Rok 2020 bol, aký bol. Vôbec po prvýkrát sme si zažili, aké to je, nemôcť ísť slobodne tam, kam by sme chceli. Či už na dovolenky do zahraničia alebo len do reštaurácií. Začalo to marcom, ktorý nebol príliš dobrý a na našu krajinu uvalil lockdown. Počas leta sa to mierne uvoľnilo, až sme prišli opäť tam, kde sme boli. S pár výnimkami. Môžeme sedávať na terase. I keď je chladno, ľudia sa chcú stretávať so svojimi milovanými, a tak im neprekážajú ani tie terasy. Čím skôr by sme sa však chceli vrátiť do „normálneho“ života, bez rúšok, bez obmedzení. Znie to až nereálne, ako fikcia. V roku 2020 sme si skutočne mohli uvedomiť akú hodnotu má sloboda, akú hodnotu má všetko to, na čom sme vo svete konzumu zabúdali. A ja verím, že všetky „dobré“ chvíle a nové vedomosti si ponesieme do roku 2021, ktorý bude omnoho lepší. Aby sme nestratili motiváciu hneď na začiatku roka a nevešali hlavu do smútku, môžeme si začať písať diár. Motivačný, či priamo ženský, pre naše nežné pohlavie.

diáre na rok 2021

Srdce ženy

Diár srdce ženy som využívala aj v tomto roku, i keď tých aktivít, ktoré tam boli zapísané, bolo pomenej. O to viac sa teším na nový rok, kedy si (snáď) budem môcť zapisovať čoraz viac a viac aktivít, ktoré sa dajú vykonávať vonku. Hoc len posedieť si pri vode na lavičke počas prvých jarných dní pre mňa bude nádherným darom. Oproti minuloročnému diáru Srdce ženy sa tohtoročný zmenil niekoľkými vecami. Už nemá modro – zelenú farbu, tentokrát je jeho dizajn navrhnutý do fialovej farby. Fialová farba nie je farba, ktorou by som sa rada obklopovala, inklinujem ku žltej, bielej, či ružovej. Dočítala som sa však, že fialová farba pôsobí tajomne, inšpiratívne, záhadne. To ma povzbudilo prečítať si o tom viac a vniesť sa do pocitov tých, ktorí diár vyrábali. Možno skutočne siahli po fialovej práve vďaka tomu, že fialová je farba, ktorá zodpovedá najvyšším frekvenciám, ktoré je ľudské oko schopné vnímať, v širšom ponímaní je to tiež akákoľvek farba medzi červenou a modrou. Sýta fialová, aká je využívaná v diári, sa považuje za farbu duchovna, mystiky, mágie, inšpirácie a originality. A my, ženy, sme jednoznačne magické bytosti. Tento dizajn sa mi skutočne pozdáva. Rovnako, ako v diári pre rok 2020, aj v diári Srdce ženy 2021 môžete nájsť kruh života, mnoho inšpiratívnych textov, menštruačný kalendár, priestor pre poznámky, miesto na vďačnosti, čosi málo o cyklickosti, či využitie sily luny vo svoj prospech. Tento rok do diáru bola pridaná aj dvoj stránka s úspešnými návykmi a miesto pre kolónku vďačnosti za zdravie. Na konci nájdete priestor pre poznámky, ale i strany, kde si môžete zapísať tipy na výlety, tipy na darčeky, knihy, filmy, dôležité dátumy. A to najdôležitejšie, vaše najlepšie ja. Strany, ktoré vám pomôžu vybudovať si lepšie sebavedomie a vidieť samu seba v lepšom svetle.

diár srdce ženy

Motivačný diár

Jeden z najlepších darov, aké môžete druhému dať, je motivačný diár. Aj ten najsebavedomejší človek o sebe mnohokrát pochybuje, len to nevidíte. Motivačný diár sľubuje prehľadnú organizáciu dní aj týždňov s mesačným zhrnutím všetkého, čo ste za tú dobu zvládli. Dni sú rozdelené prehľadne, priestor na zapisovanie dostatočný, ba čo viac, na úvod týždňa si vždy môžete zapísať vaše priority. S motivačným diárom sa vy, ani obdarovaný, určite nebudete nudiť. Motivačný diár je v celom rozsahu popretkávaný rôznymi úlohami a motivačnými vsuvkami, ktoré vás podporia aj v časoch, kedy budete „na dne“ a bez nápadov. Môžete si doň zapisovať vaše týždenné, či mesačné ciele, úspechy, najdôležitejšie úlohy. Každý týždeň vás čaká otázka na zamyslenie, afirmácia, užitočné tipy, či motivačné citáty, bez ktorých by motivačný diár nebol to pravé orechové. A večer, keď budete líhať do postele, môžete si zapísať, za čo ste vďační. Aj na to je v motivačnom diári priestor. Nájdete v ňom aj priestor na poznámky, nápady, inšpirácie, vaše obľúbené citáty alebo ako v diári srdce ženy, priestor pre vaše najlepšie ja.

motivačný diár

Ak nie ste zvyknutí písať si diár a organizovať si čas vďaka diáru efektívne, spísala som kedysi článok, ktorý vám môže pomôcť pri písaní diáru. Nájdete ho TU. V článku sa dočítate, čím si diár vylepšiť, ale i ako doň písať.

diár srdce ženy

Používate na plánovanie vášho času diáre? 🙂