Niektorým ľuďom vyhovuje ponoriť sa do vane hneď ráno a načerpať energiu nového dňa, iným zas večer, aby sa im uvoľnilo svalstvo, prečistili myšlienky a duša si oddýchla. Či už ste prvý alebo druhý typ, určite máte pri vani produkty, ktoré používate a na ktoré nedáte dopustiť. U nás sa pri vani nachádza vonný olej, sviečka, bomby do kúpeľa a všetko, čo používame na očistenie tela. Sprchovacie gély, peelingy, šampóny, intímne mydlá, a podobne. Všetci máme akýsi svoj rituál a svoje preferencie. Ja najradšej chodím do vane večer, sprchujem sa večer a všetky zdĺhavejšie procedúry, ako aj masky na pleť, si doprajem práve večer. A z času na čas sa ponorím do vane a relaxujem s produktmi, ktoré mi nesmú chýbať pri vani.

Sprchovací gél

Dovolím si tvrdiť, že sprchovacie peny, gély, mydlá, či krémy používame azda všetci. Niekedy nájsť si ten správny je skutočne beh na dlhé trate. Osobne mi najviac vyhovujú sprchovacie krémy od Weledy, avšak pri sprchovacích géloch som doposiaľ nemala žiadnu preferenciu. Najčastejšie som využívala tuhé mydlá, a keď už prišlo na lámanie chleba, boli dobré aj sprchovacie krémy. Gély neboli to pravé orechové, vždy mi podráždili, či vysušili pokožku, a to mi bolo proti srsti. Prirodzene som sa im vyhýbala. Vedela som však, že ak mám staviť na istotu, bude to značka Nuxe. Značka Nuxe je predávaná aj v lekárni a bola som si takmer istá, že práve od nich mi sprchovací gél môže vyhovovať. A vyhovoval. Jeho plné balenie obsahuje 200ml, čo bohato vystačí minimálne na tri týždne. Môžete sa tešiť na hydratovanú pokožku s produktom bez obsahu parabénov. Aby produkt zanechal nádhernú vôňu na pokožke, obsahuje extrakty z pomarančovníka a mandlí. Výrobca dokonca uvádza, že 92,2% ingrediencií obsiahnutých v sprchovacom géli je prírodného pôvodu.

Zloženie: voda, lauryl sulfát sodný, glycerín, kaprylová glukóza, akryláty, parfum, fenoxyetanol, glukonolaktón, hydroxid sodný, kokoamfoacetát sodný, lauryl glukozid, benzoát sodný, kyselina citrónová, EDTA tetrasodná, hexanediol, glykol kaprylyl, kokoyl glutamát sodný, lauryl glukóz karboxylát sodný, glukonát vápnikový, pomarančový extrakt, mandľový extrakt, tropolén

nuxe sprchovací gél

Peeling na telo

V mojej starostlivosti o telo taktiež nesmie chýbať peeling, som bez neho stratená. Moja pokožka na rukách trpí keratózou a osvedčilo sa mi pravidelne jej dopriať peeling a hydratáciu, vtedy sa prejavy keratózy miernia. Odporúčam všetkým, ktorí trpíte ochorením kože zvané keratóza (niektorí ho možno poznáte aj pod názvom slepačia koža), aby ste svojej pokožke dopriali dvakrát do týždňa peeling a minimálne každý druhý deň hydratáciu v podobe telového mlieka, krému, či balzamu. Peeling na telo od Nuxe je pre mňa slasťou kedykoľvek ho využijem. Vonia ako med, naťahuje sa ako med, vyzerá ako med. Je skutočne dokonalý, celá rada značky Nuxe Reve de miel sa mi osvedčila. Vôňou sa páči aj mamine, čo znamená, že táto rada je určite vhodná aj pre staršie generácie. Telový peeling Nuxe sa skutočne postará o vašu pokožku luxusne, dopraje jej všetko, čo potrebuje. Nie je ako iné peelingy, nezanecháva začervenanú a poškrabanú kožu, práve naopak. Pokožka je po použití jemná a dokonca hydratovaná, prirovnala by som to ku oleju. Doslova naolejovaná, prevoňaná a v značne lepšom stave. Aby ste však videli výsledky, je potrebné produkt používať minimálne jedenkrát týždenne. Peeling Nuxe vám ošetrí pokožku regeneračnou silou medu a unikátnými olejmi, vďaka ktorým je pokožka svieža, čistá a hebká na dotyk. Z rady Reve de miel som mala možnosť vyskúšať aj iné produkty a túto radu si nemôžem vynachváliť. Ak by ste mali niečo od Nuxe skúsiť, odporúčam medovú radu všetkými desiatimi. Nesklame vás.

Zloženie: glycerín, slnečnicový olej, ryžový prášok, fenyl trimetikón, sacharóza, parfum, akrylát kopolymér sodný, vitamín E, med, fenoxyetanol, lecitín, glukonát sodný, argánový olej, borákový olej, bambucké maslo, karamel, paradjkový extrakt, kyselina citrónový

nuxe telový peeling

Bomby do kúpeľa

Poslednú dobu som začala holdovať aj bombám do kúpeľa. Kedysi som si bomby kupovala od Lush, keďže ich predávali bez obalu, no aktuálne mi bez obalové bomby do kúpeľa praktické neprídu. Bomby do kúpeľa uschovávam na tmavej sklenenej tácke pri vani, kde by sa na ne ľahko mohla dostať voda a začali by sa roztápať. Kupovať balené bomby do kúpeľa síce nie je najekologickejšia forma nákupu, no nie som našťastie schopná spotrebovať ich na kilá. Plastový obal ide aj tak vždy do recyklovaného odpadu. A občas sa predsa treba potešiť, hlavne v týchto časoch, ktoré nemajú konca kraja. Nezvykla som sa často kúpať, obľubovala som zväčša rýchle sprchovanie, no poslednú dobu na mňa akosi všetko dolieha a vaňa je pre mňa miestom na relax. Napustím si vaňu teplou vodou, ponorím do nej bombu do kúpeľa a nechám sa unášať nádhernou vôňou v pozadí s milovaným jazzom, ktorý mi hrá z mobilného telefónu.

Zloženie: sóda bikarbóna, kyselina citrónová, sulfát sodný, karbonát sodný, celulózová guma, isopropyl palmitát, PEG – 8, parfum, benzyl benzoát, C14 – 16 olefín sulfonát sodný, palmový kernelát sodný, maltodextrín, sacharóza, farbivá

čokoládová šumivá bomba do kúpeľa

Naposledy som na moje slastné chvíle vo vani využila kúpeľovú bombu v tvare donutu s čokoládovou vôňou značky I Heart Revolution. Tieto obrovské bomby vyrábajú aj v čučoriedkovom prevedení a dokonca som videla v drogérií aj vôňu balvníka, ktorá bola fantastická. Čokoládová bomba do kúpeľa jemne zafarbila vodu na hnedo a vzhľadom na svoju veľkosť, 150g, sa roztápala dlhšie. Ak by ste si ale chceli dopriať kúpeľ hneď a nečakať na roztopenie bomby do kúpeľa, odporúčam vám balenie štyroch mini bômb, rovnako v tvare donutov. V štvorbalení si každý príde na svoje, nájdete tam vôňu banánu, čučoriedky, levandule, ale i jahody. Myslím si, že takéto balenie by bolo vhodné aj ako darček ku blížiacemu sa sviatku žien. Pokiaľ má samozrejme obdarovaná vaňu.

šumivé bomby do kúpeľa

Používate bomby do kúpeľa? Ak nemáte vaňu, aký peeling máte najradšej? 🙂