Sprevádzajú nás od mala. Hrabali sme sa maminkám v kozmetických taškách, lovili sme ich poklady a skúšala si ich pred zrkadlom. Líčidlá. V živote takmer každej dievčiny bol v detstve tento moment zlomový. Chceli sme sa páčiť a vyzerať ako maminka, náš jediný vzor. Tá moja nebola nikdy výstredná, červené ruže obchádzala a vždy volila neutrálne odtiene nielen očných tieňov, ale i rúžov. Dodnes je tomu tak, za čo som vďačná. Keď sa vrátim naspäť domov a mám chuť namaľovať sa, opäť vytiahnem kozmetickú tašku mojej maminy a začnem. O tom jej ale radšej nehovorte. A tak, keď mi prišlo naozaj mnoho kozmetických výrobkov značky Gabriella Salvete, musela som sa podeliť a využiť na recenziu aj moju parťáčku, mamku.

Produkty Gabriella Salvete

Púdre na tvár

Tekuté mejkapy som v láske nemala nikdy, skutočne. Necítila som sa v nich komfortne. Radšej som zvolila hydratáciu pleti a na hydratovanú pleť púder, ktorý zmatní celú moju (vtedy) mastnú tvár. Tie skúsenejšie a šikovnejšie používajú púder tak, ako sa má. Na tekutý mejkap pre dokončenie svojho líčenia. Pri púdroch som nikdy nebola zvyknutá na špecifickú vôňu. Viem, že kedysi bol trend púder z ryžového a banánového prášku, tie som ale neskúšala. Klasické púdre na tvár pre mňa nemali žiadnu vôňu. Skrátka, bol to púder. Úlohu splnil, voňať nemusel. Krycie púdre od Gabriella Salvete však majú jemnú, ženskú vôňu. Ucítite ju však, až keď si púder nanesiete na tvár alebo si jeho obal prisuniete bližšie ku nosu. Tieto púdre, ako jedne z mála, neprášia a skutočne kryjú prípadné nedokonalosti pleti. Púdre Gabriella Salvete mamina používa niekoľko rokov, a ja s ňou, keďže som to od nej odpozorovala. Zjednocujú tón a vytvárajú prirodzený odtieň pleti. Ak by ste však potrebovali výrazné zmatnenie pleti, odporúčam špeciálne zmatňujúci púder.

Púdre na tvár

Laky na nechty

S gélovými som robiť nevedela, akrylové mi odleteli hneď prvý týždeň, dokonca ani gellak nebol to pravé orechové. Ostali mi len laky na nechty. Kedysi som si zvykla lakovať nechty na rukách, dokonca i nohách, snáď každý týždeň. najradšej som mala tmavé odtiene ružovej a červenej. Potom prišla zdravotnícka škola a farebné nechty museli ísť bokom. Na pedikúru som začala chodiť ku pedikérke, už to nebolo len suché lakovanie nechtov doma. A našla som si aj manikérku, čo úplne vyradilo z hry všetky laky na nechty. Ostali mi len tie, ktoré boli priesvitné alebo boli určené na výživu nechtov. Zapáčilo sa mi nechať nechty prirodzené, oživovať ich len občas. Rada by som sa však opäť vrátila do čias, kedy som žila svoj retro svet, či už oblečením alebo aj všetkým ostatným. Laky som teda odskúšala v duchu päťdesiatych a .. ostala som sklamaná. Lepili sa, zanechávali biele miesta na nechte, boli príliš husté a pracovalo sa s nimi ťažšie. Posunula som ich preto všetky mamine, ktorá naopak, bola spokojná. Možno je to tvarom nechtov, možno tým, že už na laky nie som zvyknutá, no za mňa tieto laky nie. Viac sa mi páči lak 2v1, ktorý je základnou i finálnou vrstvou pri lakovaní. Pochopiteľne, používam ho len ako základnú vrstvu, pričom dodá nechtom šmrnc. Okrem neho používam citrusový olej na starostlivosť o nechty, odstraňovač kožičky a priesvitný lak s vápnikom.

Laky na nechty

Rad rúžov Red’s

Od značky Gabriella Salvete ma naopak veľmi potešil ich rad rúžov na pery v odtieňoch červenej, ktoré môžu vyzerať rovnako, no nie sú. Rad rúžov Red’s nádherne ukazuje, aké vedia byť odtiene červenej podobné, pritom rôzne. Pripomína mi to nás, ženy. Sme si podobné, pritom celkom odlišné. Vraj každá žena by mala vlastniť aspoň jeden červený rúž. Hoc iba jeden, ktorý jej skutočne sadne, cíti sa v ňom príjemne a nosí ho s radosťou. Tmavý, svetlý, trblietkavý alebo matný, výber je na vás. Za mňa je červený rúž stálicou. Používam ho príležitostne, no vždy po nalíčení pier červeným rúžom sa cítim omnoho atraktívnejšia.

Červený rad rúžov Red

Zvodný pohľad

Ku pocitu atraktivity mi vždy pridajú aj nalíčené oči. Nemusí to byť nič svetoborné, stačia aj béžové a svetlo ružové odtiene s dôrazom na zvýraznenie mihalníc. Zvykla som si mihalnice vytáčať a riasenku nanášať už od korienkov, no z času na čas som sa chcela cítiť lepšie, krajšie, zvodnejšie. A práve tomu dopomáhajú výraznejšie očné tiene v podobe dymového líčenia a umelých mihalníc, ktoré vás dokážu zmeniť na nepoznanie. Dajte si pri ich výbere ale pozor, menej je niekedy viac.

Očné tiene a umelé mihalnice

Ceruzky na obočie

A to platí aj pri obočí. Netreba to preháňať, skôr je dôležité zvoliť identický odtieň ceruzky na obočie s farbou vášho obočia. Pre mňa to je, bol a vždy bude boj, v tom nie som príliš zručná. Možno aj preto používam na obočie radšej tiene, ktoré sú určené na oči. Nesúďte ma. Dostali sa však ku mne ceruzky na obočie Gabriella Salvete aj s fixačným gélom. Dokonalé obočie mám momentálne na dosah ruky. Vďaka špeciálnemu aplikátoru so štyrmi hrotmi pre microblading efekt docielite aj vy precízne vykreslené a prirodzene vyzerajúce obočie. Aby bolo tip – top, nanášajte ho pomocou krátkych ťahov. Ak potrebujete tmavší odtieň, prejdite ešte niekoľkokrát po obočí. Nakoniec zafixujete obočie fixačným gélom a nádherné obočie je na svete.

Ceruzky na obočie

Čosi na záver

Záverom by som vám chcela ešte ukázať kozmetickú tašku do ktorej sa vám zmestí pár vašich obľúbených výrobkov, podkladovú bázu s kyselinou hyalurónovou pre výplň jemných vrások na tvári a mini parfém s intenzívnou ženskou vôňou. Vhodný aj na každodenné nosenie. A týmto by som svoj článok ukončila, ďakujem značke Gabriella Salvete za zaslanie noviniek, ktoré som mala vďaka spolupráci s e-shopom Elnino možnosť otestovať.

Malé balenie parfumu a podkladová báza

Ktoré líčidlá najčastejšie používate? 🙂