Obrovská milovníčka šiat, ktoré majú v jej skrini miesto celoročne. Nosí ich doma, do spoločnosti, na významné aj menej významné udalosti. Keď sa ochladí, snaží sa ich nosiť s pančuchami. V zime je smutná, že sa jej nedarí nosiť ich vonku. Doma je v zime šťastná, nosí ich po byte a cíti sa ako princezná. Bibiána, to som ja. MILUJEM šaty. Vždy som ich milovala, odkedy si pamätám. Azda nepoznám lepší kúsok v šatníkoch žien, než sú šaty. Sú univerzálne, rôznotvárne, a pritom dokonalé. V lete vás zachránia od státia pred skriňou, lebo ich len vezmete, oblečiete a ste pripravená vyraziť. Kedysi ženy nosievali omnoho viac šaty a sukne. Povojnová móda to však „decentne“ upravila, a tak ženy začali čoraz viac a viac nosiť nohavice a neskôr džínsy. Šatám sa však nevyrovnajú ani tie najlepšie nohavice. Je to síce len môj skromný názor, no minimálne v lete sú určite pohodlnou voľbou pre nejednu z nás. Ba aj pre nás, ktorým sa spájajú v lete stehná a musíme nosiť sťahujúce prádlo, aby sa nám nešúchali stehná. V mojich preferenciách majú vždy prvé miesto dlhé šaty, najlepšie až po členky. Ľudia sa mnohokrát divia, keď ma vidia. Zdá sa im, že mi v dlhých šatách musí byť horúco. Nie je tomu vôbec tak. Dlhé šaty ma väčšmi chránia pred slniečkom, a tak mi je omnoho príjemnejšie ako v krátkych, či mini šatách.

Letné šaty z Bonprix

Na prechádzku

V dlhých šatách sa aj počas obyčajnej prechádzky cítim ako princezná. Mám veľmi rada ranné prechádzky (venčovačky) s mojím Ramonom. Na obed, keď je slnko najsilnejšie, sa snažím prechádzkam vyhýbať. A večer, keď príjemne pofukuje, vyrážame na zmrzlinu. Leto ako ročné obdobie mám svojím spôsobom rada, rovnako ako všetky ročné obdobia. Kedy inokedy by som mohla nosiť šaty deň, čo deň? Či som doma, v práci alebo vonku. Počas prechádzok je pre mňa dôležité, aby som mala šaty z príjemného a savého materiálu. Jednoznačne by som si na prechádzku nevzala „umelinu“, ktorá by trápila moju pokožku. Veľmi obľubujem počas leta bavlnu, ľan, ale aj viskózu. Šaty z džerseju, ktoré na sebe mám, sú vyrobené s udržateľnou viskózou. Na tele sú veľmi príjemné, nikde nepresvitajú. Je to materiál, ktorý je vhodný v teplé ráno, ale aj chladnejší podvečer. Oficiálne sa na stránkach Bonprix píše, že sú to šaty midi dĺžky. Majú 120cm, a keďže som ozaj nízka, mne sú akurát po členky. Zároveň je to tip pre nízke šaty, aby si na internete pod pojmom „midi“ radšej predstavili maxi. Už som sa naučila, ako to na internete chodí a rovnako, že všetky midi šaty sú pre mňa maxi. Čo je koniec koncov super, maxi šaty zbožňujem. Cítim sa v nich komfortne.

Šaty na prechádzku

Na rande

S letom si spájam aj letné lásky. Síce som už zasnúbená a letné lásky sú pre mňa pasé, rada počúvam o letných láskach svojich kamarátok. Jednu letnú lásku som zažila aj ja, priznám sa. Bolo to milé, srandovné a myslím si, že obaja sme vedeli ako a kedy to skončí. Letné lásky sú tu aj teraz, len nie pre mňa. Ale pre vás milé slečny, ktoré zažívate (alebo ešte len zažijete) letnú lásku, mám jeden tip. Stavte na šaty. Skutočne. Kamkoľvek vás vaša letná láska zavolá na rande, šaty sú istota. Idete na večeru? Siahnite po formálnych kúskoch. Ide sa na pláž? Potom sú tu pre vás plážové šaty pod ktorými už môžete mať predom oblečené plavky. Šaty sú univerzálny kúsok, ktorým nič nepokazíte. Budete pôsobiť žensky a kto vie, možno vám v pekných šatách stúpne sebavedomie do výslnia. Len to skúste. A nezabudnite na úsmev. Nevraví sa nadarmo, že je najkrajším doplnkom žien.

Šaty na rande

Na piknik

Do tretice všetko dobré, ako sa zvykne vravieť. Letné lásky, prechádzky, zmrzlina, kúpaliská, ale aj piknik. Nepochybne ku letu patrí. Pripravte si doma chlebíčky, nakrájajte ovocie, vezmite z chladničky nápoje a môžete vyraziť. Na piknik môžete vziať nielen ovocie, či chlebíčky, ale aj koláče alebo iné dobroty. Nezabudnite na pitný režim, ktorý je počas leta obzvlášť dôležitý. V prípade, že idete na piknik aj s kamarátmi, dohodnite sa kto vezme deku, jedlo, a pod. My sme s partnerom minulý rok našli v obchodíku na Hlavnej v Košiciach nádherný piknikový košík. Verte, neverte, využívame ho a obľúbili sme si ho. Môžete ho vidieť nižšie na fotke. Páčilo sa mi na ňom, že vyzerá ako z romantických filmov. Áno, aj ja som romantická duša, kto z nás nie? Na sebe mám opäť šaty, ako inak. Sú mi po členky, majú rovnako 120cm. Ich zloženie je úžasné, čistá bavlna. Nič viac. V páse si ich zvyknem stiahnuť slameným opaskom, čo vo mne umocní pocit spojenia s prírodou počas pikniku.

Šaty na piknik

A čo na nôžky?

Márne by ste u mňa doma hľadali haldy topánok. Nie som príliš topánková fanatička. O to viac si to kompenzujem na kabelkách, haha. Topánky pre mňa majú splniť hlavne svoju základnú funkciu, estetika je príjemným plusom. Počas leta zvyknem „točiť“ dookola dvoje, maximálne troje typy topánok. Čierne balerínky, ktoré sú pre mňa nesmrteľnou klasikou hádam ku všetkému – podobne ako malé čierne šaty. Nosím ich najčastejšie ku romantickým šatám. Sandálky na nízkom (alebo najlepšie žiadnom) opätku a obyčajné šľapky v ktorých chodím venčiť psa. Znie to zábavne, ale čo sa obuvi týka, nerobím si z toho príliš veľkú hlavu. Tohtoročné leto ale viem, že sandálky z Bonprixu budú (a sú) mojím jasným favoritom.

Čierne balerínky
Hnedé sandálky

Aký kúsok oblečenia nosíte v lete najradšej?