O prírodnej kozmetickej značke Dr. Feelgood ste si už na blogu mohli prečítať v článku o dvojfázovom sére na pleť alebo v článku o oleji z praženej kávy. Tentokrát vám predstavím tri produkty z oblasti starostlivosti o pleť, ktoré sú úplnou novinkou. Dva produkty sú z cenovo vyššej kategórie, na čo by som rada upozornila predom. Domnievam sa však, že čo sa týka správnej starostlivosti o pleť, o zdravie a celkovo o starostlivosť o vaše telo, netreba šetriť a oplatí sa investovať. Rovnako musím úvodom vyzdvihnúť, že prírodná kozmetická značka Dr. Feelgood podniká kroky pre zelenšie (ekologickejšie) prostredie. Svoje produkty balí do recyklovaných krabíc, aby sa zamedzilo plýtvaniu prírodných zdrojov. Rovnako svoje produkty nebalí do zbytočných plastových obalov a vo svojej ponuke má predovšetkým výrobky, ktoré majú sklenené obaly. Navyše je možné obaly vrátiť a podporiť tak recyklačný program značky Dr. Feelgood.

Všetky produkty Dr.Feelgood pokope.

ZÁKLAD – SÉRUM A KRÉM

Na vyčistenú pokožku, vždy ráno a večer, je potrebné aplikovať sérum a krém, ktorý je vhodný ku vášmu typu pleti. Váš typ pleti zistíte u kozmetičky, na dermatológií (kožná ambulancia) alebo jednoducho v pohodlí domova. Ďalej je už len potrebné zvoliť správnu starostlivosť, ktorej základ tvorí kvalitné sérum a hydratačný pleťový krém. Viem, že nie vždy sa človek presne trafí do čierneho, ako sa vraví. Osobne séra využívam pomenej, avšak ich používaniu sa nebránim. Naposledy sa ku mne dostalo hyalurónové sérum a pleťový krém s perlovým práškom. Oba výrobky sú vhodné pre všetky typy pleti, a tak som sa rozhodla, že vám o nich čo to napíšem.

Ženy, ktoré pleťové séra nevyužívajú, si určite budú pokladať otázku: „Prečo by som mala začať používať pleťové sérum?“. Dovoľte mi, aby som vám priblížila pár dôvodov, pre ktoré sa to oplatí. Vychádzam hlavne z účinkov hyalurónového pleťového séra od Dr. Feelgood, ktoré som mala možnosť otestovať. V prvom rade obsahuje vysokú koncentráciu výživných látok, ktoré sú pre pleť obohacujúce. Postačí vám len pár kvapiek na dokonalé ošetrenie pleti. Hyalúronové pleťové sérum obsahuje predovšetkým čistú ružovú vodu z Ruže Damaskej, vitamín B3 a v neposlednom rade samozrejme kyselinu hyalúronovú, ktorá je známa vďaka svojím revitalizačným účinkom (schopnosť stimulovať bunky, aby tvorili v pleti nový kolagén), ale i vďaka možnosti hojenia rán. Rany spomínam práve v súvislosti s nepeknými jazvami, ktoré niektorým ženám ostali po akné. Vtedy je vhodné, ba priam žiadúce, aby siahli po sére z kyseliny hyalúronovej. Pleťové sérum sa rýchlo vstrebáva do pokožky, má ľahšiu konzistenciu ako pleťový krém a nezanecháva žiaden mastný film na pleti. Nakoľko je pleťové sérum od Dr. Feelgood vytvorené na báze ružovej vody, odporúčam ho skôr pre ženy, ktoré majú normálnu, zmiešanú až mastnú, či citlivú pleť. Pleťové sérum je potrebné vždy nanášať na vyčistenú pleť, inak stráca maximalizáciu svojich účinkov. Aby som nezabudla, hyalúronové sérum o ktorom píšem obsahuje dva typy kyseliny haulúronovej. Nízkomolekulárna HA pôsobí hĺbkovo a dlhodobo, vysokomolekulárna HA docieli okamžitý účinok.

Zloženie hyalurónového séra: Voda z Ruže Damaskej, vitamín B3, kyselina hyalurónová, benzyl alkohol, kyselina dehydrooctová, extrakt z Ruže Damaskej, geraniol, citronellol, eugenol

Pokiaľ túžite po nádhernej a takmer bezchybnej pleti, jednoznačne potrebujete aj hydratačný pleťový krém. Sérum je základ úspechu, akýmsi stavebným kameňom ku krásnej a zdravej pleti. Aby ste však dosiahli ešte lepší účinok, je vhodné kombinovať ho s pleťovým krémom. Najlepšie z rovnakej rady, a preto som siahla po pleťovom kréme Hydropearl. Nakoľko mám zmiešanú pleť, krém sa vstrebáva mierne pomalšie. Myslím si, že jeho konzistenciu a za studena obsiahnuté lisované oleje v bio kvalite ocenia najmä ženy so suchou, podráždenou a citlivou pokožkou. Pleťový krém Hydropearl som si aj napriek pomalšiemu vstrebávaniu veľmi obľúbila. Vďaka nemu moja pleť už viac nie je začervenaná, lesklá ani mastná. Vôňa pripomína ružové záhony, vhodnejšia skôr pre ženy v zrelom veku. Mne však vôňa ruží neprekáža, ba naopak. Vyhovuje mi, že moja pokožka vonia ešte minimálne jednú celú hodinu ako čerstvá ruža. Pri oboch produktoch ma potešilo, že sú balené v sklenených obaloch. Pleťový krém má navyše vrchnák, ktorý pripomína farbu zlata, čo mu dodáva na výnimočnosti.

Zloženie pleťového krému: Voda z Ruže Damaskej, arganový olej, glycerín, cetyl alkohol, cetearyl olivát, sorbitan olivát, perlový prášok, benzyl alkohol, levanduľový olej, hyaluronát sodný, kamilkový olej, kyselina dehydrooctová, kyselina mliečna, linalool

Rozjasňujúci hydratačný bio krém spolu s hyalúronovým bio sérom na pleť

ADITÍVUM – PLEŤOVÁ MASKA

Starostlivosť o pleť môžete pozdvihnúť na vyšší level vďaka vhodne zvolenej pleťovej maske. Pamätám si svoje prvé čistenie pleti u kozmetičky pomocou prístroja Skin Scrubber. Na konci zákroku mi aplikovala na pleť masku z ílu, ktorú obohatila o esenciálny olej. Odvtedy som mala v pláne vyskúšať masku z čistého ílu aj v pohodlí domova. Nikdy sa mi s tým však príliš nechcelo „piplať“. Keď sa ku mne dostal Chassoul marocký íl na testovanie, povedala som si, že je konečne ten správny čas premôcť sa a pleťovú masku si z ílu vyrobiť. Postup nie je vôbec zložitý, ako som si myslela. Postačí vám miska, voda, lyžica a íl. Do misky nasypete približne jednu lyžicu ílu, nalejete málinko vody, premiešate a aplikujete na pleť. Jednoduché. Každé testovanie, a to čohokoľvek, so sebou však prináša isté riziko, že vám produkt nesadne, prípadne vašej pleti viac uškodí, než prilepší. O Chassoul marockom íle som sa dočítala, že je vhodný najmä pre mastnú a citlivú pleť, čo dokonale sedelo pre moje potreby. Mal odstrániť odumreté bunky a zlepšiť štruktúru pleti. Nestalo sa. Miesto toho ma pleť už po prvých troch minútach od aplikácie začala veľmi svrbieť. Nechcela som si však hneď íl zmývať, a tak som ešte počkala, čo bola veľmi veľká chyba. Po necelých desiatich minútach som Chassoul marocký íl musela okamžite z pleti odstrániť, nakoľko sa u mňa objavila pravdepodobne alergická reakcia. Bola som veľmi sklamaná. Na pleťovú masku z ílu som sa veľmi tešila. Každopádne sú produkty, pri ktorých sa človek musí najskôr „popáliť“. Myslím, že išlo aj o chybu z mojej strany. Jednoznačne som mala vyskúšať najskôr test citlivosti na malom kúsku pleti. Verím, že Chassoul marocký íl nie je zlý a rovnako si myslím, že iným ženám by možno vyhovoval viac.

Zloženie: čistý marocký íl

Prírodný íl marocký

Zaujali vás novinky značky Dr. Feelgood? 🙂