Ahojte! 
Už dávnejšie som objavila recept na prírodnú zubnú pastu. Dlho som otáľala, takmer rok, kým som sa dokopala, aby som predsa len ten recept vyskúšala. A hľa, vyskúšala som a neľutujem. Mala som v pláne najskôr pastu odskúšať a neskôr vám pridať recept, konečne nadišiel ten správny čas. Teším sa, že vám môžem ukázať, ako si doma vyrobiť zubnú pastu len z 3 ingrediencií bez chémie. Jedine vy sa rozhodnete, či pridáte niečoho viac alebo menej, prípadne čo do pasty doplníte.

Základný recept na pastu obsahuje len 3 ingrediencie, ako som už v úvode spomínala, a to bio panenský kokosový olej, sódu bikarbónu a prírodnú silicu (ja som použila mätu kučeravú). Kto má záujem, môže si pridať aj kurkumu pre jej silno bieliace účinky, prípadne xylitol, aby bola pasta o niečo sladkejšia. Recept, ktorý sem pridám, je skutočne veľmi jednoduchý a zvládlo by ho i malé dieťa, tak sa nebojte a smelo do toho. Za vyskúšanie predsa nič nedáte a budete o krôčik ekologickejší. Každá snaha sa ráta, ročne ušetríte minimálne 12-13 obalov od zubných pást, čo je celkom vysoké číslo. Každopádne, vráťme sa späť ku receptu, už ste zrejme netrpezliví a nebudem vás toľko naťahovať.
BUDEME POTREBOVAŤ
2-3 polievkové lyžice bio panenského kokosového oleja
1 polievkovú lyžicu sódy bikarbóny
8-10 kvapiek prírodnej silice (napr. mätu kučeravú)
misku, kde ingrediencie zmiešame
nádobu, kde vylejeme hotovú zubnú pastu 
polievkovú lyžicu
POSTUP
  1.  Ako prvé si do misky dáme 2-3 polievkové lyžice bio panenského kokosového oleja, 1 polievkovú lyžicu sódy bikarbóny a zmiešame. 
  2. Keď už máme hotovú zmes zubnej pasty, pridáme niekoľko kvapiek prírodnej silice. Najlepšie na určené množstvo je osem, maximálne desať kvapiek. 
  3. Hotovo, zubnú pastu prelejeme do vhodnej nádoby. 
  4. Najlepšie je zubnú pastu skladovať v chladničke, aby sa vám neroztopila.
Nezabudnite si ku svojej ekologickej zubnej paste kúpiť aj ekologickú zubnú kefku z bambusu.
Vyskúšate môj recept na prírodnú zubnú pastu? 😇