Maskara je kráľovná pri líčení. Každá žena rieši, kde zohnať tú najlepšiu, aby riasy dostali objem. Keď si už raz jednu obľúbite, nepustíte ju z ruky.
To, čo dokáže pár ťahmi tento maličký kozmetický zázrak, nedokáže nič. Stačí pár pohybov ruky a podčiarknete celé líčenie.
Na čo ale veľa z vás zabúda?

Vodeodoľná maskara len občas. 
Určite ste aj vy celá bez seba, keď môžete ísť do bazénu bez obáv z toho, že sa vám zmyje špirála. Taktiež je fajn pomocníkom pri sychravom počasí, však? Ale pozor! Jej používanie obmedzujte na výnimočné udalosti. Veľmi ťažko sa odstraňuje a zbytočne namáha a láme riasy.
Ak si budete už nejakú vyberať, určite nekupujte len hocijakú, ktorá má nápis ‚vodeodoľná‘. V tomto prípade si dajte na značke záležať. Nemusí to byť samozrejme hneď jedna z tých najdrahších. Kvalitné vodeodoľné špirály vyrába aj Oriflame.

Treba ju meniť.
A to aj za tej okolností, že ste ju ešte nestihli spotrebovať. Pretože aj taká drobnosť, akou je špirála, má svoju životnosť a nedá sa používať donekonečna. Od prvého nanesenia na riasy by ste ju mali používať maximálne 4 mesiace. Na štetec sa totiž dostávajú baktérie, ktoré sa premnožujú a môžu ublížiť vášmu oku. 
Ak vám môžem poradiť, tak svoju riasenku zbytočne ‚nepumpujte‘. Rýchlejšie sa vám vysuší a kefka na nanášanie sa vám môže pokaziť alebo v horšom prípade zlomiť. 

Nezabudnite na odlíčenie. 
Poznáte ten pocit, keď sa vám večer nechce zájsť do kúpeľne a riasenku odlíčiť. Pozor však na vašu lenivosť. Neodlíčený mejkap ubližuje nielen pleti, ale aj očiam. V noci sa maskara začne mrviť a obalená tvrdá riasa vám môže vniknúť do oka a poškodiť rohovku.
Môj tip: Na odlíčenie je dobré používať čistiace mlieko, no niekedy postačí aj čistiaca pleťová voda. Ja používam túto od značky Balea a som s ňou spokojná. ☺
Maxi pohľad?
Na to, aby ste jedným ťahom dosiahli čo najplnší pohľad, skúste trik vizážistov. Predtým, ako na riasy nanesiete farbu, poprášte ich detským púdrom a zvyšky utrite vatovým tampónom. Takto nalíčené riasy pôsobia oveľa bohatšie a prirodzenejšie.
Zavlažujte ju. 
Nielen pleť a vlasy, ale aj vaše riasy potrebujú hydratáciu. Nemusí ísť o špeciálne krémy, postačí vatový tampón, ktorý pokvapkáte olivovým olej a nanesiete najskôr na horné trsy, potom na dolné. Po takejto starostlivosti budú pevnejšie a odolnejšie.