Prvé oťukávanie so značkou Alcina prebehlo pred niekoľkými mesiacmi u mojej kozmetičky, ktorej vďačím za výrazne lepší a zdravší stav pleti. Vyžadovalo si to mnoho úsilia a pravidelné absolvovanie hĺbkového čistenia pleti, aby sme zmiernili príznaky dermatitídy. Podarilo sa. Prirodzene ma zaujímalo, akú značku produktov používa pani kozmetička, s čím pracuje, čo jej vyhovuje. Všetko, od A po Z, mala od značky Alcina. Na moment som zaváhala, či im salón nerobí reklamu. Uvedomila som si však, že po celý čas, čo som ku nej chodila, používala práve Alcinu. Dostala som nejaké vzorky aj na domov, bola som spokojná. Zo vzoriek sa ale nedá urobiť najlepší úsudok. A tak to prišlo. Muselo som tú skvelú Alcinu vyskúšať.

kozmetika Alcina

Upokojujúca čistiaca pena s panthenolom

Počas testovania produktov som začala tým, čo som poznala aj zo salónu. Čistiacou penou, ktorá má jemnú mydlovú vôňu. I keď na čistenie používam prevažne gély, rozhodla som sa tentokrát pre penu. Kozmetické salóny sú zatvorené, a tak svojej pleti chcem dopriať približne to, čoho sa jej snáď čoskoro dožičí v salóne. Zaujalo ma, že pena obsahuje pantenol, ktorý výborne upokojuje podráždenú pokožku, no dokáže ju aj liečiť. Liečivé účinky pantenolu a špeciálne namiešané výrobky z neho, ktoré liečia aj ekzémy, však patria do rúk farmaceutov. V zložení ma taktiež zaujal vitamín E, ktorý slúži ako antioxidant a zjemňuje pokožku. Čakalo ma aj nemilé prekvapenie. Dokopy až päť ingrediencií, ktoré sú potencionálne nebezpečné. V čistiacej pene s pantenolom, ktorá má pleť upokojiť a vo výrobku, ktorý si možno kúpia aj ľudia s citlivou pokožkou, to pre mňa bol šok. Začalo to látkou PEG – 7, ktorá preukázateľne dráždi pokožku a ničí jej ochranný film, okrem toho je pre životné prostredie toxická. Fenoxyetanol (phenoxyetanol), ako ďalší, môže spôsobovať alergické reakcie, či podráždenie očí. Ďalšie tri látky sú taktiež potencionálnymi alergénmi, ktoré škodia aj životnému prostrediu. Na značku, ktorá je v kozmetických salónoch vychýrená a cenovo drahšia, by som čakala výrazne lepšie zloženie. Musím ale podotknúť, že mi čistiaca pena neublížila, napriek alergénom, ktoré môže obsahovať. Mám pleť citlivú, poškodenú chronickou dermatitídou a na zloženie výrobkov si musím dávať pozor. Na čistiacu penu je podľa všetkého moja pleť zvyknutá aj z kozmetického salóna, ktorý som pravidelne navštevovala, a tak som nezaznamenala žiadne vedľajšie účinky ingrediencií, ktoré produkt obsahuje. Mne čistiaca Pena Alcina napriek všetkému všetkému vyhovuje, pokožku fantasticky vyčistí a pomáha mi s vyrážkami. To ale neznamená, že musí sadnúť každému s citlivou pleťou. Odporúčam urobiť pred používaním test znášanlivosti na malej časti pokožky tváre.

Zloženie: voda, lauroyl sarkosinát sodný, kokoamfoacetát sodný, glycerín, PEG – 7 kokoát glyceryl (potencionálne nebezpečný!), chlorid sodný, kyselina mliečna, fenoxyetanol (potencionálne nebezpečný!), parfum, pantenol, bis – PEG/ PPG – 20/ 20 dimetikón, metylparabén, benzofenón – 4 (potencionálne nebezpečný!), etylparabén, PEG – 4 dilaurát, PEG – 4 laurát, propylparabén (potencionálne nebezpečný!), hexyl cinnamal, jódopropynyl butylcarbamát (potencionálne nebezpečný!), PEG – 4, vitamín E, kaprínové triglyceridy, kyselina askorbová, absorbyl palmitát, kyselina citrónová

Alcina čistiaca pena

Alcina objemová maskara

Ďalším produktom, ktorý som vyskúšala, bola objemová maskara. Na rovinu priznám, že mi nesadla. Máloktorá špirála na mihalnice mi sadne, zrejme s nimi neviem veľmi dobre pracovať. Pred použitím som mihalnice ani nevytočila, a tak som sa dočkala nepríjemného efektu pavúčích nožičiek. Mihalnice boli zlepené, nedokázala som usúdiť, či nabrali alebo nenabrali objem. Po druhýkrát som už bola smelšia a všimla som si, že mihalnice objem nabrali. Moje mihalnice sú ale objemné aj bez špirály na mihalnice, a tak nabudúce budem musieť zvoliť variantu na predĺženie. Ako plusy hodnotím, že sa špirála neotláčala, vydržala skutočne celý deň a ak by som vedela s týmto typom produktu lepšie pracovať, moja spokojnosť by bola na maxime.

Alcina maskara

Krém na ruky s ochranou SPF 15

Posledným produktom od značky Alcina, ktorý som mala možnosť otestovať, bol krém na ruky s ochranou SPF 15. Ľudia sa mylne domnievajú, že počas zimných mesiacov nie je potrebné chrániť sa pred slniečkom, čo je však veľký omyl. Aj zubaté slniečko vie narobiť šarapatu a v neskoršom veku bude skutočne náročné zbaviť sa pigmentových škvŕn, ktoré sú prevažne spôsobené nadmerným vystavovaním vašej pokožky slnku. Ochranný faktor minimálne 15 treba používať celoročne, najmä na tvár a ruky, kde starnúcu pokožku zaznamenávame najskoršie. Tiež som sa pred slnkom neskrývala a nechránila, no raz, ak budete mať možnosť nahliadnuť, ako je vaša pokožka podráždená práve tým, že sa pred slnečnými lúčmi nechránite, pochopíte dôležitosť ochrany. Krém na ruky má vôňu porovnateľnú s klasickou Niveou, tuhú pomaly sa vstrebávajúcu konzistenciu a jeho 50ml balenie je ideálne aj do kabelky.

Zloženie: voda, oktokrylén (potencionálne nebezpečný!), C12-15 alkyl benzoát, glyceryl stearár, glycerín, cetearyl alkohol, butyl metoxydibenzoylmetán (potencionálne nebezpečný!), dikaprylyl karbonát, fenylbenzimidazol sulfónová kyselina, marhuľový olej, trietanolamín (potencionálne nebezpečný!), octyldodenakol, PEG-100 stearát (potencionálne nebezpečný!), polyamid – 5, dimetikón, xantanová guma, hadincový olej, EDTA disodný, extrakt z balónovej rastliny, slnečnicový olej, rajčinový olej, vitamín E, rozmarínový extrakt, fenoxyetanol (potencionálne nebezpečný!), metylparabén, etylparabén, parfum, linalool, alfa – izometylionón, geraniol

Alcina krém na ruky

Poznáte značku Alcina? 🙂