Ahojte!
V spolupráci so stránku Knihy pre každého som mala možnosť vybrať si niektoré knihy, ktoré ma na prvý pohľad oslovili. Medzi nimi bola aj kniha, ktorá hovorí, že je jedinou knihou o štýle, ktorú potrebujete. Veľmi ma zaujala, nakoľko je písaná Francúzskou žijúcou v Amerike. Prečítala som ju za tri dni. Autorka v nej píše najmä o svojom živote, no ukazuje aj rozdiely medzi Parížankami a Američankami. Ďalej sa však venuje aj témam ako je láska, život samotný a samozrejme štýlu.

Autorka sa v prvej kapitole venuje štýlu a opisuje v nej svoj život, ako sa ku štýlu dostala, čo znamenal pre ňu, pre ženy v jej okolí a podobne. Naučí vás ako nosiť šatku, smoking, vysoké opätky a hlavne vás naučí ako nájsť svoj vlastný štýl. Okrem iného píše o svojich nevyhnutnostiach, ktorými sú: úzka sukňa, lodičky, biele džínsy, perka, kabelka, motorkárska bunda, kabát, tenisky, retro tričko, džínsová bunda, balerínky, pánsky oblek, skvelo padnúce spodné prádlo, biele tričko, sveter s véčkom, sandále, klobúk, slnečné okuliare, minisukňa a plavky. S týmito kúskami by si každá žena mala vystačiť, sú akousi stavebnou „jednotkou“ pre váš skvelý šatník. Viac vecí vám vskutku ani netreba.
V druhej kapitole autorka píše o zamestnaní. Svojom zamestnaní blogerky, podnikateľky a šéfky zároveň a ponúka vám aj rozhovor s Diane von Furstenberg.
V tretej kapitole autorka opisuje svoj príbeh života z hľadiska krásy. Garance píše v tejto kapitole aj o tom, ako môžete vyzerať lepšie na fotografiách a ponúka vám rozhovor s Drew Barrymore.
V štvrtej kapitole sa pozrieme na to, čo je a čo nie je elegancia. Elegancia je napríklad úprimný úsmev, zmysel pre humor, slušnosť, láskavosť, prispievanie, zmysel pre kultúru, či dokonca vedieť, kedy prísť. Naopak, elegancia nie je ohováranie, značkové oblečenie od hlavy po päty alebo vôbec nejesť.
V poslednej kapitole sa autorka venuje láske. V knihe sa však nepíše len o láske partnerskej, ale aj o láske ku rodičom. Garance je však veľmi dobrá spisovateľka a napísala aj o svojich životných partnerských vzťahoch, priateľstve a v neposlednom rade vám dá v poslednej kapitole 100 lekcií o láske, ktoré ocení každý človek. Jedna krásna lekcia o láske je napríklad tá, kde sa hovorí o tom, že to najlepšie nemusí vždy ešte prísť. Preto sa netreba nikam náhliť a tlačiť na pílu.
Osobne knihu Láska x Štýl x Život od autorky Garance Doré hodnotím veľmi kladne, určite by si ju mali prečítať dievčatá, ktoré tématika života, lásky a štýlu zaujíma.
Ukážky z knihy
Čítate knihy? 😊