Každé leto ma opantá myšlienka na dokonale hladkú pokožku. Azda, ako nejednu z nás. Komu by sa chcelo holiť si nohy každý deň? Mne určite nie. Kým som bola tínedžerka, brala som to ako povinnosť letných dní. Dnes už viem, že to zaberá zbytočne veľa času. Obzvlášť, ak sú na trhu dostupné iné alternatívy ako holiaci strojček po ktorom vydrží pokožka hladká maximálne jeden až dva dni. Mojimi vernými pomocníkmi letných dní sú depilačné pásiky a depilačný krém. Skúšala som aj IPL metódu, avšak aktuálne som stále naklonená voskovým pásikom a depilačným krémom. Najradšej mám výrobky pre dokonale hladkú pokožku značky Veet. Majú širokú ponuku voskových pásikov na rôzne partie tela a depilačný krém vhodný aj pre citlivú pokožku.

HLADKÁ POKOŽKA S VEET

Depilačný krém Veet

Depilačný krém je vhodnou alternatívou pre ženy, ktorým nevyhovuje odstraňovanie neželaného ochlpenia voskovými pásikmi. Pre účely recenzie som zámerne zvolila depilačný krém vhodný na citlivú pokožku, aby som si bola istá, že bude vyhovovať väčšine žien. Depilačný krém je vhodný najmä na nohy, avšak môžete ho využiť aj na rukách a v podpazuší. Na intímnu oblasť neodporúčam žiaden depilačný krém, radšej voskové pásiky. Použitie depilačného krému je jednoduché, využívam ho najčastejšie pred sprchovaním. Pomocou priloženej špachtle rovnomerne rozotriem depilačný krém tak, aby sa chĺpky úplne obalili krémom. Čas pôsobenia depilačného krému je približne 5 minút, avšak pri hrubších a odolnejších chĺpkoch ho môžete nechať pôsobiť dlhšie. Maximálne 10 minút. Po pôsobení krému dôkladne umyjem a vysuším pokožku. Vďaka depilačnému krému vydrží pokožka hladká necelý týždeň, čo je menej ako pri depilácií voskovými pásikmi, ale stále viac ako pri klasickom holení žiletkou. Nezabudnite, že depilačný krém by ste si nikdy nemali aplikovať na podráždenú alebo spálenú pokožku, pokožku na ktorej sa vyskytujú jazvy a kŕčové žily, a rovnako ani na pigmentové fľaky. Medzi ďalším použitím depilačného krému si vždy nechajte odstup aspoň 3 dni (72 hodín). Záverom ku depilačnému krému Veet dodám a zároveň vyzdvihnem, že neobsahuje amoniak. Vďaka tomu nemá charakteristický zápach ako väčšina depilačných krémov.

Depilačný krém Veet

Depilačné pásiky Veet

Oproti depilačnému krému sú voskové depilačné pásiky jednoznačne o level vyššie, no prinášajú so sebou väčšiu bolesť. Pokožka vydrží po depilácií voskovými pásikmi hladká v priemere 7 – 10 dní v oblasti podpazušia a nôh, pričom v oblasti hornej pery je to viac individuálne vplyvom hormónov. Na sebe mám odskúšané, že mi oblasť hornej pery vydrží hladká alebo bez viditeľných chĺpkov minimálne 3 týždne. Hornú peru si depilujem pravidelne od svojich šestnástich rokov a nijak sa nezmenila hrúbka chĺpkov, ako sa mnohé ženy pri depilácií hornej pery obávajú. Dovolím si tvrdiť, že je to mýtus. Po toľkých rokoch depilácie hornej pery by som si všimla, ak by chĺpky boli tvrdšie, hrubšie, či odolnejšie. Pri depilácií hornej pery odporúčam prvotne používať depilačné pásiky Veet pre citlivú pokožku, neskôr môžete siahnuť po klasických. Veet depilačné pásiky na tvár obsahujú v balení 20ks voskových pásikov a 4 obrúsky napustené olejom pre odstránenie vosku a upokojenie pokožky. Pre mňa sú 4 obrúsky málo, nakoľko 20ks voskových pásikov mi vydrží na 10 depilácií. Akonáhle sa obrúsky minú, vosk odstraňujem z tváre a z iných častí tela vatovým tampónom pokvapkaným mandľovým olejom. V letných mesiacoch si okrem hornej pery zvyknem depilovať aj nohy a podpazušie. Na podpazušie používam vždy voskové pásiky pre citlivú pokožku, keďže po depilácií má tendenciu málinko krvácať. Depilačné pásiky Veet pre citlivú pokožku môžete kúpiť v balení po 16ks, pričom si viete kúpiť samostatne pre bikiny, nohy a podpazušie, ale aj spoločne v kombinácií bikiny a podpazušie.

Depilačné pásiky Veet

Vyskúšali ste niekedy depiláciu?