Hodinky ukazujú šesť hodín ráno. Vstávam a moje prvé kroky vedú do kuchyne. V aktuálnych horúčavách vstávam aj skôr. Pospať si do šiestej je zväčša luxus. Po skutočnom prebudení sa, začínam deň v kuchyni s pohárom čistej vody a Elixírom poctivo už takmer dva mesiace. Vždy som bola zvyknutá po prebudení vypiť pohár vody. S Elixírom je chuť samozrejme o niečo iná, lepšia. Aj tí, ktorí čistú vodu nemajú v obľube, by si ranný zvyk s pohárom vody a pár kvapkami výživového doplnku Elixír obľúbili. Výživové doplnky sa stali takmer každodennou súčasťou našich životov a dôležité je, vybrať si správne. Nie je výživový doplnok ako výživový doplnok. Mnohé majú malé množstvo účinnej látky, slabú vstrebateľnosť, či chýbajúcu synergiu účinných látok. Aj preto sa o Elixíre hovorí ako o výživovom doplnku novej generácie, ktorý spĺňa všetky požiadavky na kvalitný výživový doplnok. Má dostatočné množstvá účinných látok, silnú vstrebateľnosť a narozdiel od mnohých iných výživových doplnkov, nemá chýbajúcu synergiu účinných látok.

AveNatura Elixír

Výživový doplnok Elixír je vyrábaný v spolupráci a pod drobnohľadom lekára, chemika a fyzika. Aj to mu dodáva výnimočnosť, pretože pri výrobe sa využila vznikajúca technológia Ave Active. Ave Active je nový revolučný spôsob extrakcie, pri ktorom sa z rastlín získava niekoľkonásobne viac účinných látok, ako pri doteraz známych postupoch (lúhovanie alkoholom, vriacou vodou). Tento inovatívny postup prebieha pri izbovej teplote, čím sa zachovávajú zdraviu prospešné látky v pôvodnej forme. Ich vstrebávanie a účinnosť umocňujú častice molekulárnych rozmerov. Práve vďaka tejto technológii a vysokému obsahu polyfenolov je Elixír tak účinný.

Ale čo tie polyfenoly vlastne sú? Polyfenoly sú špeciálna skupina antioxidantov nachádzajúca sa výlučne v rastlinách a ich plodoch, aby ich chránili pred škodcami, vlhkom, ale aj nadmerným slnečným žiarením. Po konzumácii takýchto plodov pomáhajú aj nám ľuďom. Ich každodenný príjem je veľmi dôležitý pre naše zdravie. Zdravotné odporúčania sa pohybujú na objeme 2 šálok ovocia a približne 3 šálok zeleniny denne. V dnešnom uponáhľanom svete nie sú ale všetci schopní zjesť denne toľko ovocia a zeleniny. Elixír teda zabezpečí telu taký obsah polyfenolov, ako by ste skonzumovali v pol kilograme surovej zeleniny.

AveNatura Elixír

Medzi účinné zložky, ktoré Elixír obsahuje, patrí aj čierna rasca, ktorá pomáha regulovať krvný cukor a mne osobne práve táto zložka pomohla s chuťami na sladké. Sladkosti zbožňujem, to nebudem klamať. Jedla som ich však každý deň. Nemusíme byť výživový experti, aby sme vedeli, že to nie je zdravé. Vďaka tejto zložke som však sladkosti obmedzila, vydržím bez nich aj niekoľko dní, a to je u mňa obrovský pokrok. Ďalšími aktívnymi zložkami sú kurkuma, ktorá prispieva k dobrému tráveniu a podporuje normálnu funkciu pečene, ďalej kôra borovice lesnej, ktorá uľahčuje dýchanie. Pri nej sa zastavím, nakoľko som alergik, je jún a doposiaľ som nemusela vziať ani jeden jediný liek proti alergii. Nekýcham, neslzia mi oči, mám voľne priechodné dýchacie cesty a konečne sa môžem nadýchnuť aj bez liekov.

V zložení za zmienku rovnako stojí mäta prieporná, ktorá podporuje zdravý spánok a optimálnu relaxáciu. Rovnako aj kôra škorice, ktorá pomáha prečisťovať krv, ľanové semená podporujúce zdravie srdca, klinček pomáhajúci udržiavať libido a hroznové jadrá, ktoré prispievajú ku zdravému krvnému tlaku. Opäť sa na chvíľu zastavím, nakoľko ma vždy trápil nízky krvný tlak, s ním spojené závrate, únava a celkový nepokoj. Vďaka Elixíru mám pomaly ukážkový tlak, za čo som vďačná. S optimálnym krvným tlakom sa mi vstáva, ale aj žije rozhodne lepšie ako predtým, keď som mala krvný tlak nízky.

AveNatura Elixír

Použitie:

Odporúča sa užívať 2ml (dve natiahnutia do pipety) prípravku zriedeného s 200ml mäkkej vody bez chlóru (odstatej) 1x denne. Pre najlepší účinok je potrebné užívať výživový doplnok dlhodobo, a to 2 – 3 mesiace. Môžete ho riediť studenou vodou, ale aj zohriatou v kanvici na 40-60 °C. Pri tejto teplote sa jeho účinné zložky neničia, ostávajú stabilné. Pre tých, ktorí preferujú sladšie nápoje je možné pridať trošku medu. Elixír je taktiež možné pridávať do džúsov, ovocných štiav, či bylinkového a zeleného čaju.

Zloženie:

voda, extrakt z hroznových jadier, extrakt z plodov klinčeka, extrakt z ľanových semien, extrakt z kôry škorice, extrakt z listov mäty, extrakt z kôry borovice lesnej, extrakt z plodov kurkumy, extrakt zo stebiel cukrovej trstiny, extrakt zo semien čiernej rasce

AveNatura Elixír

Počuli ste už o Elixíre?