Na ženu ako darkyňu života mysleli už v antike. V starovekom Grécku oslavovali deň matiek 250 rokov pred narodením Krista. Išlo o slávnosti na počesť božstva Rhey – matky všetkých božstiev. Trvali zvyčajne tri dni – od 15. do 18. marca. V 17. storočí začali uznávať tento sviatok v Anglicku. Vtedy v tejto krajine pracovalo veľa detí celý deň od rána do večera bez nároku na voľno. Jedine štvrtá nedeľa počas veľkonočného pôstu bola príležitosťou, aby navštívili rodičov a doniesli darčeky im a súrodencom. Tú nedeľu začali nazývať „Nedeľou matiek“. V novodobej histórii ľudstva sa Deň matiek dostal do povedomia na prelome 19. a 20. storočia. Zásluhu na tom má Američanka Anna Marie Jarvisová, ktorá v ženskom spolku v roku 1907 navrhla vzdať hold svojej mame a všetkým matkám sveta. Lobizmus dám spôsobil, že Kongres USA vyhlásil 8. mája 1914 druhú májovú nedeľu za Deň matiek. A o chvíľu je tu. Tento rok si 9. mája pripomenieme Deň matiek. Vzdať úctu všetkým mamičkám možno rôznym spôsobom, napríklad darovaním darčeka v podobe darčekovej kazety. Dnes sa o troch darčekových kazetách do 20€ dočítate v článku.

Darčekové kazety

Darčeková kazeta L’oreál Paris Pure clay multi – masking

Začnem najlacnejšou darčekovou kazetou, ktorá je momentálne v parádnej zľave. Na stránke Elnino ju nájdete len za necelé 3€. Obsahuje tri masky, každá má 10ml. V roku 2017, keď prišli na trh, obleteli skutočne celý svet. Ženy ich kupovali, skúšali, boli spokojné a vďaka tomu tieto pleťové masky ostali v ponuke L’oreál Paris dodnes. Väčšina recenzií, aj po štyroch rokoch od vydania produktu na trh, je vždy kladná. Čím to je? Všetky obsahujú spojenie troch ílov – kaolín, montmorillonit a marocký íl s aktívnym uhlím. Práve íl sa postará o prečistenie a vyhladenie pokožky. Masku nanesiete a necháte pôsobiť cca 10 minút, dokým vám nezaschne. Pripravte sa, všetky masky s obsahom ílu sťahujú pleť, nakoľko na nej schnú. Neodporúčam počas používania príliš rozprávať, či sa smiať. Po zaschnutí si môžete masku umyť vlažnou až teplou vodou. Nejedná sa o hydratačné, ale čistiace masky, a tak ich neodporúčam ako darček maminám, ktoré majú suchú, či citlivú pokožku. Pokiaľ však vaša mamina má normálnu, zmiešanú, či mastnú pleť, určite si tieto masky vychváli. Pleť bude po použití čistá, íl vsiakne mastnotu a stiahne póry. Po umytí masky odporúčam naniesť na tvár obľúbený hydratačný krém.

Obsah darčekovej kazety

Čistiaca pleťová maska 10 ml, intenzívna čistiaca pleťová maska 10 ml, exfoliačná pleťová maska 10 ml

Darčeková kazeta L

Darčeková kazeta Ziaja Natural olive

Druhá darčeková kazeta je pre tých, ktorí by radi potešili svoju drahú maminu, no netušia, aký typ pleti má. Ziaja prináša ľuďom už od roku 1989 vysokokvalitné, a pritom ľahko dostupné produkty. Za poľskou značkou Ziaja stoja lekárnici Aleksandra a Zenon Ziaja, ktorí sa rozhodli vyrábať kozmetiku založenú na prírodných ingredienciách. Ich celkom prvým výrobkom bol olivový krém, ktorý sa s veľkým úspechom predáva dodnes a nájdete ho aj v darčekovej kazete. Okrem neho sa v darčekovej kazete môžete tešiť na micelárnu vodu, telové mlieko a až na pollitrový sprchovací gél. Pre mňa je Ziaja mimoriadne dobrou kozmetikou v pomere cena – kvalita. Vždy, keď idú Vianoce, zavítam do ich kamennej predajne v Košiciach a nakupujem produkty rad za radom. Ani raz sa mi nestalo, že by obdarovaní boli sklamaní. Práve naopak. Ziaja má praktické darčekové kazety, ktoré vždy urobia obdarovanému radosť. Navyše, na kúpu darčekovej kazety na stránkach Elnino mi vždy vystačí desať eur na účte.

Obsah darčekovej kazety

Sprchovací gél 500 ml, telové mlieko 400 ml, denná pleťová starostlivosť 50 ml, micelárna voda 200 ml

Darčeková kazeta Ziaja Natural olive

Darčeková kazeta Payot Hydra 24+ Créme glacée

Poslednou, o niečo drahšou darčekovou kazetou, je kazeta s výrobkami značky Payot. Darčeková kazeta vás vyjde necelých 17€ a nájdete v nej tri produkty – takzvanú „must-have“ sadu na tvár a telo. Obsahuje denný pleťový krém Hydra 24+ Créme glacée, ktorý vďaka svojej hodvábnej textúre poskytuje pleti intenzívnu hydratáciu behom celého dňa. Inovatívne zloženie obsahuje aktívne látky, ktoré pomáhajú pleť vyživovať a regenerovať. Pomáha zjednocovať tón pleti a bojuje proti predčasnému starnutiu. Telové mlieko pokožku vašej mamičky spevní, dodá jej pružnosť a hydratáciu a čistiaca pleťová pena Rituel Corps sa postará o pokožku tváre. Jemne ju vyčistí a ochráni pred vysušením. Hodvábna textúra sa pri kontakte s vodou premení na krémovú penou, pričom zanecháva pokožku mierne prevoňanú. Ideálne je používať všetky výrobky tejto darčekovej kazety denne, aby boli účinky viditeľnejšie. Túto darčekovú kazetu odporúčam najmä pre tie mamky, ktoré si potrpia na kvalitnú kozmetiku a pre tých, ktorí sú ochotní investovať do darčeka na deň Matiek viac ako 10€.

Obsah darčekovej kazety

Denný pleťový krém Hydra 24+ Créme glacée, 50ml, čistiaca pleťová pena Rituel Corps 125 ml, telové mlieko Rituel Corps 25 ml

Darčeková kazeta Payot Hydra 24+ Créme glacée

Zvyknete kupovať darčekové kazety na sviatky?