Po obdržaní a otvorení zásielky od firmy Candy Soap som ostala v nemom úžase. Bola som úplne očarená dizajnom krabičiek, farebným šarmom mydiel a v neposlednom rade vôňou, ktorá z balíka vyžarovala do celej izby. Na testovanie som obdržala sedem rôznych mydiel. Prvé tri, ktoré budete mať možnosť aj dnes vidieť v článku, som si určila ako mydlá na pleť. Ďalšie štyri som si nechala na telo a pôjdu so mnou do sprchy. O nich vám však napíšem neskôr. Hviezdami dnešného článku sú totiž tieto mydlá – mydlo s bahnom z Mŕtveho mora, levanduľové mydlo a mydlo s citrónovou trávou a zeleným čajom. Myslím, že som vybrala práve také tri mydlá, pri ktorých si môže každá žena vybrať, ktoré by jej typu pleti a vkusu mohlo najväčšmi vyhovovať. Prezradím vám ale, že mydlá sú vhodné pre každý typ pleti.

Ako som už spomínala vyššie, tieto tuhé mydlá si ma získali. Často preferujem tuhú variantu produktov pred tekutými formami, ktoré tvoria viac odpadu. Tuhé mydlo, ktoré je prírodné, neobsahuje palmový olej, nie je zabalené v žiadnom, prípadne len papierovom obale, však nevytvára žiaden alebo takmer žiaden odpad. Píšem takmer žiaden, nakoľko papierová krabička sa síce určite hodí do kompostu, no nie každý má doma kompostér. Mimochodom, ten si musím už konečne napísať na wishlist. Stačí. Späť k tuhým mydlám. Vlastne, počkať. Tuhé mydlá od Candy Soap môžete taktiež nakúpiť úplne bez obalu! Môžete tak uskutočniť v mnohých obchodoch po celej Českej republike. Ponúkajú sa bezobalové obchody na týchto miestach: Litoměřice, Teplice, Cheb, Domažlice, Strakonice, Mladá Boleslav, Znojmo, Brno, Kyjov, Ostrava, Vsetín, Kopřivnice, Frýdlant nad Ostravicí a v troch bezobalových obchodoch v Prahe. Ešte stále nie ste o tuhých mydlách naplno presvedčení? Musím vám napísať, že tuhé mydlá značky Candy Soap nie sú testované na zvieratkách, sú vyrábané ručne, s láskou a len s prírodnými ingredienciami. Navyše, mnohé z ich tuhých mydiel, ale i iných produktov, sú vhodné aj pre vegánov.

Na začiatok by to bolo všeobecne ku tuhým mydlám takmer všetko. Chcem sa presunúť špeciálne na tie, ktoré môžete vidieť aj na úvodnej fotografií. Z troch, ktoré som na začiatku spomenula, ma najviac vzhľadom ku mojej pleti zaujalo upokojujúce mydlo s bahnom z mŕtveho mora. Viem, že som písala, že tieto tuhé mydlá sú vhodné pre každý typ pleti. Určite aj sú. Avšak mydlo s bahnom z mŕtveho mora je istým spôsobom špecifické a najviac sa hodí práve pre mastnú a problematickú pleť so sklonom ku akné. Bingo, niečo pre mňa. Asi nikoho neprekvapí, ak napíšem, že som siahla po ňom ako pes po údenom. Mydlo obsahuje 12,5% bahna z mŕtveho mora vďaka ktorému má mydlo silné čistiace vlastnosti. Potvrdzujem. Kedysi som skúšala aj masku, ktorá bola vlastne čisté morské bahno. Bola skvelá, netvrdím, ale chcelo to akúsi.. vôňu?. Našťastie, mydlo s bahnom z mŕtveho mora absolútne nesmrdí, to sa nemusíte báť. Mydlo je parfumované silicou ylang – ylang (citrusová silica).

Zloženie mydla s morským bahnom: olivový olej, voda, kokosový olej, bahno z Mŕtveho mora, hydroxid sodný, slnečnicový olej, vanilkový olej, linalool, hexyl cinnamal, kurkuma, butylfenyl metylpropional (prirodzená súčasť rastlinnej silice)

Ďalšie dve mydlá, ktoré som si určila na pleť, majú nádhernú vôňu a krásny dizajn. Levanduľové mydlo má fialovo – krémové sfarbenie s prvkami tehlovej farby. Na väčšej bočnej časti má vyrezanú kvetinku, ktorá sa mi nenápadné podobná na hračku fidget spinner. Ak si mydlo postavíte na stôl a pozriete naň z vrchu, uvidíte pôvabné vlny alebo aj vrkôčiky. Levanduľové mydlo má jemnú levanduľovú arómu, nie príliš parfumovanú. Na stránke sa môžete dočítať, že je vhodné pre bežnú pleť, čo podľa mňa znamená, že najviac levanduľové mydlo ocení normálna pleť. Platí však, že je vhodné pre všetky typy pleti. Žiadnemu typu pleti neuškodí. Pokiaľ však hľadáte niečo, čo bude osviežujúcejšie ako vôňa levandule a bude sa o ňom aj na stránke oficiálne písať, že je vhodné pre každý typ pleti, potom je pre vás jednoznačne skvelou voľbou mydlo so zeleným čajom a citrónovou trávou. Hravé zelené sfarbenie s modro – bielymi morskými vlnami a vyrezanou lízankou. Ku tomu osviežujúca citrusová vôňa, ktorá vás ihneď postaví na nohy a odoženie negatívne myšlienky. Také je mydlo so zeleným čajom. Osobne som veľkou milovníčkou citrusových a sviežich vôní. Nepoznám lepšiu rannú „medicínu“ v oblasti kozmetiky, než je použitie citrusovej kozmetiky. Mydlo s citrónovou trávou ráno ocení nielen vaša pleť, ale i vaša energia. Večer, naopak, mydlo ocení okrem vašej pleti aj vaša myseľ.

Zloženie levanduľového mydla: olivový olej, voda, kokosový olej, hydroxid sodný, avokádový olej, kastoreát sodný, sodát zo slnečnicových semien, kokosové maslo, levanduľový olej, limonene, farbivá ( CI77019, CI 77891, CI77491, CI 77742, CI 7 891 )

Zloženie mydla so zeleným čajom: olivový olej, voda, kokosový olej, hydroxid sodný, sodát zo slnečnicových semien, soybenát sodný, včelí vosk, esenciálny olej z citrónovej trávy, med, parfum, glycerín, citral, geraniol, limonene, linalool, hexyl cinnamal, alfa-izometylionón (potencionálny alergén!), farbivá ( CI77 019, CI77 891, CI 77 288, CI 77 891 )

Používate na tvár tuhé mydlá? 🙂