Spojenie dávneho umenia a najnovších vedeckých poznatkov. Tak oficiálne znie definícia spagyrickej kozmetiky. Ale, o čo presne ide? Chápem, že z definície nie všetci pochopia, o čo sa jedná. Ani ja som tomu prvotne nerozumela a musela som si to naštudovať. Aby som vám ušetrila čas hľadaním a skúmaním na internete, čo znamená spagyrická kozmetika zjednodušene, napíšem vám to. Spagyrická kozmetika obsahuje esenciu zeme (fyzického tela), ohňa (duše) a vody (ducha). Vďaka tomuto spagyrickému pôsobeniu esencií obsahuje kozmetika životnú energiu známu ako Prána alebo Čchi. Všetky zložky spagyrickej bio kozmetiky sú z ekologického a biodynamického poľnohospodárstva. Mierne zásaditá voda z islandských ľadovcov v kombinácii s koloidnými roztokmi zlata a striebra je vo všetkých prípravkoch dynamizovaná. Výroba spagyrickej bio kozmetiky prebieha iba ručne bez použitia strojov, v závislosti na postavení planét v jednotlivých dňoch v týždni. Znie to skutočne zaujímavo, však?

Všetká spagyrická kozmetika pokope

Posledný mesiac som testovala tri kozmetické produkty Spagyrickej kozmetiky, a to malinový balzam na pery, horský balzam a pleťovú masku. Nakoľko je vonku ešte stále mrazivé počasie a pridal sa aj silný vietor, potrebujeme silnú a účinnú kozmetiku. Keď som vyberala výrobky, počítala som s tým, že horský balzam využijem vo Vysokých Tatrách, no akosi som si stále nenašla ten vhodný čas na túru. Navyše, aktuálne počasie mi veľmi nepraje. Bol však využitý za veterných podmienok, kde obstál. Mojím absolútnym favoritom z tejto trojky sa ale stala pleťová maska. A čo balzám na pery? Bol mojím verným pomocníkom, no momentálne som ho posunula na ďalšiu koľaj pre čas, keď sa budem chcieť viac parádiť.

Pleťová maska, horský balzám a malinový balzám na pery pokope

Malinový balzam na pery mi prvotne pripomenul detstvo. Spomínam si na časy, keď som mala približne šesť rokov a chodievala som mame potajme do jej kozmetickej tašky, kde som vyberala rúže, ktoré som následne ovoniavala. Raz som v jej útrobách našla balzám na pery, ktorý farbil a voňal takmer totožne ako malinový balzám na pery, ktorý som vyskúšala. Preniesol ma naspäť niekoľko rokov dozadu. Voľným okom by rozdiel bol možno nepozorovateľný, no som si istá, že ich zloženie by sa veľmi líšilo. Malinový balzám na pery obsahuje kokosový olej a mangové maslo, ktoré sa starajú o hydratáciu pier. Navyše sa môžete tešiť na jojobový vosk, ktorý zaistí pred mrazom voskovú ochranu. Balzam jemne farbí na ružovo, čo som si najskôr nevšimla. Upozornili ma na to až spolužiačky, nakoľko som mala ružovú farbu všade okolo pier. Áno, som ten typ človeka, ktorý si balzám nanáša hojne. Z toho dôvodu je balzám nevhodný pre mužov. Samozrejme, ak nechcete mať zafarbené pery na ružovo.

Zloženie: kokosový olej, ester kaprinovej kyseliny (kokos), kandelilový vosk, malinový olej, jojobový vosk, olivový skvalén, mangové maslo, karnaubský vosk, ricínový olej, výťažok z Aloe Pravej, tokoferol acetát, slnečnicový olej, vanilkový extrakt, vitamín E, sľuda, farbivá (CI 77491, CI 77942, CI 77499, CI 77891, CI 77742)

Prvé oťukávanie s horským balzamom pre mňa bolo nezvyčajné. Horský balzám sa predáva v 15ml balení, ktoré mi prišlo maličké. Po otvorení a privoňaní ma čakalo prekvapenie. Balzám mi vôbec nevoňal. Pripomínal mi čínske masti, ktoré kupovala moja nebohá babka niekoľko rokov dozadu. Tiež sa predávali v malých obaloch, avšak obal bol červenej farby a cezeň bol nakreslený čínsky drak. Dokonca aj farbou mi horský balzám pripomínal čínske masti. Chvíľu som mala pocit, že tento výrobok ani nebudem testovať. Aká škoda by to ale bola. Rozhodla som sa, že prekúsnem vôňu, ktorá mi je nepríjemná a napriek tomu horský balzám vyskúšam. V primeranom množstve som si ho naniesla na pleť. Nechcela som ho nanášať viac, nakoľko mám mastnú pokožku a bála som sa, či nebude ešte mastnejšia. No nestalo sa. Horský balzám pokožka pomerne rýchlo absorbovala a o niekoľko desiatok minút sa úplne vytratila aj silná, ostrá a nepríjemná vôňa. Odhliadnuc od vône, horský balzám splnil svoj účel. Ošetril časti pokožky, ktoré boli suché. Predovšetkým v okolí hornej pery. Navyše mi poskytol ochranu a hydratáciu v čase, keď sa ulicami preháňal silný vietor.

Zloženie: sezamový olej, kakaové maslo, marhuľový olej, jojobový olej, malinový olej, kandelilový vosk, výťažok z annato (urucum), hydrogenovaný rastlinný olej, esenciálny olej z borovicového ihličia, slnečnicový olej, vitamín E, mrkvový olej, esenciálne oleje z cédru, z jedly balzamovej, z ylang-ylangu, z jedľových šišiek, limonene, benzyl benzoát, benzyl salicylát, benzyl alkohol, citronellol, eugenol, geraniol, isoeugenol, linalool, beta karotén

Malinový balzam na pery a horský balzám

Privoniavam si a ocitnem sa v lese, obkolesená ihličnatými stromami posiatymi šiškami. Naberám si štetcom z tejto prenádhernej, prírodnej, lesnej vône a nanášam na pleť v dostatočnej vrstve. Užívam si vôňu, ktorá sa mi dostáva do nosa. Je to slasť. Píšem o spagyrickej pleťovej maske, ktorá mi veľmi ulahodila. Možno je to ílom, možno silicami, možno obsahom smrekového ihličia. A možno kombináciou všetkých vzácnych surovín, ktoré sa nachádzajú v spragyrickej pleťovej maske. Jedno však viem na isto. Rýchlo sa míňa. Pardon. Rýchlo ju míňam. Rada by som si ju šetrila a nikomu ju nedávala, a to druhé sa mi darí. No s tým šetrením je to márne. Spagyrická pleťová maska mi poskytla dokonalý relax. Pleť je čistá, prevoňaná a hebká na dotyk. Dokonca vďaka všetkým aktívnym zložkám sa maska stará aj o prípadné akné a mastnotu v oblasti T – zóny. Aby som nezabudla, kto sa môže pochváliť, že mal na pleti striebro alebo zlato? Rozhodne aj vy. Spagyrická pleťová maska je síce drahšia, no účinok za to stojí. Avšak pozor! Je vysoko návyková a nebudete sa jej vedieť vzdať.

Zloženie: voda z islandských ľadovcov, žltý íl, kaolín, koloidné striebro, obilný alkohol, borákový olej, glycerol, koloidné striebro, praslička roľná, výťažok z Pupočníka ázijského, koloidná síra, smrekové ihličie, xantanová guma, vitamín E, výťažok z grepových jadier, olej z mäty priepornej, limonene

Spagyrická pleťová maska

A ku koncu pár doplnkov, ktoré určite využije nejedna milovníčka kozmetiky, relaxu, či skrášľovania. Alfa – omega je (najmä pri cestovaní) správne skladovanie kozmetiky. Môžete použiť kozmetickú tašku alebo priehradky v zásuvke, či iný box. Pri cestovaní sa však oplatí mať kvalitnú, spratnú a praktickú kozmetickú tašku do ktorej dáte základné kozmetické radosti. Ako som už spomínala pri pleťovej maske, nanášala som ju štetcom. Špeciálnym štetcom na to určeným, ktorý by nemal chýbať žiadnej žene, ktorá používa pleťové masky. Občas je kozmetický štetec na nanášanie pleťovej masky skutočne praktickejší ako prsty. A ako masku zmyť? Ak sa vám s tým nechce zbytočne veľmi trápiť a želáte si čo najlepší výsledok, odporúčam konjakovú hubku. Môžete ju používať aj na každodenné čistenie pleti. Pred prvým použitím a pred každým ďalším použitím ju však treba nechať chvíľu namočenú v teplej vode, nakoľko po uschnutí je tvrdá. Tento stav je prirodzený a nemáte sa čoho obávať. Po použití ju stačí dať vysušiť.

Kozmetický štetec na nanášanie pleťovej masky a konjaková hubka

Nechali by ste si svoju tvár ošetriť silou spagyrickej kozmetiky? 🙂