Zdravím vás u celkom prvého článku z tejto série. Ako som spomínala pri knižnej výzve, budem vám sem písať aké knihy som prečítala za tieto dva mesiace. Na každé dva mesiace som si vyčlenila, že by som mala prečítať aspoň 5 kníh, keďže ich chcem za rok prečítať 30.

Čo som teda stihla prečítať?


1. Kniha 
Táto kniha je od spisovateľky Emíre Khidayer. O tejto spisovateľke som počula prvý krát. Mám od nej knížku s názvom Život po Arabsky. Má 323 strán + obsah a pochádza z vydavateľstva Marenčín PT.
Čo sa týka obsahu, táto kniha ma milo prekvapila. Je tam veľmi veľa vecí, ktoré určite slováci ani netušia. Resp. kniha je o živote v Arábii. Spomína sa tu vzdelanie, svadba, práca, služby, tradície a pod. Píše ju autorka, ktorá tam žila a to je pre mňa osobne veľké plus.
Moje hodnotenie: 7/10
Prečo? Kniha síce obsahuje mnoho informácie, no niektoré sú naozaj veľmi ale veľmi zbytočné. Sú to najmä tie, ktoré reálne nevyužijeme a to myslím si, že nikdy. Aby som nepísala len zápory, napíše aj to, že kniha mi „obohatila“ pohľad na týchto ľudí a tieto krajiny. Je veľmi pekne spracovaná, no text by sa dal spísať aj na menej strán, preto dávam tejto knihe 7 bodov.

2. Kniha
Táto kniha je od spisovateľa Daniela Šimurku. Kniha sa nazýva Hovor ako hovorca a má 216 strán. Pochádza z vydavateľstva Tribun EU. Ak mám pravdu povedať, tak o tomto vydavateľstve počujem prvý krát.
Čo sa týka obsahu, nájdete tu samozrejme všetko potrebné k rozvoju vašich komunikačných schopností. Túto knihu som si vybrala preto, lebo píšem blog a vždy sa zíde mať bohatšiu slovnú zásobu.
Osobne mi kniha pomohla možno na cca 30%, keďže ja som ukecaný typ človeka. Ale niektorým, ktorým robí problém sa vyjadrovať by určite pomohla viac☺
Moje hodnotenie: 9/10
Prečo? Ako som už spomínala, mne osobne kniha až tak veľmi nepomohla. Za to však bola veľmi užitočná a určite nebolo na škodu si ju prečítať.

3. Kniha
Táto kniha je od Katie Nichollovej. Kniha sa volá Kate – budúca kráľovná. Myslím si, že už asi každý vie o čom kniha je. Obsahuje 319 strán a pochádza z vydavateľstva Ikar, ktoré je dosť známe.
Čo sa týka obsahu, je to naozaj veľmi zaujímavá kniha najmä pre fanúšikov kráľovskej rodiny, no aj pre „obyčajné“ ženy. Je naozaj pútavo napísaná, nevedela som sa prinútiť prestať ju na chvíľu čítať. V knihe nájdete okrem iného aj fotky samotnej Kate. Keď som ich našla, dosť ma to upútalo. Samozrejme sú aj s popisom, čiže niečo sa dozviete aj zo samotných fotografií.
Moje hodnotenie: 9/10
Prečo? Kniha síce má zaujímavý obsah, no podľa mňa tomu chýba nejaký ten šmrnc. Určite sú nejaké veci, ktoré v knihe nie sú spomenuté a podľa mňa sa ľudia na tie najviac tešili.

4. Kniha
Knihu napísala autorka Sophie Kinsella. Nesie názov Závislá od nákupov. Obsahuje 263 strán a pochádza z vydavateľstva Talentum.
Čo sa týka obsahu, dej tejto knížky vás skutočne pohltí. Veľmi dobre sa táto kniha číta a je to taká skôr oddychová kniha. Je to o slečne menom Rebecca Bloomwood, ktorá je prehnaný shopaholic. Rebecca je novinárka, ktorá radí ľuďom ako s peniazmi, no sama je v dlhoch. Jej úvery a dlhy rastú, dostáva výhražné upomienky, uchyľuje sa ku klamstvám.Nakoniec pomôže nečakaná náhoda..
Moje hodnotenie: 9/10
Prečo? Kniha je úžasná a dá sa pri nej veľmi dobre odreagovať. Žiaľ nemôžem jej dať 10 bodov, kvôli tomu, že v celej knihe mi nejako chýba aj láska k jej „vyvolenému“. Celkovo táto kniha sa mi veľmi páčila a vrelo ju slečnám odporúčam.