Čajovňa, najlepšie miesto na rande – tvrdím už dávno. Tiché prostredie, kde sa dá dobre porozprávať, vyskúšať nové chute a stráviť príjemné chvíle so svojou láskou. Čo však robiť, keď žiadna čajovňa nie je práve poruke?
V správnej čajovni dostanete na výber z rôznych druhov čajov (zelený, čierny, biely, …) a tiež aj “nečajov” (bylinkový, zo sušeného ovocia, rooibos, …). Pri výbere si nechajte poradiť obsluhou – niekde ponúkajú aj špeciálne čaje pre zaľúbených – opýtajte sa.

Čaj obsahuje rovnako ako káva kofeín, ktorý sa síce vstrebáva pomalšie, ale z toho dôvodu má aj dlhšie účinky. Takže večer si vyberajte skôr čaje jemnejšie, alebo bylinkové či rooibos, ktoré neobsahujú kofeín vôbec. Čo však robiť, keď nemáte žiadnu čajovňu poruke? Spravte si rande v čajovni u vás doma! Áno, nerobím si z vás srandu. Dobre čítate. Čajovňa u vás doma.
Budete k tomu potrebovať nejaké tie čaje podľa vlastného výberu, ideálne aj čajovú súpravu (kanvička s čajovou sviečkou na udržiavanie teploty), sviečky, vankúše… Najlepšie čaje sú pravé sypané a tie nekúpite v supermarkete, ale v špecializovaných obchodoch alebo na internete. Piť čaj len tak v kuchyni za stolom nie je veľmi romantické – rozložte si preto na zem deku a vankúše, malý stolček alebo krabicu, ktorá je otočená hore dnom. Krabica vám poslúži ako skvelý pomocník – stolík. A samozrejme, nesmú chýbať sviečky a relaxačná hudba. Vaša domáca čajovňa sa tak stane perfektným miestom na rande, na ktoré sa budete určite radi vracať.  ☺


Tipy na dobré čajovne v Košiciach

  • Dobrá čajovňa na Mäsiarskej 42. Každý deň je otvorená do 22:00, určite si stihnete vypiť šálku svojho čaju. ☺
  • Čajovňa a Bylinkáreň na Hrnčiarskej 20 – nájdete ju v uličke remesiel. 
Navštevujete čajovňu? Ak áno, ako často? ☺