S príchodom teplejších jarných dní má naša pokožka vyššie nároky. Žiada si prebudenie po zimnom období a prípravu na slnečné jarné lúče. Vhodným riešením môžu byť telové peelingy, ktoré dokážu pomôcť k prekrveniu pokožky a zmierneniu viditeľnosti strií či celulitídy. Základom každého peelingu je abrazívna zložka, ktorá pomáha exfoliovať – odstrániť odumreté kožné bunky, čo vedie k zdravšiemu a žiarivejšiemu vzhľadu pokožky. Avšak nielen s príchodom jari, no počas celého roku by sme mali pravidelne používať telové peelingy. Nielenže výborne vyhladia pokožku, ale pokožka po peelingu bude pôsobiť zdravšie. Ak si doprajete peeling, jeho aplikácia má svoje postupy a pravidlá. Peeling je potrebné nanášať vždy na vlhkú či mokrú pokožku. Pomôže vám teplá voda, ktorá otvorí póry a umožní tak účinným látkam vniknúť do hlbších vrstiev pokožky. Pri nanášaní peelingu pokožku nedrhnite, mohlo by dôjsť k trvalému narušeniu vrchnej vrstvy pokožky. Peeling vmasírujte jemnými krúživými pohybmi po celom tele. Opláchnite a užívajte si zdravú a žiarivú pokožku. A ktorý peeling zvoliť? Ukážem vám hneď dva, ktoré som si zamilovala. Jeden, ktorý vás svojou cenou nezruinuje a druhý, ktorý je päťnásobne drahší ako prvý. Oplatí sa do neho investovať?

 

6€ VS. 30€ PEELING NA TELO

Ziaja Cupuacu – kryštalický cukrový peeling

Ziaja Cupuacu je cenovo dostupný cukrový peeling, ktorého hlavnými zložkami je bambucké maslo, olej z para orechov a makadamový olej. Peeling je založený na prírodných abrazívnych zložkách – kryštáloch cukru a mletých škrupín vlašských orechov. Abrazívne zložky aktivujú pokožku počas masírovania, jemne odlupujú suché časti a vyhladzujú ju. Ako som spomínala vyššie, kryštalický cukrový peeling obsahuje bambucké maslo, ktoré tvorí na povrchu kože ochranný film, redukuje drsnosť a suchosť a zanecháva pokožku mäkkú na dotyk. Pre mňa je ochranný film, ktorý peeling zanecháva, príliš mastný. Platí však, že sto ľudí sa rovná sto chutí. Iným to môže vyhovovať viac. Na druhú stranu by som rada vyzdvihla hustú a bohatú konzistenciu, ktorá nesteká po tele. Vďaka tomu je možné vykonať príjemnú a účinnú masáž pokožky. Abrazívne častice cukrového peelingu sú navyše celkom ostré, čo pomôže jemne odlupnúť suché časti najmä na lakťoch, či pätách. Pokožka tela sa vám odvďačí zlepšením hydratácie, pevnosti a pružnosti kože. Po umytí a vysušení nie je potrebné používať dodatočne hydratačný prípravok – opäť sa námatkovo vrátim ku mastnému ochrannému filmu. Dodatočná hydratácia by nemusela dopadnúť podľa vašich predstáv. Peeling si ale viem predstaviť v kúpeľni nejednej ženy so suchou pokožkou, ktorá by mastný ochrany film mohla oceniť.

Plusy: sladká oriešková vôňa, prírodné abrazívne zložky, cenovo prijateľný, obsah bambuckého masla, hustá konzistencia, dostupnosť v drogérií, netestovaný na zvieratách

Mínusy: obsah minerálnych olejov, mastný ochranný film

 

Ziaja Cupuacu - kryštalický cukrový peeling

Payot Rituel Douceur – telový peeling s ruženínom

O poznanie drahší telový peeling ma v spomienkach preniesol do detstva. Má kvetinovú vôňu, presnejšie vôňu ruže. Moja teta kedysi nosila parfém s podobnou vôňou, čo ma prenieslo späť. Medzi najväčšia plusy Payot Rituel Douceur patrí jeho zloženie, ktoré je až z 85% tvorené prírodnými zložkami a kvetinová vôňa. Pre mňa je kvetinová vôňa plusom, upozorňujem však, že niekomu môže prísť starecká. Za zmienku stojí aj fakt, že peeling (rovnako ako iné produkty od Payot) nie je testovaný na zvieratách. Čo sa týka výsledkov, bola som spokojná. Peeling zanecháva pokožku jemnú, žiarivú a nie je taký mastný ako Ziaja Cupuacu. Zanecháva taktiež mastný film, ale nie je ťaživý. Odporúča sa používať ho maximálne 1-2x týždenne. Pokiaľ máte suchú pokožku, smelo ho môžete použiť dvakrát za týždeň. Pokožku ošetrí, odstráni z nej suché čiastočky a zanechá ju zamatovo hebkú. Ak by som si však mala vybrať medzi Ziajou a Payotom, vybrala by som si Ziaju. Je cenovo prijateľnejšia a urobí takmer rovnakú službu – ak si odmyslíme nepríjemný mastný film a obsah minerálnych olejov v kryštalickom peelingu.

Plusy: kvetinová vôňa, francúzska značka, 85% zložiek prírodného pôvodu, netestovaný na zvieratách

Mínusy: vysoká cena, obsah farbív (červených)

 

Payot Rituel Douceur- dvojitý telový peeling s ruženínom

Používate peelingy na telo?