Ahojte!
Čoraz viac sa ľudia zaujímajú o problematiku plastov, čo ma veľmi teší. Na pretras prišli (konečne) nedávno aj plastové slamky. Ľudia mali možnosť vidieť obrázok, ale i video, ako sa jedna korytnačka trápi s plastovou slamkou zaseknutou v jej nose, ktorú jej museli vyberať. Samozrejme vyberanie ju určite bolelo, no ešte viac ju bolela slamka, ktorú mala v nošteku. Vtedy si mnoho ľudí vstúpilo do svedomia a aspoň z časti obmedzili používanie plastových slamiek. Mnohí si však dali otázku, či sa nejako dajú plastové slamky nahradiť, odpoveď je áno. Dnes vám o tom napíšem viac.

Plastové slamky sa dajú nahradiť nerezovými, ktoré začínajú byť čoraz – viac in. Našťastie. Každopádne, človek by za tým mal nájsť hlbší zmysel ako fakt, že sú „in“. Človek by to mal robiť z lásky ku prírode. Osobne som vlastníčkou piatich nerezových slamiek, za nič by som ich nevymenila.
Už nikdy by som nepoužila plastovú slamku, cítila by som sa sama pred sebou zle. Vždy si nosím aspoň jednu so sebou pre prípad, že by som ju potrebovala použiť. Zmestí sa vám všade, čiže problém s jej prenášaním by nemal byť. Vždy sa vám minimálne jedna zíde. Ja som začala s dvomi a momentálne ich mám dokopy päť, som veľmi spokojná. Ku plastovým by som sa už nevrátila.
Dvoje mám klasické bez zahnutia, zvyšné tri nerezové slamky mám zahnuté a sú aj s čistiacou kefkou.
Navyše, nápoje chutia z nerezových slamiek omnoho lepšie. Tak čo, zaobstaráte si nerezové slamky aj vy?
Čím prispievate ku životnému prostrediu vy? 😊