Jedného dňa sme sa s kamarátkou len tak potulovali po meste. Rozmýšľali sme, kam by sme len šli. Napadlo ma naozaj veľa miest, kam by sa dalo zájsť. Osobne preferujem všetko, kde som ešte nebola. A tak som rozmýšľala, kde by sme sa mohli vybrať. 
Boli sme akurát na ceste domov, keď som si spomenula, že som ešte nikdy nebola v Barci. Absolútne som tam ani nepáchla. Mala som jasné v tom, kam sa chcem ísť pozrieť. Nevedela som vlastne ani prečo a ani kvôli čomu tam ísť, ale vedela som jedno. Poznávať našu krajinu a vidieť ju naživo, nie len na obrazovkách počítačov, je omnoho lepšie ako rozmýšľať nad tým, aké by to bolo niekam ísť. 
Rozhodli sme sa s kamarátkou, že teda pôjdeme do Barce. Zo začiatku sme mali trochu obavy, určite to poznáte aj vy. Akonáhle sme vystúpili z električky, obavy úplne zmizli. Vstúpili sme to parku, ktorú bol tak nádherný,že žiadna fotka by to nevystihla tak, ako som to videla. Barca má naozaj nádherný park pri soche Jána Pavla II. Veľmi rada sa tam ešte niekedy vrátim. Okrem „obyčajného“ parku tam nájdete kaštieľ, ihrisko pre deti alebo jazierko v ktorom si môžete nakŕmiť labute! Áno, čítate dobre. Prvý krát, keď som ich uvidela, nemohla som uveriť vlastným očiam. Nikdy som nemala možnosť vidieť labuť z takej blízkosti. Labuť je naozaj očarujúca a to nie len na fotke. A ak vám stále nebude dosť, môžem vás uistiť, že v tomto parku sa stále nájde niečo, čo vás určite zaujme. ☺

Boli ste už niekedy v parku v Barci (Košice)? Ak áno, tak musíte uznať, že je nádherný. ☺