Výživa pleti je v súčasnosti veľmi diskutovanou témou. Azda niet ženy, ktorá by sa úmyselne nestarala o svoju pleť. Ak si predstavíme napríklad také Ázijčanky, tie sú od svojej pleti závislé, je pre nich alfou a omegou. Každé ráno sú schopné použiť aj tri rôzne séra. A div sa svetu, majú skutočne dokonalú pleť. Čo je ich tajomstvom? No predsa séra na pleť. Na rozdiel od krémov, séra obsahujú oveľa väčšie množstvo aktívnych látok. Séra sú skvelým pomocníkom pre pleť vďaka vysokej koncentrácii aktívnych a výživných látok, ktoré okamžite prenikajú do pokožky. Sérum si dokáže poradiť s unavenou, namáhanou a vysušenou pleťou a rovnako aj zabojovať proti nepríjemným príznakom starnutia pleti v podobe vrások. Ako raz povedala v jednom rozhovore pre nemenovaný denník kozmetička Z. Murárová, sérum ona sama vníma ako liek pre pokožku. Okrem vyššej koncentrácie vysokoaktívnych látok, ako sú vitamíny, antioxidanty či kyselina hyalurónová, má svojím zložením schopnosť priviesť tieto látky hlbšie do kože. Sérum totiž tvoria zväčša menšie molekuly látok, ktoré majú možnosť lepšie prenikať cez pokožku. Vďaka tomu je omnoho účinnejšie ako klasické krémy a mlieka. A dokonca môžete naraz využívať aj dve, či tri séra v kombinácií. Hovorí sa tomu metóda layeringu a v každom dobrom kozmetickom salóne vám túto metódu odporučia. Sérum pleť vyživí, vyhladí vrásky, dodá jej zdravú farbu a pri tom všetkom ju absolútne nezaťaží. Dokonca aj ja som jedna z tých, čo využíva dve séra naraz. Ich kombináciu mám v obľube.

Ekologické a organické pleťové séra

Pleťové sérum Růžové z nebe

Pravdou však je, že kedysi som ani ja nevyužívala séra na dennej báze. Myslela som si, že pleťové séra sú niečím, čo sa hodí starším ženám. Zaobchádzala som s myšlienkou typu: „Na čo by mi to vôbec bolo? Nemám predsa vrásky.“. Áno, naozaj som si myslela, že séra na pleť majú len jediný účinok – eliminovať vznik nových vrások, prípadne liečiť už vzniknuté vrásky. Mnohé ženy sa rozhodnú používať séra až pri viditeľnom starnutí pleti, no vhodne vybrané sérum môže pomôcť aj mladej pleti so sklonom k nedokonalostiam, suchej pleti spôsobenej nepriaznivým vplyvom prostredia ako mrazu či naopak silnému slnečnému žiareniu a rovnako aj mužskej pleti. Výživa pleti je teda veľmi dôležitá. Taktiež je vhodné dopriať si napríklad intenzívnu kúru po lete, či na konci zimy, kedy býva pleť zašednutá a unavená. Časom sa aj moja pleť zmenila, potrebovala extra starostlivosť, ktorá si vyžadovala tú najcitlivejšiu kozmetiku. Dermatitída je sviňa. Ako na zavolanie som na internete zbadala zaujímavé hydratačné sérum. Niečo pre mňa, pomyslela som si. Hydratačné sérum Růžové z nebe má perleťovo ružovú farbu, vôňu lipového hydrolátu a účinky, ktorými by mohla zmiesť zo stola aj očakávania tých najnáročnejších klientiek. Pri pravidelnom používaní dokáže zjemniť povrch pokožky a vyhladiť všetky nedokonalosti. Počas leta som nepoužívala na tvár opaľovací krém, podpísalo sa mi to na lícach, kde mi začali praskať žilky pod pokožkou. Nie je to veľmi vábivá predstava, o to horšie sa s tým chodilo medzi ľudí. Našťastie, hydratačné sérum Růžové z nebe mi po menej ako mesiaci upravilo stav pokožky k nepoznaniu. V kombinácií so sérom Sladce bezstarostná mi dokonca takmer úplne odstránilo príznaky mojej chronickej dermatitídy. Tieto séra sú pokladmi, ktoré už nikdy nechcem stratiť. Pri používaní hydratačného séra Růžové z nebe sa môžete tešiť na rozjasnenú pokožku vďaka kyseline hyalurónovej, prirodzenú vlhkosť vďaka Pentavitínu, protizápalové a antialergické vlastnosti (potvrdené na mojej extra citlivej pokožke!) vďaka extraktu z Rôsolovky a mnoho ďalšieho. Aby ste však mohli získať všetko, čo sérum ponúka, je dôležité ho aplikovať na vyčistenú pleť, aby účinné látky prešli do nižších vrstiev pokožky. Sérum jemne vmasírovať do pokožky a nechať vsiaknuť. Na záver aplikovať denný či nočný krém a hotovo!

Zloženie: lipový hydrolát, voda, propanediol, pentylen glykol, extrakt z Rôsolovky riasotvornej, tylhexyl z olivového oleje, hydrolizovaný olivový olej, rastlinný sacharid, extrakt z ovsa, rastlinný polysacharid, kyselina hyaluronová, prírodná poly-hydroxykyselina, probiotiká, karboxykyselina sodná, glyceryl kaprylát, benzoát sodný, sodná soľ kyseliny levulovej, sodná soľ kyseliny anýzovej, glukonát vápenatý, kyselina citrónová, citrát sodný

Sérum Ružové z nebe

Pleťové sérum Sladce bezstarostná

Ako som spomínala v úvode článku, je vhodné kombinovať aj dve, prípadne tri séra naraz. Nič tým nepokazíte, práve naopak. Môžete len získať, pokiaľ svoje séra nakombinujete správne a s rozumom. Najlepšie je využívať prírodné séra s organickým zložením, ako má napríklad pleťové sérum Sladce bezstarostná. Od séra, ktorá som spomínala ako prvé, sa líši tým, že sérum Sladce bezstarostná je vitamínové. Rovnako je však vhodné pre všetky typy pleti, aj pre tú najcitlivejšiu. Zamilujete si ho nielen kvôli jeho sladkej letnej vôni, no i vďaka jeho ľahkosti. Po nanesení na pleť ani neucítite, že niečo na pleti máte. Používam dve až tri kvapky séra, čo mi bohato vystačí na celú pokožku tváre v kombinácií so sérom Růžové z nebe pri ktorom taktiež vystačia dve až tri kvapky. Oboje séra si zmiešam na chrbáte ruky a následne aplikujem na levanduľovou vodou vyčistenú pokožku. Sérum Sladce bezstarostná je priam nadupané všemožnými aktívnymi látkami, ako napríklad aj vitamínom C, ktorý zjednotí váš tón pleti. Ďalej v ňom nájdete vitamín E, ktorý pôsobí proti oxidačnému stresu, no aj extrakt z ovsa, ktorý posilňuje pevnosť pokožky. Obe spomenuté séra v dnešnom článku sa rýchlo a bezo zvyšku vpijú do pleti. Zároveň účinkujú v hlbších vrstvách pleti. Po nanesení séra takmer okamžite môžete naniesť krém, takže z časového hľadiska, vás to nestojí skoro nič, ale pre pleť je to veľký rozdiel. Výsledky po používaní sér na pleť budete v týchto dvoch prípadoch vidieť naozaj rýchlo, do dvoch týždňov sa môžete tešiť z omnoho lepšieho stavu vašej pokožky. Mimochodom, vedeli ste, že bez používania pleťových sér môžu vznikať alergie alebo neznášanlivosť pokožky na konkrétne prípravky? Tak čo, presvedčil vás dnešný článok, aby ste vyskúšali pleťové séra?

Zloženie: skvalén, marulový olej, vitamín C, aktívny extrakt z ovsa, kaprinové triglyceridy, extrakt zo zlatej rasy, prírodný vitamín E, slnečnicový olej, absolue ruža damašská, citronellol, geraniol, eugenol, farnesol, benzyl alcohol

Sérum Sladce bezstarostná

Využívate pleťové séra? Počuli ste už niekedy o metóde layeringu? 🙂