Chrípkové obdobie nám už zaklopalo na dvere. Stále väčšmi nás však trápi aj pandémia COVID – 19 a stúpajúci počet pozitívne testovaných ľudí. Na mojom blogu sa však určite nechcem venovať ani politickému dianiu a ani negatívnym informáciám, ktoré na vás tak, či onak, číhajú zo všadiaľ. Miesto toho by som vám rada predstavila vitamínové doplnky, ktorými si momentálne chránim a podporujem svoje zdravie. A myslím si, že by ste mali aj vy. Prečo? Ako som poznamenala, okrem Covidu nastalo na Slovensku aj chrípkové obdobie. Každoročne sa opakujúce práve na jeseň a na jar. Viac ako inokedy je preto namieste chrániť sa a podporovať svoje zdravie kvalitnými vitamínovými doplnkami. Výnimočnosť výživových doplnkov značky Avita tkvie v kombinácii vzácnych darov prírody a vedeckého výskumu. Navyše sú vegánske, v organickej a bio kvalite, zabalené v recyklovateľných obaloch. Produkty Avita neobsahujú dochucovadlá, farbivá a umelé látky. Je dôležité vybrať si výživové doplnky, ktoré sú skutočne kvalitné. Nielen akési pseudo – náhrady a repliky vitamínov.

Tekuté železo & Vitamín C

Tekuté železo BLUEIRON

V balíku Energy, ktorý ponúka spoločnosť Avita, nájdete Vitamín C, ale i top produkt BlueIron. BlueIron, inak aj tekuté železo, obsahuje štandardne okrem železa aj vitamín E, vitamín C, vitamín B, kyselinu listovú, biotín, či zinok. Tešiť sa môžete na 330ml balenie, ktoré vám vydrží približne 33 dní. V balení nájdete aj praktickú odmerku, aby ste sa tekutého železa „neprepili“ a neprehnali to. V opačnom prípade, aby ste si dávkovali skutočne toľko, koľko potrebujete. Pri dospelých a deťoch od 11 do 18 rokov je odporúčaná denná dávka 10ml – 4 odmerkové lyžičky, ktoré nájdete v balení. Pri deťoch vo vekovom rozhraní 7-10 rokov sa denná odporúčaná dávka pohybuje v hodnote 5ml. Mladšie deti užívajú 2,5ml denne. Pozor, tekuté železo je vhodné až od troch rokov veku života. Čo sa skladovania týka, tekuté železo rozhodne nedávajte do chladničky ako napríklad sirup proti kašľu. Najlepšie mu bude, ak ho necháte pri izbovej teplote. Na výrobku najviac oceňujem, že má len veľmi mierne interakcie s liekmi a inými výživovými doplnkami a nezaťažuje žalúdok. Pokiaľ však dlhodobo užívate lieky, ktoré môžu kontraindikovať s vitamínovými doplnkami a máte už predchádzajúcu skúsenosť, určite sa poraďte so svojím lekárom. Pokiaľ však neužívate chronicky žiadne lieky, tekuté železo váš žalúdok vôbec nezaťaží, hoc aj keby ste boli aktuálne na diéte. BlueIron je obzvlášť vhodný pre menštruujúce ženy a dievčatá, tehotné, či dojčiace ženy, vegánov a vegetariánov, no i pre seniorov, športovcov, či ľudí na diéte. Vďaka obsahu hruškového a čučoriedkového koncentrátu, hneď na prvej priečke v zložení, má tekuté železo príjemnú ovocnú chuť (bude chutiť aj vašim detičkám), hnedkastú farbu a poriadne čučoriedkovú vôňu. Ak stále uvažujete či potrebujete tekuté železo, môžem na rovinu napísať, že mnohým železo chýba. Zo stravy ho prijímame málo, a i keď ho už prijmeme zo stravy, nie je z najvhodnejšieho zdroju, príp. neužívame vitamín C, a tak je obtiažnejšie, aby sa železo vstrebalo. Po výrobku BlueIron by ste mali siahnuť, ak ste často unavení, máte neovládateľné chute na sladké, dookola sa vám vracajú rôzne choroby, či prechladnutia alebo ak sa neviete sústrediť. Za všetky spomenuté príznaky môže práve nedostatok železa. A teraz ma ospravedlňte, idem si vypiť svoj dúšok.

Tekuté železo

Vitamín C

Okrem tekutého železa nájdete v balíku Energy aj Vitamín C, ktorý prispieva k zvýšeniu vstrebávania železa. Každý človek potrebuje dopĺňať vitamín C z rastlín na dennej báze, pretože telo si nedokáže vitamín C vytvoriť samo (sme odkázaný na jeho príjem v strave). Vitamín C je nevyhnutný pre tvorbu kolagénu (kĺby, šľachy, väzivá). Okrem iného zlepšuje bunkové dýchanie, je to extrémne silný antioxidant, ktorý chráni naše telo pred poškodením a voľnými radikálmi. Má skutočne mnoho preukázateľných účinkov, napríklad napomáha k normálnemu energetickému metabolizmu a k normálnej činnosti nervovej sústavy, prispieva k udržaniu normálnej funkcie imunitného systému počas intenzívneho fyzického výkonu a po ňom, rovnako prispieva aj k správnemu fungovaniu psychiky, a mnoho ďalšieho. Denný odporúčaný príjem zabezpečíte už po užití jednej tobolky denne. Balenie obsahuje 60 toboliek, čo znamená, že vám vydrží takmer celé dva mesiace. Pri balení ešte ostanem. pretože mi nedá nespomenúť tmavé sklo, ktoré firma Avita použila. Vďaka tmavému sklu sa odráža celé spektrum viditeľného svetla, čo súčasne umožňuje určitej časti, aby prepúšťala žiarenie v spektrálnej oblasti UV-A a infračervené svetlo. Táto unikátna kombinácia ponúka optimálnu ochranu proti starnutiu, ktorá sa uvoľňuje viditeľným svetlom a tým predlžuje životnosť a účinnosť produktov. A čo viac? Tobolky vitamínu C od Avity príjemne čerešňovo voňajú a ľahko sa prehĺtajú. Nemusíte sa báť, že sa vám doslova zastavia a zaseknú v krku, ako to pri niektorých tobolkách je zvykom. Nezabudnite však, že vitamín C je rozpustný vo vode, a tak je dobré, ak pred a po použití vypijete aspoň 200ml vody.

Zloženie: výťažok z plodov tropickej čerešne acerola v pomere, kyselina askorbová, bioflavonoidový komplex s hesperidínom, bioflavonoidový komplex z citrónových plodov, oxid horečnatý, oxid zinočnatý

Tak čo, vyskúšate aj vy balík Energy? Pri jeho kúpe ušetríte za výrobky dokopy až 3,9€.

Vitamín C

Aké vitamínové doplnky aktuálne využívate vy? 🙂