Rovnako, ako si umývate ráno a večer zuby, tak sa treba starať aj o pokožku tváre, krku a dekoltu. Vždy si nájsť ráno aj večer minimálne desať minút času a venovať sa svojej pleti. Moja rutina trvá vždy minimálne desať až pätnásť minút. Pre niekoho je to málo, pre niekoho viac než je potrebné. Pleť si vždy opláchnem studenou vodou a následne ju čistím prístrojom Foreo na ktorom mám čistiaci gél. Pleť jemne utriem do uteráka na pleť určenú a pokračujem. Pleťovým tonikom dočistím pleť, nanesiem sérum, očný krém (pre mňa viac než potrebný dôsledkom dermatitídy) a starostlivosť zakončím pleťovým hydratačným krémom vhodným pre môj typ pleti. Vyberám pleťové krémy, ktoré pleť zbytočne nezaťažujú. A aby moja pleť bola zdravá a čistá, čím vie prijímať cenné látky z kozmetiky, každý mesiac navštevujem kozmetičku na hĺbkové čistenie pleti Skin Scrubberom. To, čo pre svoju pleť môžete urobiť vy, a to hneď teraz, je kúpiť si alfa – omega výrobok pre čistú pleť. Čistiaci gél. Poradila by som vám, aby ste sa nebáli investovať do kvalitného čistiaceho gélu. Naša pleť si totiž pamätá a určite oceníte, ak sa vám vrásky budú vyhýbať, dokým to bude možné.

Čistiaci gél s extraktom z čučoriedok a goji a čistiaci prístroj Foreo

Len nedávno prišla značka Make Up Revolution, ktorá sa špecializuje na dekoratívnu kozmetiku, s ich novinkou – výrobkami pre starostlivosť o pleť. Ich nová značka a dcérska spoločnosť, Revolution Skincare, jednoznačne oslnila a na trhu to s ňou vyzerá sľubne. Vyrábajú séra, peelingy, čistiace gély, masky, oleje, či spreje. Väčšina z výrobkov sa pýši vegánskym zložením a tiež veľmi luxusným dizajnom obalov. Táto značka prináša kvalitné a účinné kozmetické produkty určené pre všetky typy pleti. Či už chcete svoju pleť hydratovať, bojovať s vráskami alebo s akné, rozhodne by nemala uniknúť vašej pozornosti. A neunikla ani mojej, preto som sa rozhodla otestovať ich čistiaci gél s extraktom z čučoriedok a goji.

Prvý dojem je vždy dôležitý, nie je to len povera. Vo všetkom. Balenie ma ako milovníčku ružovej farby oslnilo svojou jemne ružovou farbou a minimalistickým dizajnom. Všetko, čo je potrebné, sa na obale dočítate. Nič viac, nič menej. Čistiaci gél, rovnako ako mnohé ich ďalšie výrobky, nie je testovaný na zvieratách a má vegánske zloženie. Produkt je vyrobený v Írsku a odporúča sa spotrebovať ho po otvorení do dvanástich mesiacov, čo potvrdzuje, že je zložený z kvalitných surovín a výrobcovia vedia, že by po uplynutí tejto doby nemusel byť rovnako účinný a voňavý. Keď sme pri vôni, po otvorení som mala dojem, že ovoniavam jahodovú zubnú pastu Perličku, len v slabšom prevedení. Tú vôňu som milovala. Čistiaci gél má úplne svetlú ružovú farbu, takmer priesvitnú a gélovú konzistenciu, čo nie je prekvapujúce. Čo však musím podotknúť je, že ich certifikácia „cruelty free“, teda netestovania na zvieratách, pochádza od spoločnosti PETA. Ak sa zaujímate o pozadie a dianie, ktoré bolo okolo celej spoločnosti PETA, mohli by sme o pravosti týchto certifikátoch špekulovať, no ja verím (a inak by som tento výrobok ani nepoužívala), že na zvieratách testovaný nie je, nakoľko ani samotný MakeUp Revolution svoju dekoratívnu kozmetiku netestuje a taktiež má certifikáciu – nie však od spoločnosti PETA, aspoň z mojich posledných skúseností.

Pri akomkoľvek výrobku je pre mňa okrem iných atribútov samozrejme najdôležitejšie aj to, či spĺňajú to, čo sľubujú. Čistiaci gél veruže spĺňa svoju úlohu dostatočne. Ako som spomínala v úvode, pleť si najskôr opláchnem studenou vodou – ráno na prebudenie a večer na osvieženie – a následne si na svoj čistiaci prístroj Foreo aplikujem čistiaci gél. Krúživými pohybmi pleť čistím minútu až dve. Prístroj som dostala od partnera a neviem si ho vynachváliť. V spojení s čistiacim gélom sú pre mňa nerozlučnou dvojicou. Výrobok, i keď ho používam pravidelne, akoby sa vôbec nemíňal, za čo som veľmi vďačná. Dovolím si tvrdiť, že vám vydrží minimálne 5 týždňov. A po minutí obal nezabudnite vhodne recyklovať do plastu.

Zloženie: voda, SLES (anionický tenzid), cocamidopropyl betaín (povolená látka v prírodnej kozmetike), propanediol (organická zlúčenina), chlorid sodný, glycerín, guar hydroxypropyltrimonium chlorid (derivát guarovej gumy), benzyl alkohol, cocoamphoacetát sodný, cocoamphodiacetát disodný, decylglukozid, kyselina citrónová, parfum, kyselina ethylendiamintetraoctová, kyselina dehydroacetická, hydroxid sodný, čučoriedkový extrakt, extrakt z acai a liči, bazový extrakt

Čistiaci gél s extraktom z čučoriedok a goji

Akú značku čistiaceho gélu používate vy? 🙂