Ahojte!

Som milovníčka pekného počasia, avšak nie horúčav. S teplým počasím ide ruka v ruke aj potenie sa, žiaľ, či chceme alebo nechceme, je to tak. Potí sa každý a nie je dôvod sa za to hanbiť. Práve naopak. Potenie je termoregulácia tela, a tak si môžete byť istý, že sa neprehrievate, aj keď si často myslíte opak. Nikto z nás však nechce smrdkať od potu. Pravdou však je, že nesmrdí váš pot, ale baktérie, ktoré sa v ňom rozkladajú. Práve preto je vhodné používať deodorant, ktorý pachu zabráni. Osobne absolútne neodporúčam antiperspiranty, ktoré tlmia prirodzenú činnosť tela a sú pre telo neprirodzené, nakoľko sa kvôli nemu nemôžu vylučovať odpadové látky. Jednoducho – upcháva potné žľazy.


Už dlhšiu dobu používam len prírodné deodoranty a len deodoranty. Akonáhle som zbadala tuhý deodorant Aromaco od zn. Lush, mala som chuť ho vyskúšať. Bola som veľmi zvedavá, čo dokáže, a či skutočne stojí za to.  Čo myslíte, obstál deodorant v skúške počas horúčav alebo nie?
Tuhý deodorant mi prišiel zabalený v plastovom obale, čo ma trochu mrzí, nakoľko by vyzeral omnoho lepšie v papierovom balení a jednoznačne by to bol aj ekologickejší variant. Každopádne už cez obal bola cítiť veľmi príjemná vôňa. Priznám sa, drevité vône nie sú mojou šálkou kávy, avšak Aromaco má jemne drevitú vôňu s bylinkami, čo je zaujímavé, osviežujúce a príjemné spojenie.
Výdrž je perfektná, vydrží približne 5-6 hodín a veľmi dobre prebíja pach potu. O trochu horšie je to však s aplikáciou deodorantu. Deodorant alebo podpazušie musíte navlhčiť, pretože manipulovať sa s ním dá až po navlhčení. Odporúčam navlhčiť viac, inak môže byť veľmi tvrdý a dráždiť pokožku. Jeho nevýhodu považujem v tom, že skutočne je tvrdý a bez vody by aplikácia nešla tak „hladko“.

Výrobok nie je testovaný na zvieratách a je vhodný aj pre vegánov.

Zloženie: nálev z Vilínu viržinského, propylene glycol, harmančekový ocot, sóda bikarbóna, pačuliová silica, citral, limonene, parfum

Máte skúsenosť s tuhým deodorantom? 😊