Weleda je nemecká kozmetická značka prírodnej kozmetiky, ktorá v roku 2021 oslávi sto rokov. Ako jedna z mála kozmetických značiek mi vyhovovala aj počas akútnej fázy dermatitídy a ako jedna z mála je v mojom živote už niekoľko rokov stálicou. I keď svoj sortiment príliš neobmieňajú, som s Weledou spokojná. Dôvodov je viacero, no jedným z hlavných dôvodov je, že krém, ktorý mi vyhovoval a vyhovuje už viac ako päť rokov, majú stále v takmer nezmenenej podobe na trhu. To u mnohých značiek, žiaľ, nie je zvykom. Značka Weleda začala v roku 1921 ako farmaceutické laboratórium s vlastnou záhradou plnou liečivých byliniek. Dnes sú popredným svetovým výrobcom holistickej prírodnej kozmetiky a liečiv pre antropozofickú terapiu. Okrem iného sa zaviazali aj ku trom pilierom udržateľnosti a budujú etickú ekonomiku, ktorá hodnoty neznižuje, ale naopak vytvára. Dôvodov, pre ktoré je Weleda jednou z mojich obľúbených značiek, je toľko, že by mi nestačili ani dve hodiny, aby som všetko vymenovala. Aj práve vďaka tomu som sa rozhodla zoznámiť vás s ďalšími výrobkami od Weledy, ktoré by vám rozhodne nemali chýbať a budú sa u vás využívať naplno na dennej báze.

3 WELEDA PRODUKTY, KTORÉ SÚ POTREBNÉ

Ružová harmonizujúca sprchovacia emulzia

Sprchovacie emulzie od Weledy mám vyskúšané azda všetky. Chýbalo mi vyskúšať už len ružovú harmonizujúcu emulziu, ktorej som sa dlho vyhýbala. Mala som dojem, že vôňa ruží je starecká a nie je vhodná pre mladšie ročníky. Vždy som volila citrusové vône, ktoré boli svieže a padli vhod nielen v lete, ale aj v zime po náročnom dni. Mýlila som sa, keď som sa domnievala, že vôňa ruží v sprchovacej emulzií bude starecká. Ba naopak, aj ona je osviežujúca. Olej z organických semien šípok a damašskej ruže, ktorý obsahuje sprchovacia emulzia, pracuje na hĺbkovej výžive pokožky, o ktorej rovnováhu sa zároveň starajú lipidy a dôležité vitamíny. Výsledkom je hebký pocit a harmonizovaná duša. A na pokožke príjemná vôňa tajomnej záhrady, ktorej vládne tá najkrajšia ruža široko ďaleko.

Konzistencia sprchovacej emulzie je krémovo hebká a nepenivá. O regeneráciu pokožky sa postará už počas sprchovania vďaka vzácnym olejom, ktoré obsahuje. Emulzia pokožku celého tela zvláčňuje a hydratuje na najvyššej úrovni. Po umytí zanecháva pokožku hebkú na dotyk a čo je najdôležitejšie – pokožka nie je vysušená, práve naopak, je zásobená dostatočnou dávkou hydratácie a vlhkosti.

Zloženie: voda, sezamový olej, kokoglukozid, alkohol, kokoylglutamát disodný, glycerín, karagén, kokoylglutamát sodný, ružový olej, extrakt z ruže damašskej, xantánová guma, kyselina mliečna, parfum, limonene, linalool, citronellol, geraniol, citral, eugenol

Harmonizujúci ružový sprchový krém

Mandľový krém na ruky pre citlivú pokožku

To najlepšie, čo môžete dopriať rukám, ktoré sú suché a majú sklony ku alergickým reakciám, je mandľový krém na ruky od Weledy. Mandľový krém je primerane hutný, dostatočne chráni pokožku pred vonkajšími vplyvmi a dodáva jej vlhkosť, ktorú suchá pokožka rúk potrebuje. Základ výrobku v zložení tvorí mandľový olej, ktorý obsahuje hneď niekoľko dôležitých látok. A to presne vápnik, horčík, železo, meď, fosfordraslík, či omega-6 mastné kyseliny, selén, vitamíny skupiny B, vitamín E a betakarotén. Aj tie najdrsnejšie ruky sa vďaka starostlivosti s mandľovým krémom na ruky premenia na hladké a príjemne voňavé. Krém sa veľmi rýchlo vstrebáva aj napriek tomu, že nie je úplne vodnatý.

Vhodný je aj ako dar pod stromček, prichádza totiž zabalený v krabičke, ktorá sa pod stromčekom bude vynímať. I keď má produkt len 50ml, poteší nejednu slečnu, či dámu. Obal je hliníkový, recyklovateľný a nadizajnovaný tak, aby neodplašil. Jemný, ružový obal s kvetmi je len jedna z mála vecí, ktoré vás na mandľovom kréme upútajú. Navyše, posilňuje prirodzenú ochrannú funkciu pokožky. Práve vďaka tomu dokáže ochrániť pokožku pred vonkajšími vplyvmi, čo sa v momentálnom období hodí viac, než dosť. Len sa priznajte, či poctivo nosíte rukavice, keď vonku „prituhne“.

Zloženie: voda, mandľový olej, alkohol, behenyl alkohol, glycerín, tapiokový škrob, glukozid, karagén, xantánová guma, kyselina mliečna, parfum

Weleda mandľový krém na ruky pre citlivú pokožku

Zubný balzam pre posilnenie ďasien

Na záver opäť produkt, ktorému som sa statočne po celé roky vyhýbala. Nie však úmyselne. Myslela som si, že mne balzam pre posilnenie ďasien netreba. Veď načo, bola som spokojná s kefkou, zubnou pastou a ústnou vodou. Viem, nie je to dostatočná ústna hygiena a momentálne sa za ňu môžem hanbiť. Doplnila som do mojej ústnej hygienickej rutiny aj jednozväzkovú kefku, škrabku na jazyk a zubný balzam pre posilnenie ďasien. Dokonca aj moja zubná lekárka tento krok chváli. Zubné balzamy sú potrebné viac, než ste si doposiaľ mysleli. My, ženy, sa sústreďujeme väčšinou na našu tvár, našu pleť. No zabúdame, že naša pleť nebude v poriadku, ak nebude v poriadku naše telo zvnútra. A ako isto viete, alebo možno aj neviete, všetko sa začína v ústach. Baktérie, vírusy, choroby, aj zlý stav pleti a zubov nehovoriac. Našej dutine ústnej by sme mali venovať omnoho viac pozornosti.

Mnohí z nás majú oslabené ďasná. Väčšinou je to vplyvom nesprávneho držania kefky a následnej manipulácie s ňou. Ďasná si príliš šúchame, a vtedy krvácajú. Aby sa dostatočne zregenerovali (a verte mi, sú schopné zregenerovať sa rýchlo), musíme im pomôcť. Ďasnám pomôže už spomínaný balzam, ktorý je tvorený rastlinnými výťažkami. Ďasná posilní a spevní tak, aby dokázali odolávať nepriaznivým vplyvom – nesprávnemu držaniu kefky, agresívnemu čisteniu, či nedostatočnej pozornosti. Už dávno to totiž nie sú len zubné kazy, ktoré nás môžu potrápiť. So zápalom ďasien sa za svoj život stretol skoro každý z nás. Ďasná, ktoré bolia a krvácajú môžu prejsť až do nepríjemného ochorenia – paradentózy. Riešenie ponúka šalviový balzam na ďasná, ktorý sa používa po každom vyčistení zubov a dôkladnom vypláchnutí úst.

Zloženie: voda, alkohol, glycerín, xantánová guma, šalviový extrakt, kamilkový extrakt, extrakt z kramérie trojročnej, myrhový extrakt, laktóza, gaštanový extrakt, fluorid vápenatý, sulfát horečný, aróma

Zubný balzam pre posilnenie ďasien

Poznáte značku Weleda?