Ahojte!
Po krátkej pauze od článkov s prírodnou kozmetikou vám znovu prinášam recenziu na dva produkty, ktoré som poslednú dobu používala. Oba produkty sú tuhé, čo sa mne osobne veľmi ľúbi. Tentokrát som testovala kombo, ktoré patrí do každej kúpeľne – šampón na vlasy a mydlo na telo od značky Savon. Oba produkty sú navyše prírodné, slovenské a netestované na zvieratách. Používaním prírodných produktov nezaťažujete prírodu a navyše neprodukujete plastový odpad, nakoľko konkrétne tieto dva výrobky sú zabalené v papierovom obale, priateľské ku našej krásnej planéte.

TUHÝ ŠAMPÓN LEVANDUĽA 
 Čo sa týka levanduľovej vône, ľudia sa rozdeľujú na dva tábory. Jedni ju milujú, zatiaľčo druhí ju nemôžu zniesť. Verili by ste mi však, ak vám poviem, že dokonca aj človek, ktoré levanduľu príliš nemusí, nepohrdol vôňou, ktorú má tento šampón? Zámerne začínam práve vôňou, pretože niekoho môže levanduľová vôňa odradiť. Každopádne je skutočne veľmi jemnučká, nevtieravá. Ja s levanduľovou vôňou problém absolútne nemám, mám ju rada, nakoľko je pre mňa spájaná s dávkou relaxu, oddychu, ale i s príjemným spánkom. Mimochodom, odporúčam aj levanduľový olej.
Viac sa mi však páčia samotné výsledky, ktoré mám po umývaní vlasov tuhým šampónom. Vlasy sa absolútne nemastia rýchlo, vydržia aj 3-4 dni bez umývania. Dokonca aj na druhý deň vyzerajú stále sviežo, akoby čerstvo umyté. Môže sa vám však v prvom momente zdať, že tuhý šampón je veľmi malinký a nevydrží dlho. Osobne mi vydržal celý mesiac, som s výdržou spokojná.
Okrem iného sa narozdiel od mnohých iných šampónov tento nerozmočí a udržuje si svoj tvar.
Penivosť je tiež veľmi dobrá, pozitívne ma prekvapila. Malý zázrak, ktorý sa dokáže poriadne rozpeniť a zbaviť vlasy skutočne všetkých nečistôt a prachu z ovzdušia.
Výrobok je vyrobený na Slovensku a je čisto vegánsky.
 OVSENÉ MYDLO 
Ach, tie moje milované mydlá. Málokedy sa mi do rúk dostane tuhé mydlo, ktoré by mi nesadlo. Veruže, našli sa aj také, no pravdepodobne mám na tuhé mydlá jednoducho šťastie. Vždy sa ku mne dostane „to pravé orechové“. Vlastne nie, tentokrát nie orechové, ale ovsené s veľmi jemnou, neutrálnou vôňou vhodnou nielen pre dámy, ale aj pre deti, či pánov, ktorí tiež uprednostňujú tuhé mydlá.
Prírodné ovsené mydlo obsahuje jemné čiastočky, ktoré vás vynesú doslova do inej dimenzie, nakoľko zažijete výborný peeling, ktorý prekrví vašu pokožku a v konečnom dôsledku bude veľmi jemná a hydratovaná. Nemusíte sa však báť slova peeling, pretože mydlo je určené najmä pre citlivú, detskú, či suchú pokožku, ktorú nielen vyživuje, ale vďaka obsahu boráku lekárskeho i lieči.
Ovsené mydlo môžete smelo využívať aj na pleť, ba dokonca aj na intímnu hygienu. Odporúčam napríklad nakrájať si mydlo na dve alebo na tri časti a využívať ho na viacero spôsobov. Ušetríte tým nielen peniažky, no v konečnom dôsledku aj životné prostredie.
Po použití však mydlo nechajte dobre vyschnúť, aby ste predišli rozmočeniu. Keď sa mydlo začne míňať a ostane vám skutočne len malá troška, mydlo má tendenciu veľmi sa rozmočiť.
Výrobok je vyrobený na Slovensku a je vhodné pre vegetariánov.
Používate tuhé produkty na telo a na vlasy? 😇