Ahojte!

Koniec aktuálneho roka 2019 sa blíži každým dňom. Nech už bol váš rok 2019 akýkoľvek, je čas posunúť sa ďalej a začať rozjímať nad tým, čo by ste chceli dosiahnuť v roku 2020. Nech už by to bolo čokoľvek, určite vám ku plneniu snov, cieľov a povinností pomôže kvalitný diár, ktorý bude vaším spoločníkom, kamkoľvek sa pohnete. Diáre od I can Academy používam už druhý rok, naďalej budem vytrvalo pokračovať aj po Novom roku. Vďaka diáru mám prehľad, čo potrebujem pripraviť do školy, čo sa potrebujem naučiť, kam mám zájsť, akú schôdzku mám dohodnutú, prípadne aký článok mám v pláne napísať. Okrem toho si do diárov zapisujem aj osobné poznámky.
Ako ste na tom s diármi vy?

DIÁR SRDCE ŽENY

Prvý diár, ktorému sa chcem venovať, je diár, ktorý je pre mňa absolútnou novinkou. Zatiaľ som žiaden podobný diár nevidela, a to si diáre prezerám často nielen na internete, ale i v kníhkupectvách. Diár Srdce ženy je špeciálne navrhnutý pre nežnejšie pohlavie. Pre nás, ženy. Jeho formát je trochu väčší, než na aký som bola zvyknutá pri motivačných diároch. Myslím si, že tvorcovia počítali s tým, že ženy často nosia väčšie kabelky, a tak sa im zmestí do každej kabelky.
Diár srdce ženy vás naučí, ako sa môžete stať samé sebou. Aktuálne je učenie, kde spoznáte a začnete milovať samé seba, veľmi dôležité. Ba viac, ako kedykoľvek predtým. Z každej strany na nás vyskakujú štíhle modelky, ktoré držia drastické diéty, len aby mali dokonalé a „ideálne“ miery pre módny priemysel. Ostatné ženy, ktoré tieto „ideálne“ krivky nemajú, bývajú z takýchto a podobných reklám často frustrované. Pritom jediné, čo je skutočne dôležité, je milovať seba samé tak, ako milujeme svojich blízkych. Vďaka diáru Srdce pre ženy máte učenie sebalásky na dosah.
Hneď na prvej strane pevnej väzby máte predsavzatie a veľmi milú, rozsiahlu afirmáciu, ktorú podpisujete, čím zároveň samé sebe dávate súhlas s tým, že ste samé sebou, prípadne by ste chceli byť. Na druhej strane diára vás čakajú osobné údaje, ako meno, priezvisko, adresa, telefón, ale i krvná skupina, alergie a posledné návštevy u gynekológa a zubára. Za mňa to hodnotím ako obrovské plus, nakoľko nikdy nie som v obraze, kedy presne som bola naposledy u zubnej lekárky, a potom sa ľahko stáva, že si musím preventívnu prehliadku hradiť celú sama.
Hneď v ďalšej pasáži nájdete dvojstránku, ktorá vás motivuje ku poznaniu samej seba, A tu sa začína diár, ktorý obsahuje aj stručnú dvojstránku, ktorá vám vysvetlí, ako máte diár Srdce ženy používať. Do diáru si každý týždeň píšete svoje najdôležitejšie 3 úlohy, ktoré musíte stihnúť. Rovnako každý týždeň nájdete v diári rôzne príslovia, citáty a afirmácie. Na konci každého dňa si spíšete, za čo ste boli vďačné v oblasti vzťahov, práce a osobnej sfére. V diári vás čaká aj kruh života, cyklický time – managment, menštruačný kalendár, lunárny kalendár, štátne sviatky, školské prázdniny, ročný plánovač, kalendár ženských i mužských mien, miesto na spísanie narodenín vašich priateľov, a mnoho ďalšieho. Pre mňa je tento diár zatiaľ najlepší, aký som doposiaľ v ruke držala. Každej žene sadne ako uliaty, som si tým viac než istá. A malý bonus na koniec – každý mesiac budete mať možnosť prečítať si zaujímavú dvojstránku, ktorá vám dodá potrebnú dávku sebavedomia, sebalásky a pomôže vám rozvíjať sa. Okrem iného na konci mesiaca budete môcť vždy zhrnúť váš aktuálny mesiac.

MOTIVAČNÝ DIÁR
 Motivačný diár, pre mňa klasika všetkých klasík, ktorú budem mať v roku 2020 už po tretíkrát. Pre mňa je motivačný diár dôležitou súčasťou každého roku, nakoľko sa často stane, že stratím motiváciu robiť niečo, v čom som videla zmysel. Myslím, že týmto problémom čelia viacerí, a tak je motivačný diár medzi ľuďmi určite veľmi obľúbený. Prinúti nás začať konať, nielen sedieť na zadku.
Tento rok vsadila spoločnosť I can Academy na krásnu, tmavo modro – zelenú farbu pevnej väzby diára so zlatým písmom a mandalou vpredu. V motivačnom diári sa na prvej strane pevnej väzby nachádza kalendár pre rok 2020 s vyznačenými štátnymi sviatkami svetlo sivou farbou. Na ďalšej strane vás čakajú osobné údaje a obsah. Málokedy v diároch má človek možnosť prečítať si obsah, a to motivačnému diáru určite pridáva nielen na hodnote, ale aj na atraktivite. Vďaka obsahu si môžete prezrieť všetky mesačné cvičenia, ktoré vás v diári čakajú. Čakajú na vás texty, ktoré vám prezradia, kedy je ten správny čas, inšpirujú vás, pomôžu vám nájsť vaše úžasné schopnosti, či pomôžu s dokončením vášho cieľu. V diári samozrejme nechýba dvojstránka na ktorej sa dozviete, ako diár používať.
V diári vás čaká zhrnutie uplynulého roka, kruh života, spísanie si cieľov, štátne sviatky a školské prázdniny, ročný plánovač, kalendár ženských i mužských mien, miesto na spísanie narodenín vašich priateľov, mesačné ciele a mnoho ďalšieho. Každý týždeň vás počas celého roka bude čakať zaujímavá otázka na zamyslenie, miesto pre spísanie si najdôležitejšej úlohy dňa a rovnako aj miesto pre vďaku na dnešný deň. Vďaka motivačnému diáru si budete plniť a pracovať na svojich týždenných, mesačných a aj ročných cieľoch omnoho jednoduchšie, ako bez neho. Na konci diára vás čaká miesto pre poznámky, pre vaše nápady a inšpirácie, či vaše obľúbené citáty. Motivačný diár smelo odporúčam všetkým, ktorý majú záľubu v plnení si cieľov, ale i všetkým tým, ktorý majú s plnením si cieľov problémy a potrebujú značnú dávku motivácie a isté nakopnutie.

Používate diáre? Ak áno, aký je váš najobľúbenejší? 😇