Ak sa jedná o testovanie prírodnej kozmetiky, moje srdce skáče vysoko dva metre nad Zemou. Prírodnú kozmetiku zbožňujem. O to viac, ak sa jedná o lokálnu značku. Testovala som pre vás dva výrobky, a to Zubný gél značky Sante, ktorá síce nie je lokálna, avšak je prírodná, spĺňa vysoký štandard kvality, testovaná je na dobrovoľníkoch a neobsahuje žiadne zložky, ktoré by mohli byť potencionálnymi alergénmi. Druhým produktom je tuhý dezodorant značky Soaphoria, ktorá využíva kvalitné prírodné suroviny, poctivú ručnú prácu, šetrné balenia, etický nákup a rovnako aj ochranu zvierat tým, že na nich netestujú svoje hotové výrobky, ani zložky obsiahnuté v ich kozmetike. Značka Soaphoria je slovenská značka, ktorá je na trhu už od roku 2013 a získala si mnoho priaznivcov. Kto vie, možno si dnešné dva výrobky získajú aj vás. Úprimne v to budem dúfať, boli by ste z nich nadšení.

Prírodný dezodorant a zubný gél s vitamínom B12

SOAPHORIA – PRÍRODNÝ DEZODORANT IN WHITE

Tuhé dezodoranty používam už nejakú dobu, sú tomu minimálne dva roky. Mohli ste ich vidieť na blogu už viackrát, napríklad v recenzii dezodorantu Lush alebo dezodorantu Mydlárny Rozmarýnky. Tuhé dezodoranty mi vyhovujú omnoho viac, než sprejové. Sprejové dezodoranty mi vždy dráždili nosovú sliznicu a následne mi spôsobovali ešte hodinové kýchanie. Najčastejšie používam tuhé dezodoranty značky Soaphoria, nakoľko mi vyhovujú najviac. Ich obaly sú vratné, a tak ich kúpou nezaťažujete planétu. Pokiaľ sa samozrejme rozhodnete obal vrátiť. Ako už názov napovedá, konzistencia dezodorantu In White je tuhá, nanáša sa čistými prstami. Krúživými a jemnými pohybmi nanesiete dezodorant do podpazušia a Woalá! Dezodorant sa krásne vstrebáva a zanecháva príjemnú a dlhotrvajúcu vôňu. Nemusíte produkt používať v prehnane hrubých vrstvách. Stačia tenšie vrstvy, no v prípade silnejšieho potenia ich môžete aplikovať viackrát denne. Mne zväčša stačí aplikovať dezodorant jedenkrát denne, a to sa potím dosť. Verte mi, zápach, ktorý produkujú v pote baktérie, nemá absolútne žiadnu šancu. Práve vďaka tomu sa tuhé dezodoranty od Soaphorie stali mojimi obľúbenými. Navyše, dezodorant In White má krásnu a jemnú ženskú vôňu. Mne pripomína čistotu, vôňu bavlníka. Môžete vo vôni zacítiť aj biele kvety orgovánu, jazmín, či kosatec a konvalinky. Myslím si, že zo všetkých ponúkaných dezodorantov, ktoré má Soaphoria v ponuke, je táto vôňa najjemnejšia a najviac nosu očarujúca. Čo viac, dezodorant sa výborne hodí na všetky typy pokožky a môžete ho naniesť aj po holení. Pokožku vôbec nedráždi. Treba si ale uvedomiť jednu vec predtým, než sa rozhodnete pre dezodorant. Dezodorant nie je antiperspirant. Nebráni prirodzeným funkciám pokožky. Avšak! Dezodorant In Whitepridaný oxid zinočnatý (bez nanočastíc) a bentonitový íl, ktoré pôsobia mierne antiperspiračne. Narozdiel od ostatných produktov, dezodorant In white nezanecháva žiadne nepríjemné stopy na oblečení, neobsahuje živočíšne tuky, hliníkové soli, syntetické parfumácie, farbivá, či chemické a konzervačné prísady. Ak chcete, môžete ho dokonca použiť aj pri potení nôh, či dlaní. Rovnako platí, nanášať len malé množstvo. Adaptácia, ak prechádzate z chemických produktov na prírodné je cca jeden až dva týždne, preto dezodorantu nechajte pár dní, ak máte pocit, že nepôsobí tak, akoby mal.

Zloženie: koreňový prášok z Maranty trstinovej, kukuričný škrob, kokosový olej, bambucké maslo, kakaové maslo, mandľový olej, včelí vosk, sóda bikarbóna, kaolinit, bentonit, aroma, oxid zinočnatý, vitamín E, čajovníkový olej, butymetyl metylpropional, amyl cinnamal (chemická látka bez negatívnych účinkov na zdravie), cinnamyl alkohol (derivát prírodnej látky), hexyl cinnamal (derivát prírodnej látky), eugenol, citral, limonene, linalool

Soaphoria - organický krémový deodorant

SANTE – ZUBNÝ GÉL S VITAMÍNOM B12

Umývanie zubov a starostlivosť o zuby a dutinu ústnu je naša každodenná činnosť. Je veľmi dôležité poznať vaše zuby. Čo tým myslím? Niekedy im ľudia viac ubližujú, než pomáhajú. Musíte si všímať, či sa na vašich zuboch netvorí napríklad kaz alebo vám nekrvácajú ďasná. Dlho som používala zubné pasty a zubné kefky, ktoré mi škodili. Časom som zistila, čo mi vyhovuje. Mäkká až stredná tvrdosť zubnej kefky a jemná zubná pasta, nakoľko mi občas krvácali ďasná a mám citlivé zuby.Málokedy sa podrobím testovaniu výrobkov, ktoré sú určené na zuby a ďasná. Každopádne, tentokrát to bolo inak. Chcela som ísť do toho, zaujal ma zubný gél od značky Sante. Značku poznám a mám s ňou dobré skúsenosti. Navyše, v mojom rozhodovaní hral rolu aj fakt, že zubný gél obsahuje vitamín B12, ktorý sa vstrebáva do tela cez sliznicu dutiny ústnej. Chronický nedostatok vitamínu B12 sa často objavuje u vegánov a vegetariánov, kam spadám aj ja, a môže viesť k zdravotným problémom. Vďaka vitamínu B12 má zubný gél ružovkastú farbu. Gél sa používa namiesto zubnej pasty, sám o sebe je akousi zubnou pastou. Taktiež pení, čo je dôležité pre ľudí, ktorí sú zvyknutí na vyššiu penivosť zubných pást. Použitie je klasické, minimálne dvakrát do dňa, a to ráno a večer. Stačí vám na zubnú kefku naniesť veľkosť hrášku a umývať si zuby spôsobom, ako zvyčajne. Pri pravidelnom používaní zubného gélu dvakrát denne počas 4 týždňov bolo dokázané 60% zvýšenie vitamínu B12 v organizme. Zubný gél Sante testovali aj zubní lekári, ktorí ho odporúčajú. Ak máte citlivé zuby, ktoré reagujú negatívne na fluorid, poteší vás správa, že zubný gél Sante neobsahuje fluorid sodný. Čo teda ale obsahuje? Obsahuje morskú soľ a minerálne abrazívne častice, ktoré odstraňujú baktérie a povlak zo zubov bez poškodenia zubnej skloviny. Počas používania zubného gélu u mňa ani raz nedošlo ku krvácaniu ďasien, či inému poškodeniu zubov a dutiny ústnej.

Zloženie: voda, sorbitol, glycerín, hydratovaný oxid kremičitý, xylitol, xantanová guma, kokosový glutamát disodný, kokosový glutamát sodný, kyanokobalamín (vitamín B12), morská soľ, alginát, aróma

SANTE - Zubný gél s vitamínom B12

Poznáte značku Sante alebo slovenskú značku Soaphoria? 🙂