Každý rok sa na obdobie jari teším ako malé dieťa. Dni sa predlžujú, vonku svieti zubaté slniečko, kvety kvitnú a ľudia sú milí. Na tohtoročnú jar som sa tešila o čosi viac ako minulý rok. Dala som si predsavzatie, že obmedzím čiernu farbu vo svojom živote a vo všeobecnosti aj tmavé oblečenie. Farba oblečenia častokrát reflektovala ako sa cítim, no občas som intuitívne siahla rovno po čiernej. Bez rozmýšľania. Už sa nechcem zahaľovať do čiernej farby, i keď je farbou elegancie. Aktuálne vnímam čiernu farbu ako farbu smútku, pochmúrnych myšlienok a prílišnej melanchólie, ktorú som počas jej nosenia pociťovala. Rozhodla som sa, že dám priestor vyniknúť pestrým a žiarivejším farbám. Verím v psychológiu farieb. Kto vie, možno mi svetlé a pestré farby oblečenia pomôžu aspoň na chvíľu upriamiť pozornosť inde od depresie.

Jar, vitaj

Svoj šatník som začala oživovať a vítať v ňom farby už koncom minulého roka. Nabehla som do sekáčov a obzerala som si, ktoré farby a strihy by mi pristali. V decembri som si zakúpila po dlhom čase prvý farebný kúsok – ružové sako s tvídovým vzorom v Chanel štýle, ktoré mám aj na fotografiách. Tvídu som sa dlho vyhýbala, no koniec koncov mi príde elegantný a nestarnúci. Klasika, ktorá mi do šatníka zapadla. Ružové tvídové sako je možné nosiť od jari do jesene, čomu sa obzvlášť teším. Ku ružovému tvídovému saku som si kúpila aj ružové nohavice, tie vám ale ukážem inokedy. Tentokrát som svoje tvídové sako zladila s klasickým bielym rolákom, modrými nohavicami v biznis štýle, bielym opaskom a lodičkami vo farbe roka.

Jar, vitaj

Farbou roka 2023 je farba magenta, ktorá vznikne zmiešaním červenej a fialovej farby. Môžete ju nájsť aj pod označením fuchsiová. Je to výrazná a sýta červeno fialová farba, ktorú som si zamilovala. Odkedy je vyhlásenou za farbu roka, odvtedy som po nej túžila. Napokon mi v šatníku pristála vo forme lodičiek so semišovým povrchom a lievikovým opätkom s výškou 8cm. Určite to nie je posledný kúsok vo farbe magenta, ktorý si tento rok zadovážim.

Jar, vitaj

Takmer celý outfit som zohnala na stránke bonprixu a ak máte čas, určite sa na ich stránky pozrite. Nájdete tam oblečenie, ktoré hýri farbami a počas jari vás osvieži a dodá tú správnu energiu. Ako napríklad mne biznis nohavice v modrej farbe. Biznis štýl nohavíc mám veľmi rada. Vskutku, obtiahnuté džínsy už príliš nenosím. Ku biznis nohaviciam môžete doladiť čokoľvek, nemusí to byť striktne pracovný a uhladený štýl. Na Pintereste som našla mnoho tipov ako nosiť biznis nohavice v ležérnych, ba aj športových outfitoch. Ja som ich doplnila klasických bielym rolákom, ktorým nemožno nič pokaziť. Do pásu som pridala opasok pre zvýraznenie kriviek a pestrý jarný outfit bol na svete.

Jar, vitaj

Nosíte na jar pestré a žiarivé farby?