosiť. Na stránke Trickovy.sk si navyše môžete vybrať z tričiek nielen pre ženy a mužov, ale aj so špeciálnou potlačou pre milovníkov psov, mačiek, či narodeniny alebo aj profesia ako sestrička, a mnoho ďalšieho.

Tričko ako darček - Pekná

Ochranné rúško s potlačou listov

Ešte predtým, než vláda schválila nové nariadenie, opatrenie, nosiť respirátor FFP2, nosili sme všetci z mojej rodiny a môjho okolia znovu použiteľné rúška. Akonáhle sme videli pekný motív, či potlač, ktorá by sa mohla hodiť niekomu z našej rodiny, kúpili sme ho a obdarovali sme sa. Čím iným v tejto dobe, ak nie rúškom. Keď sme šli von, hoc len do obchodu, mohli sme si rúško zladiť s naším outfitom a spríjemniť si o niečo dni, ktoré sú doma už nekonečné. Práve kvôli tomu som vám v tomto článku chcela ukázať aj nádherné ochranné rúško s hravou potlačou na ktoré som sa tešila. V kútiku duše som očakávala prvé jarné dni a predstavovala som si, ku čomu si ochranné rúško oblečiem. Kto vie, ako dlho tu bude momentálne nariadenie nosiť respirátory. Akonáhle však nariadeniu vyprší platnosť, vyťahujem ochranné rúško s hravými vzormi. Po každom použití periem rúška na 60°C a po vysušení ich prežehlím s parou, aby boli vydezinfikované a pripravené na ďalšie použitie.

Rúško na tvár

Čím ste naposledy potešili svojich blízkych? 🙂