K jarným skvostom patrí jednoznačne zakvitnutá japonská čerešňa – Sakura. Symbolizuje lásku, príchod jari a harmóniu prírody. Hoci slovo sakura všeobecne označuje všetky druhy čerešní rastúce v Japonsku, používa sa predovšetkým v spojitosti so stromami čerešne obdivovanými pre ich krásu, nie pre sladké plody. V Japonsku sa už stáročia oslavuje každoročné opadávanie kvetov Sakury, ktoré symbolizuje prebudenie prírody, krásu a pominuteľnosť života. Symbolický význam kvetov sakury a ich krása sa odrážajú v rôznych aspektoch každodenného života, slávnostných príležitostí i umenia. Sakura je obľúbenou inšpiráciou v mnohých oblastiach, vo výtvarnom umení, literatúre, hudbe, ale aj v potravinárstve a kozmetickom priemysle. Kvetom sakury sa inšpirovalo už niekoľko kozmetických značiek, ako napríklad značka Rituals. Ponúka celý rad výrobkov Sakura s luxusnou, jemnou vôňou ryžového mlieka a čerešňového kvetu.

Darčeková kazeta The Ritual of Sakura

Nechajte sa s príchodom jari rozmaznávať darčekovou kazetou, ktorá pohladí vaše zmysly. Darčekovou kazetou môžete potešiť aj svoje drahé polovičky s blížiacim sa sviatkom dňa žien. Nájdete v nej sprchovaciu penu po ktorej je pokožke jemne prevoňaná čerešňovým kvetom. Po zatlačení pumpičky má sprchovacia pena spočiatku gélovú konzistenciu, čoho sa však netreba obávať. Po pár sekundách sa zmení vo vašich rukách na penu, ktorú nanášate na navlhčenú pokožku. Vôňa sprchovacej peny je jemná a nevtieravá. Pri starostlivosti o pokožku ešte ostaneme, pretože v sade sa nachádza aj píling na telo vhodný (nielen) pre citlivú pokožku a telový krém. Vstrebáva sa rýchlo a pokožku zanecháva hladkú na pohladenie. Pochváliť musím aj dizajn obalu telového mlieka a sprchovacej peny, ktorý je nadčasový, minimalistický a hodný päť hviezdičkového hotela. Posledným produktom v darčekovej kazete Sakura je vonná hmla. Použiť ju možno na telo, či vlasy. Za mňa musím povedať, že ju využívam len na telo. Možno je to o zvyku, no nerada si niečo striekam na vlasy. Vonnú hmlu na tele cítiť zhruba dve – tri hodinky. Nakoľko som zvyknutá počas dňa sa „prevoňavkovať“, kratšia výdrž mi neprekáža. Navyše, je to len vonná hmla, nie parfém. S kratšou výdržou treba rátať. Celú darčekovú kazetu by som označila palcom nahor. Nie je to len darček, ale darček s inšpiráciou. Na každom balení produktu v darčekovej kazete je napísané: „Celebrate each day as a new beginning„. Znamená to, že máte oslavovať každý deň ako nový začiatok. Veľmi inšpiratívny citát. A pokiaľ máte vy, alebo vaša polovička radi citáty, určite vás poteší aj citát viditeľný na krabici.

Obsah darčekovej kazety: sprchovacia pena, telový píling, telový krém, vonná hmla na telo a vlasy

Darčeková kazeta The Ritual of Sakura

Vonná sviečka pre ženy

Pre romantické ženy môže byť vhodným darčekom aj vonná sviečka. Či už sviečku kupujete sebe alebo niekomu inému, dajte si záležať na jej obal a vôňu. U nás doma najčastejšie kupujeme Yankee Candles a Woodwick (praskajúce sviečky). Nepohrdneme však ani inými vonnými sviečkami. Pri kúpe sviečky vždy hladíme na to, koľko hodín sviečka vydrží horieť, v akom je obale a akú má vôňu. Vonná sviečka od Rituals je vyrobená na báze prírodného repkového vosku a vydrží horieť až 50 hodín. Po zapálení sviečky ucítite príjemnú vôňu ryžového mlieka a čerešňového kvetu. Ryža je v Ázií, odkiaľ sa čerpala aj inšpirácia na rad The Ritual of Sakura, považovaná za symbol hojnosti a šťastia. A čo čerešňové kvety? Kvitnú len krátko, na začiatku jari. Majú krásne, voňavé a krehké kvety. Ľudia v Ázii to považujú za symboliku krás života.

Vonná sviečka pre ženy - the rituals of sakura

Poznáte značku Rituals?