Vonku sa poriadne ochladilo a ja už netrpezlivo čakám na babie leto. Jeseň mám síce rada, no pokiaľ fúka šialený vietor, moje hrdlo to znáša ťažko. Napriek tomu, že je august, počasie nám už pripomína jesenné chvíle. Aj teraz, keď píšem tento článok, som zabalená do deky a na nohách mám hrubé ponožky. A tak mi napadá, kedy inokedy sa ponoriť do písania článku o jesenných trendoch, než práve teraz, keď to vonku najväčšmi pripomína jeseň? Síce nie som módny guru a môj štýl je všakovaký, sem – tam si veľmi rada prečítam o tom, čo je in, čo sa nosí alebo čo sa bude nosiť. Nie vždy sa tým riadim, dávam prednosť môjmu štýlu, kvalite a pohodliu. Každý rok sa však medzi tým, čo je trendy, nájde trend, ktorý sa mi páči a rada ho budem nosiť. Tento rok to počas jesene na plnej čiare vyhrala tmavý denim a čierna farba.

Trendy Jeseň 2021

Tmavý denim

Denim je nesmrteľná klasika, to mi určite dáte za pravdu. Nosil sa pred tridsiatimi rokmi, nosí sa dnes a takmer s istotou môžeme povedať, že sa bude nosiť aj o ďalších tridsať rokov. Je to nestarnúca klasika, ktorá by nemala chýbať v žiadnom šatníku. Každý šatník by mal obsahovať základné kúsky, ako napríklad tričká v neutrálnych farbách, a pod. Nemali by sme však zabúdať ani na kvalitné džínsy, či denimovú bundu. Pokiaľ sa o denimovú bundu vhodne staráte, vydrží vám roky. Moja mamina má taktiež jednu „historickú“ denimovku vo svojom šatníku, ktorá má vyše dvadsať rokov. Čo vám budem hovoriť, jej denimovka vyzerá stále ako nová. Ak siahnete po denimovej bunde, ktorá sa vám páči, hodí do šatníka a patrične sa o ňu postaráte, môže vám vydržať minimálne dekádu. Túto jeseň bude trendom najmä tmavý denim, čo určite poteší milovníčky tmavších farieb. Na stránke Bonprix si viete vyskladať nádherný outfit z aktuálnej kolekcie. Denimovú bundu ku ktorej nájdete denimovú sukňu v rovnakom štýle a obyčajné biele tričko. Jednoduchý, pritom poriadne trendy outfit na jeseň 2021.

Trend Jeseň 2021 - Tmavý denim

Čierna farba

Počas doby, kedy som skutočne enormne pribrala (+20kg), som sa začala viac zahaľovať do tmavých a čiernych farieb. Nebolo to príliš veselé. Mať v šatníku pár čiernych kúskov je síce pekné, ale mať celý šatník postavený na čiernej farbe.. to bol celkom úlet. Najmä, keď som pred pribratím nosila prevažne svetlé farby. Postupne som pár kíl schudla a vravela som si, že musím čiernu zo šatníka vyradiť. Bolo to ťažké, čierna farba sa mi na oblečení, ale i v doplnkoch páči. Až som pred nejakým časom naďabila na článok od Harper’s Bazaar, kde som videla trend tejto jesene. Čierna. To ma prinútilo zamyslieť sa. Nie samotný fakt, že je čierna trendom tejto jesene. Práve naopak. Zamyslela som sa nad tým, prečo ju tak veľmi chcem odstrániť zo svojho šatníka, keď ju mám rada. Ku všetkému sa hodí, je nesmrteľná a v každom módnom magazíne nájdeme „malé čierne šaty“. Bolo hlúpe chcieť zo svojho života odstrániť čiernu farbu. Je krásna a výnimočná. Mám ju rada. Prečo sa jej vyhýbať? Zoštíhľuje ma, cítim sa v nej pohodlne a neexistujú topánky v lepšej farbe než je čierna. To mi verte. Čierne oblečenie a topánky vo mne vzbudzujú pocit elegancie. Na fotografii nižšie môžete vidieť čierne topánky na pohodlnom lievikovom podpätku, ktorých hranatá špička je trendom roka 2021. Aktuálne sú v zľave za 12,99€ vo veľkostiach 36-40.

Trend Jeseň 2021 - Čierna farba

Transparentné kúsky

Najväčšou výzvou pre mnohých ľudí je vystúpiť zo svojej komfortnej zóny. Čo znamená pre vás vystúpiť zo svojej komfortnej zóny, keď sa bavíme o móde? Pre mňa sú to jednoznačne obtiahnuté šaty, mini sukne, či transparentné oblečenie. Spomínam ho zámerne, pretože transparentné kúsky budú obrovským hitom jesene. Najmä transparentné čierne šaty rôznych dĺžok, strihov, či materiálov. Na Bonprixe som našla kúsok, ktorý je čierny, transparentný a nebudem vďaka nemu musieť vystúpiť z komfortnej zóny. Šaty. Môj obľúbený odev. Vo farbe, ktorá pristane každej postave. Čierne transparentné šaty, ktoré sú naživo dokonalé. Romantické, vhodné na rande, ale aj na iné dôležité udalosti vo vašom živote. Odporúčam ich kombinovať s topánkami o ktorých sme sa bavili vyššie. Vytvoríte zaujímavý „all – black“ celok, ktorý bude pôsobiť nadčasovo, trendovo a vďaka zaujímavému spracovaniu šiat budete určite vystavené chválam. Sú to šaty, ktoré priľnú na telo, vytvárajú postavu a vďaka transparentnému voľnému prvku po celej dĺžke zakryjú prípadné nedostatky postavy.

Trend Jeseň 2021 - Transparentné kúsky

Sledujete módne trendy?