September zaklopal na dvere. S jeho príchodom sa skončili letné prázdniny, letné dovolenky a rovnako aj horúce počasie. Letu však nedávam svoje posledné zbohom. Kúsok leta budem mať vždy pri sebe. Alebo skôr na sebe? Každý z nás má vôňu, ktorá ho dokáže preniesť v čase. Či už je to vôňa babkiných koláčov alebo voňavky. Mysľou sa dokážeme vďaka rôznym vôňam preniesť v čase. Aspoň na chvíľu. Jedna z noviniek roka 2022 v oblasti toaletných vôd ma taktiež bude vždy prenášať ku tohtoročnému letu. Zakaždým si spomeniem na našu krásnu dovolenku, ale aj na iné, rovnako krásne, zážitky. Citrusová vôňa Summer Daze (Calvin Klein) je sviežou letnou novinkou, ktorú musíte vyskúšať. Vy alebo váš partner. Vôňa je inšpirovaná slobodou a vhodná pre obe pohlavia rovnako. Bavte sa a užívajte si posledné (oficiálne) letné dni s citrusovou vôňou. Predsa len, čo je pre leto typickejšie než citrusové vône?

Moja vôňa leta - CK Summer Daze

Calvin Klein – CK One Summer Daze

Svieža letná vôňa mi bude pripomínať nádherné okamihy tohtoročného leta. Jeden mi bude pripomínať najväčšmi. Chorvátsko, leto 2022.

Ležím na kamennej pláži, vonku je znesiteľných 31°C. Pofukuje príjemný vietor, a tak sme rozhodnutí s mužom vyraziť na pláž neďaleko domu, kde sme ubytovaní. Ku pláži vedie kamenná cestička, ktorá (zdá sa), nemá konca kraja. Na malý moment sa obaja zastavíme a hľadíme pred seba. Naskytol sa nám nádherný pohľad na čisté more a pláž, kde takmer nikoho niet. Fantázia! Prišli sme bližšie, rozprestreli si osušky, natreli sa opaľovacím mliekom a navoňali voňavkou CK One Summer Daze. Obaja, je pre mužov aj pre ženy, tak prečo nie. Čakali sme, kým zaschne opaľovacie mlieko a vyrazili sme do vody. Bola príjemná, ale nie teplá. Spoločne sme si zaplávali a vrátili sa na osušky. Chvíľu sme odpočívali, ja som si čítala knihu. Obaja sme boli cítiť po opaľovacom mlieku a prenádhernej citrusovej vôni Summer Daze.

Musela som sa s vami podeliť o spomienku, ktorá mi utkvie v pamäti. Nestalo sa síce nič, čo by bolo dôležité, ale aj obyčajné okamihy pre nás môžu byť výnimočnými. Ku voňavke mi prvýkrát dala privoňať kamarátka, ktorá bola s nami v Chorvátsku. Od nej sme si ju požičali a povedali sme si, že ju musíme mať. Vždy, keď sa ňou navoňavkujeme, spomenieme si na okamih z pláže. Pláž bola takmer celá len pre nás, v mojej duši je táto spomienka v spojení s vôňou Summer Daze výnimočná.

Moja vôňa leta - CK Summer Daze

Medzi prednosti voňavky by som jednoznačne zaradila jej vegánske zloženie s 89% zložiek prírodného pôvodu. Rovnako obal navrhnutý britským umelcom Harrym Cartwrightom a balenie vyrobené z recyklovaných materiálov. Vôňa je výrazne citrusová až akvatická – ak vám prekážajú svieže a citrusové vône, určite pre vás nebude správnym výberom. V základných tónoch je dominantou biele pižmo, a tak vôňu môžem označiť aj za jemne pižmovú. Hlava parfumu patrí kumkvatu, ktorého farbou je inšpirovaný aj oranžový obal a balenie voňavky CK One Summer Daze. Zloženie je formulované prírodným alkoholom, ktorý v porovnaní s bežným alkoholom nie je tak dráždivý pri styku s pokožkou. Napriek tomu nezabudnite vykonať test znášanlivosti strekom na kožu. Počkajte 15 minút a ak sa neobjaví začervenanie, pálenie, či svrbenie, pravdepodobne nemáte zvýšenú citlivosť na alkohol v produktoch. Obecne je známe, že v zložení takmer každej voňavky sa nachádza alkohol.

Na záver vás chcem povzbudiť, aby ste si aj vy vytvárali v živote krásne spomienky a momenty spojené s rôznymi vôňami. Vďaka jednotlivým vôňam budú vaše príjemné spomienky vždy živé a „čerstvé“.

Moja vôňa leta - CK Summer Daze

Ktorá vôňa vám bude pripomínať leto 2022?