Leto, voda, horúčavy a spotené vlaky, autobusy, celé ulice. Vyjdeme von z bytu, či domu, a okamžite sa roztápame ako zmrzlina. Minimálne tá väčšina z nás, ktorej horúčavy počas leta nerobia dobre. Nehovoriac o tom, ako sa nám zatočí hlava, zmrazí úsmev a napína nás, keď zacítime niekoho bez základnej hygieny. Počas letných dní a horúčav je cítiť všetko, prirodzene. Potíme sa všetci, no občas sa mi zdá, že nie každý človek sa cíti. Sú ľudia, ktorí aj keď sa príliš potia, sprchu vidia len párkrát do týždňa. Myslím to vážne, osobne ich poznám. Pre mňa, s mojou hygienickou povahou, je to nepochopiteľné. V lete chodievam do sprchy aj dvakrát denne, pretože cítim potrebu. Niet nad to, než si po horúcom letnom dni dopriať sprchu a zmyť zo seba všetok pot a špinu. Najlepšie sprchovacím gélom, ktorý má osviežujúcu vôňu a po celom náročnom a teplom dni vás osvieži. Z vlastnej skúsenosti môžem doporučiť najmä akvatické a citrusové vône, no rovnako dobre poslúžia aj kvetinové, či ovocné (avšak nie ťažké!).

Osviežujúca sprchovacie kozmetika

Pre dámy

Leto sa bude tento rok niesť v znamení extrémnych horúčav. Aby ste ich prežili v zdraví a bez ujmy, nezabudnite na pitný režim, ochranu pred slnkom a osvieženie vodou v spreji. Vyhýbajte sa slnku v odporúčaných hodinách a zásobte sa sprcháčmi. Budú sa míňať ako na bežiacom páse. Spoločne s mužom chodíme počas leta do sprchy dvakrát denne – ráno a večer. Ak sa teploty nedajú zvládať, niekedy aj počas dňa. Nedokážem sa sústrediť, či pracovať na rôznych projektoch, keď som spotená, lepkavá a oblečenie mi doslova tvorí druhú kožu. Každé leto som vybavená viacerými sprcháčmi. Počas roka mám vyložený vždy len jeden, no v lete mám mnohokrát vyložené rovno tri, či štyri. Používam ich veľmi často, rýchlo sa míňajú a ich osviežujúce vône rada striedam. Aktuálne mám na vani vyložený sprchovací gél Lacoste, ktorý mi vôňou jemne pripomína sprchovací gél Versace Dylan Turqoise. Obe vône, ako aj ich sprchovacie gély, sú ladené do akvatických, kvetinovo – ovocných tónov, ktoré ideálne zapadajú do letných dní. Komu nevyhovuje textúra sprchovacích gélov, isto vás poteší Weleda so svojím sprchovacím krémom. Rakytníkový sprchovací krém je vhodný ako pre mužov, tak pre ženy. Rozmazná vašu pokožku, ktorá ostáva po umytí jemná a prevoňaná. Obsahuje rakytníkový olej, ktorý posilňuje ochrannú kožnú bariéru a upokojuje podráždenie pokožky po nadmernom slnení. V zložení nájdete taktiež sezamový olej a jemné čistiace zložky na báze cukru. Prírodným zložením sa môže pochváliť aj sprchovací gél Moringa značky The Body Shop. Sprchovací gél má kvetinovú vôňu a je bez mydlového zloženia ideálne pre ľudí s citlivou pokožkou.

Osviežujúca sprchovacie kozmetika pre dámy

Pre pánov

Pánom by som odporučila v horúcich dňoch siahnuť po značkách American Crew (cenovo menej náročná alternatíva), či Calvin Klein. Sprchovací gél American Crew má vďaka obsahu pepermintového a tea tree oleja sviežu, no mužnú vôňu. Prichádza vo veľkom 450ml balení, ktoré jednoznačne vystačí na celý mesiac. Značka American Crew ponúka vo svojom portfóliu nielen osviežujúce sprchovacie gély, ale aj šampóny, ktoré si chvália v mnohých štátoch. O kúsok viac odporúčam sprchovací gél Calvin Klein „One“. Unisex vôňa zaručí, že sa ním môžu osprchovať ako dámy, tak i páni. Vôňa je ľahká, osviežujúca a mladistvá. Hravá tak, ako značka samotná. Najväčšou výhodou unisex vôní je ich rôznorodosť. Neexistuje muž, či žena, ktorí budú po umytí rovnakým sprchovacím gélom voňať rovnako. Obe pohlavia vylučujú iné feromóny, u žien navyše závisí aj od aktuálnej fázy cyklu. Unisex vône sú hravé, zaujímavé a nemali by ostať bez povšimnutia. Sprchovací gél Calvin Klein One vonia po citrusoch, jemných kvetinách a citlivý nos zacíti aj nádych kvalitného zeleného čaju. Dovolím si na záver citovať výrok značky CK: „O vôňu One sa môžu deliť páry, milenci, priatelia a to je moderné a otvorené. Jedná sa o to, aby sme boli v jednote so sebou a so všetkými.“

Osviežujúca sprchovacie kozmetika pre pánov

Akým vôňam holdujete počas leta?