Leto klope na dvere a najlepšie urobíme, ak sa na neho pripravíme vopred zásobou opaľovacích prípravkov nielen na telo, ale aj na tvár. Vo všeobecnosti sa odporúča používať opaľovacie prípravky na tvár celoročne, avšak počas leta je potrebné využívať najvyššiu možnú SPF ochranu (50). Podľa dermatológov je najdôležitejšie, čo pre svoju pleť môžete urobiť pre spomalenie viditeľných znakov starnutia a ochranu citlivej pokožky, denné nosenie opaľovacieho krému. Avšak, tým nemyslia použitie akéhokoľvek najlacnejšieho opaľovacieho krému, ktorý vám prvý padne pod ruku v miestnej drogérií. Vyberajte si opaľovacie prípravky, ktoré sú kvalitné a schopné vytvoriť zdravú kožnú bariéru pred slnkom. Také, ktoré budú vyhovovať vášmu typu pleti, každodenným aktivitám a najmä formu, ktorá vám bude príjemná. Či už si vyberiete opaľovací prípravok vo forme gélu, fluidu alebo peny, skúste sa obzrieť po značke Heliocare. Kozmetika Heliocare je nekomedogénna, neobsahuje parabény a ani alkohol. Má unikátnu patentovanú technológiu Fernblock, ktorá je založená na prírodnom extrakte z Polypodia (juhoamerická papraď).

OPAĽOVACIE PRÍPRAVKY NA TVÁR HELIOCARE

Heliocare – ochranný gél na opaľovanie

Dokonalá voľba pre zmiešanú až mastnú pleť, zamilovala som sa na prvé použitie. Ochranný gél na opaľovanie je oficiálne bez parfumácie, avšak cítim v ňom jemne marhuľovú vôňu. Jeho konzistencia je ľahká, tekutá a krémová, nie vyslovene gélová. Do pokožky sa vstrebáva okamžite, nezanecháva mastný film ani bledé fľaky. Má jemný krémový odtieň, no po aplikovaní na pokožku odtieň nevidieť. Ochranný gél používam ako posledný krok vo svojej pleťovej rutine. Oceňujem na ňom, že nie je hutný, ťažký, lepkavý. Pokožke dodáva zdravý a prirodzený lesk. Počas leta mám na mojej zmiešanej pokožke najradšej produkty, ktoré sú vodnatejšie a ľahšie. A preto, ak hľadáte opaľovací prípravok pre zmiešanú až mastnú pokožku, určite siahnite po ochrannom géli Heliocare. Poskytuje dostatočnú ochranu pred slnečnými lúčmi a udrží pokožku po celý deň bez pocitu mastnoty.

Heliocare - ochranný gél na opaľovanie

Heliocare – penový opaľovací prípravok na tvár

Absolútnou novinkou v oblasti opaľovacích prípravkov na tvár bol pre mňa penový opaľovací prípravok – pena. Čítate správne, pena. Prirovnala by som ju ku pene na holenie. Má jedinečnú penovú textúru, ktorá sa po aplikácií na pokožku mení na ľahký a svieži gél. Vynikajúce zloženie penového prípravku na opaľovanie spolu s jeho textúrou dokáže maximalizovať účinnosť proti UVB, UVA a infračervenému žiareniu. Zabraňuje škvrnám, hyperpigmentácii a poskytuje tiež ochranu pre pokožku vystavenú fotosenzibilizačným ošetreniam (napr. po peelingu) a po laserovom ošetrení. Oficiálne sa odporúča pre každý typ pokožky (vrátane citlivej) s výnimkou mastnej. Odskúšala som ho aj na svojej zmiešanej a som spokojná. Nemá prirodzený zápach opaľovacích prípravkov, nelepí sa a rovnako ako gél ani penový opaľovací prípravok nezanecháva biele fľaky po svojej bielej farbe.

Heliocare - penový opaľovací prípravok na tvár

Heliocare – ochranný fluid na citlivú pleť

Špeciálne vyvinutý ochranný fluid pre citlivú pokožku a pokožku so sklonom ku zvýšenej senzibilite na slnečné žiarenie. Prvá vec, ktorá ma pri ochrannom fluide zajala, bola farba. Na malý moment som sa zamyslela, či je tento opaľovací prípravok tónovací (brala by som to ako plus). Na tvári sa krémová farba rozpije, na malý moment zosivie a nakoniec sa vstrebe natoľko, že ju vôbec nevidno. Na internete som sa v rôznych recenziách dočítala chvály od žien na ochranný fluid. Žiaľ, nemôžem s nimi úplne súhlasiť. Nemala som pocit, že sa ochranný fluid rýchlo vstrebáva, práve naopak. Neodporúčam ho ženám so zmiešaným až mastným typom pokožky, mohli by ste ostať sklamané. V oblasti T – zóny ma fluid poriadne premastil, čo pri mojom type pokožky nie je veľmi žiadúce. Myslím si ale, že by vyhovoval ženám so suchou a/ alebo citlivou pokožku so sklonom ku podráždeniu. V obsahu produktu totiž nájdete oxid titaničitý a oxid zinočnatý, ktoré často odporúčajú ľuďom s citlivou pokožkou – riziko alergických reakcií je relatívne malé.

Heliocare -  ochranný fluid na citlivú pleť

Aké vysoké SPF používate na tvár v období letných mesiacov?