Počas testovania výrobkov zo stránky MARI prírodná kozmetika som si po celý čas spievala v hlave pesničku Mary Mary od skupiny Smola a Hrušky. Napadla mi hneď, ako som otvorila balík s výrobkami. Stránka Mari prírodná kozmetika ponúka kozmetiku na vlasy, telo, tvár, ruky, nohy, kúpeľ, zuby, a mnoho ďalšieho. Nájdete tam mnoho kozmetiky, je z čoho vyberať. Myslím si, že človek si tam vie zostaviť slušný základ kozmetiky, pokiaľ práve prechádzate z komerčnej kozmetiky na prírodnú. Mne boli poskytnuté na testovanie tri výrobky zo spomínanej stránky. Dva výrobky mi sadli ako „riť na šerbeľ“, avšak s jedným som nejasala radosťou. Dokázali by ste si tipnuť, ktorý výrobok mi príliš nesadol?

Všetky tri produkty spolu pri sebe

KÁVOVÝ PEELING S KOKOSOM

Rok alebo dva roky dozadu bol veľký „boom“ ohľadom kávových peelingov. Neskôr sa však na ne mierne pozabudlo, a to je chyba. Ľudia sa ich dostatočne nabažili, a tak už opäť pozerajú po niečom inom, novšom. Mne kávové peelingy vyhovovali od začiatku, až dodnes. Rada ich skúšam a mám v pláne si aj vyrobiť kávový peeling doma. Nateraz som však na túto „mágiu“ vyrábania prírodnej kozmetiky doma akási lenivá, a tak mi viac vyhovuje, keď všetky prísady niekto namixuje za mňa a mne už len príde hotový výrobok. V tomto prípade som bola nadmieru spokojná. Úprimne, ani som si nevšimla pri objednávaní, že kávový peeling má vôňu kokosu. Po otvorení som si to hneď uvedomila, vôňu kokosu mám veľmi rada. V kávovom peelingu tak necítiť len kávu, ale aj kokos, cukor, či kakao. Vzhľadovo je takmer totožný s kávovou usadeninou, no nenechajte sa oklamať. Dajú sa v ňom pri bližšom prezretí spozorovať aj častice cukru, či soľ. Kávový peeling je potrebné nanášať opatrne, krúživými pohybmi na vlhkú pokožku. Neodporúčam kávový peeling používať na príliš suché miesta, otvorené rany (nakoľko obsahuje soľ a veľmi by vás to štípalo), taktiež nepoužívať na miesta, kde viete, že máte citlivú pokožku. Predsalen, jedná sa o peeling, treba s ním patrične zaobchádzať. Osobne ho používam takmer na celé telo (okrem tváre a krku), priateľ ho taktiež rád využíva. Dostávam sa teda ku gru, kedy môžem spokojne napísať, že tento výrobok je vhodný nielen pre ženy, ale i pre mužov. Po umytí je pokožka jemná, prevoňaná kávovou arómou a hydratovaná – nie je potrebná ďalšia hydratácia, no to už nechám na každého uvážení, ako je kto zvyknutý. Po sprchovaní som sa vždy natierala telovým mliekom alebo maslom, avšak momentálne tú potrebu absolútne nemám. Maximálne na lakťoch, kde je pokožka vždy suchšia. Aby som nezabudla, pri zmývaní peelingu z kože sa nezľaknite, ak budú kávové čiastočky všade vo vani. Je to prirodzené, dajú sa veľmi ľahko umyť vodou. Čo sa týka obalu, príde mi veľmi vkusný a jednoduchý. Presne to, čo mám rada. Na obale nie je nič, čo tam nemá byť. Naopak, dočítate sa na ňom, na aké miesta je vhodné kávový peeling používať, ale i to, že sa jedná o vegánsky, prírodný a ručne vyrábaný produkt.

Zloženie: kávový prášok, soľ, slnečnicový olej, parfum, cukor, kokosový olej, arganový olej, avokádový olej, ľanový olej, kakaový prášok, vitamín E,

Kávový peeling s kokosom

CHLADIVÝ PEELING NA NOHY

Počas testovania chladivého peelingu na nohy som urobila jeden malinký prešľap. S priateľom sme akurát riešili menšiu výmenu názorov, po ktorej som sa urazila. Nasrdená som sedela v spálni na kraji postele a vravím si, že teraz je ten správny čas vyskúšať chladivý peeling na nohy a zrelaxovať, ukľudniť sa. Čo sa ale stalo? Celý čas som bola v tom, že sa jedná o peelingový krém, nie o peeling s nutnosťou umývania. Áno, prešľapy sa stávajú aj ľuďom, ktorí testujú kozmetické výrobky už niekoľko rokov. Žiaľ. Naniesla som si chladivý peeling na nohu a chvíľu mi bolo zvláštne, že sa nevstrebáva. Po dvoch – troch minútach mi došlo, že som si ho mala aplikovať v sprche, nie v spálni.. Priateľa to rozosmialo, a ja som následne musela doskackať na jednej nohe do kúpeľne a rovno do sprchy. Celá naša výmena názorov skončila vďaka mojej nešikovnosti smiechom. Akonáhle som bola v sprche, rovno som aplikovala peeling aj na druhú nohu a poriadne ju premasírovala. Peelingy na nohy mám veľmi rada, nakoľko mám často zrohovateľú kožu na pätách. Tento chladivý peeling mi pripomínal vôňu aromatickej sauny, ktorú zbožňujem. Svieža, cítiť v nej les. Vďaka obsahu borovicového a borakového oleja budete mať pocit, že ste sa nadýchli čerstvého vzduchu kdesi v lese. Navyše, extrakt zo smrekovca a jedly sibírskej dodajú nielen vašim nohám, ale aj vášmu čuchu nezameniteľný a najmä svieži zážitok. Chladivý peeling na nohy používam približne 2x do týždňa, vyhovujú mi jeho jemné peelingové častice, ktoré sa dajú ľahko umyť vodou a neostávajú nalepené všade na sprchovom kúte. Ak si rady nanášate peelingy v bohatej vrstve, ako aj ja, peeling vám vydrží približne 12 – 15 použití, čo vychádza cca 5ml na jedno použitie. Obal výrobku je plastový, čo mi nie je úplne po vôli, avšak hreje ma pri srdci, že je obal recyklovaný a opäť recyklovateľný. Mimochodom, kto nepozná značku Natura Siberica, určite je na mieste zoznámiť sa s ňou. Výrobky značky Natura Siberica majú takmer úplne prírodné zloženie, neobsahujú parabény a minerálne oleje (vyrábané z ropy), rovnako ani silikóny. Namiesto toho vo svojich výrobkoch používajú čisté sibírske oleje a výťažky z divokých sibírskych rastlín, ktoré sú bez GMO (geneticky modifikovaných organizmov).

Zloženie: voda, kokosový kaprylát, marhuľový olej, glyceryl stearát, cetearyl alkohol, oktyldodekanol (získaný z rastlinných olejov), kaprínový triglycerid, glycerín, sójový olej, ľanový olej, borovicový olej, borakový olej, polyglycerové estery, polkový extrakt, skorocelový extrakt, mätový olej, extrakt z borovice sibírskej, extrakt zo smrekovca sibírskeho, extrakt z jedle sibírskej, extrakt z ibišteka lekárskeho, kvetovaná voda z rumančeka, kvetovaná voda z medovky, vitamín E, sodium stearoyl glutamát, xantánová guma, benzyl alkohol, kyselina dehydrooctová, benzoát sodný, sorbát draselný, kyselina citrónová, parfum, citral, citronellol, geraniol, limonene, linalool

Chladivý peeling na nohy a jeho krabička

HIMALÁJSKE SOĽNÉ DEO MYDLO

A opät výrobok, ktorý som začala používať nesprávne, a preto som neskončila nadšená. Mala by som si začať čítať návody na použitie. Každopádne, určite to poznáte, najmä my ženy sme stvorenia, ktoré návody takmer nikdy nečítajú. Skrátka, robia podľa svojej intuície. Závidím ženám, ktorým to funguje. Moja intuícia veľmi zlyháva, čo dokazuje aj himalájske soľné do mydlo. Tuhé mydlá používam skutočne veľmi dlho, no nikdy by mi nenapadlo, že niektoré sa majú používať aj inak, než ako som klasicky zvyknutá. Každé mydlo používam tak, že si ním pretieram pokožku, rozmasírujem a následne umyjem. Avšak! Himalájske soľné deo mydlo nie je obyčajné mydlo, a preto ku nemu treba tak pristupovať. Je potrebné ho trieť v rukách a kryštikmi, ktoré vám ostanú na dlani, masírovať pokožku tam, kde je to potrebné. V žiadnom prípade, nikdy, nepoužívajte himalájske soľné deo mydlo na otvorené rany. Predsalen, jedná sa o soľ, štípalo by vás to. Veľmi. Rovnako odporúčam nepoužívať na čerstvo oholenú pokožku, mne sa z toho spravili vyrážky v podpazuší, ktoré som mala podráždené ešte niekoľko dní. Ak však budete mydlo používať presne podľa návodu, nehrozí vám začervenanie, vyrážky, ani podráždenie. Opäť však prízvukujem, jedná sa o soľné deo mydlo – nepoužívať na citlivú a chorú pokožku. Himalájske soľné deo mydlo vám príde zabalené v plastovej fólií, ktorá je upevnená ozdobnou tenkou stuhou. Deo mydlo je v tvare srdca, vhodné aj ako darček. Pri pravidelnom používaní vám vydrží minimálne dva až tri mesiace.

Zloženie: prírodné kúsky himalájskych kryštálov

Himalájske soľné deo mydlo

Zaujalo vás dnešné trio výrobkov? 🙂