Ahojte!
Pri hľadaní ideálnej pleťovej starostlivosti sa väčšina z nás zapotí. Vyberáme si ju podľa všelijakých kritérií a najmä my, ženy, sme často práve pri výbere kozmetiky perfekcionistky a vieme byť poriadne kritické. Zvažujeme, či sa produkt hodí na náš typ pleti, či je vhodný na denné používanie, prezeráme si zloženie, ba dokonca študujeme aj to, či ho smieme používať ráno alebo večer, prípadne aj ráno aj večer. Áno, výber správneho a vhodného produktu vie byť poriadna veda, nehovoriac o ženách s citlivou pleťou, ktoré musia dávať obzvlášť pozor na to, čo si nanesú na svoju citlivú pleť. Weleda práve preto prišla na trh s jemnou čistiacou penou, ktorá je obzvlášť šetrná k pokožke a navyše je vegan friendly.

Čistiacu penu som doposiaľ nikdy neskúšala, nakoľko som si absolútne nevedela predstaviť čistiť si tvár penou. Som stará klasika, ktorá obľubuje tuhé mydlá. Každopádne občas je fajn vyskúšať niečo nové, a tak som sa rozhodla pre čistiacu penu. Produkt je zaujímavý už len tým, že ide o penu. Stačí trošku zatriasť, stlačiť pumpičku a naniesť na navhlčenú tvár. Pena sa už postará o to, aby odstránila nečistoty a nadbytočný maz, ktorého je v mojom prípade najmä na čele hojne. Okrem iného odstraňuje aj zvyšky mejkapu (snáď to píšem správne, ak nie, ospravedlňte mi to), čo určite ocenia ženy, ktoré sa rady maľujú.
Čistiaca pena má príjemnú osviežujúcu, citrusovú vôňu, ktorá sa mi samozrejme hneď zapáčila.
Obsahuje aj výťažok z hamamelisu virgínskeho, ktorý pleť čistí, ale nevysušuje. Výrobok síce obsahuje alkohol, avšak skutočne je vhodný aj pre citlivú pleť, ktorú nepodráždi ani nevysuší. Moja pleť bola po použití na dotyk príjemne hladká, zbavená prebytočného mazu a vyčistená, doslova žiarila.
Štandardne veľké balenie obsahuje 150ml produktu. Aplikátor je plastový a penu po úvodnom pretrepaní (pred každým použitím) možno aplikovať jednoduchým stlačením tohto aplikátora.
Čistiaca pena je vhodná na normálnu až zmiešanú pleť, avšak neublíži ani citlivej pleti.
Výrobok obsahuje iba čisté prírodné suroviny a je nositeľom certifikátu NATRUE.
Zloženie: Voda, Alkohol, Glycerin, Coco-glukosid, Vôňa, Cocoyl prolin, Extrakt koreňa ibiša lekárskeho, Destilát hamamelisu virgínskeho, Cocoyl glutamát disodný, Glyceryl kaprylát, Cocoyl glutamát sodný, Limonen, Linalool, Citronelol, Geraniol, Citral
Akým produktom čistíte svoju pleť vy? 😇