Upchaté cievy a tepny sú v tomto storočí takmer na dennom poriadku. Mnoho ľudí si ani neuvedomuje, aké je to vážne a tým pádom na to neprikladajú veľkú váhu. Avšak teraz, v 21. storočí, kedy máme tak veľa fastfoodov a ľudia tam často zavítajú, je potrebné čistiť cievy. Ak ste nikdy o čistení ciev nepočuli, tento článok je pre vás ako stvorený. Dozviete sa, ktoré potraviny vám k tomu dopomôžu. Hlavné je, aby sme boli zdraví. Zdravie je totiž jedna z vecí, ktoré sa za peniaze kúpiť nedajú.

Cesnak 
Spomínam ho takmer v každom článku v ktorom píšem o zdraví. Avšak naozaj to nie je pre nič, za nič. Cesnak nám dokáže rozšíriť krvné cievy a zlepšiť krvný obeh. Okrem toho môže dokonca znížiť hladinu cholesterolu v krvi, ale aj znížiť riziko vzniku mŕtvice a infarktu.
Zázračný recept: 3 nasekané strúčky cesnaku vložíme do horúceho mlieka. Po vychladnutí ho pijeme každý večer pred spaním.

Citrón 
Vďaka svojmu vysokému obsahu vitamínu C, ktorý je považovaný za naozaj silný antioxidant, môže citrón normalizovať krvný tlak a zmierniť zápal tepien. Taktiež môže znížiť hladinu cholesterolu v krvi a čistiť tepny, aby nedošlo k oxidačnému poškodeniu krvného obehu. (Citrón a ani iné citrusy neužívajte, pokiaľ beriete antibiotiká!)
Zázračný recept: Nalejte si citrónovú šťavu do horúcej vody spolu s trochou čierneho korenia a medu. Tento nápoj pite 1-2 krát denne po dobu niekoľkých týždňov.

Zázvor
Úžasné zlúčeniny v zázvore sú dobre známe pre ich kardiovaskulárne výhody. Znižujú hladinu celkového cholesterolu a sú užitočné pri všemožných prevenciách.
Zázračný recept: Doprajte si 2-3 šálky zázvorového čaju denne. Príprava je naozaj jednoduchá. Lyžičku nastrúhaného zázvoru dajte do horúcej vody. Lúhujte 5 minút a potom pridajte med. (Med pridávame vždy až do nápoja, ktorý je vlažný. Inak stráca svoje vitamíny!)

Skúšali ste si už niekedy pomocou prírody očistiť cievy od nazbieraného tuku? Ak áno, aké s tým máte skúsenosti? ☺