Ahojte!
Po všetkých kozmetických recenziách by som vám chcela napísať o niečom, čo je spojené so zdravím a čo je pre ľudské telo veľmi dôležité. Kremík. Výrobok Kremelina sľubuje, že pomôže detoxikácií organizmu, odstráni nežiadúce baktérie z tela, vyživí vlasy a nechty, či dokonca prispeje k prirodzenej obranyschopnosti. Čo myslíte, pomohol mi?

Odpoveď je áno, pomohol. Osobne si ho vždy primiešavam do smoothie, pretože zmiešaný len s čistou vodou mi príliš nechutil. Každopádne v smoothie sa úplne stratí jeho chuť a vy ani neviete, že ste do tela prijali akýsi kremík.
Čo vám vlastne prvé zíde na um, keď sa povie slovo „kremík“? Pokiaľ vám toho prichádza na um málo, prípadne vám neprichádza na um vôbec nič, prezradím vám o ňom pár základných informácií. Kremík je druhý najrozšírenejší prvok v prírode a súčasne jeden z najdôležitejších stopových prvkov. Zdroje kremíka sú najmä rastlinné, vegetariáni a vegáni by nemali mať problém s jeho nedostatkom, vitariáni už vôbec nie. Nachádza sa v cesnaku, póre, cibuli, paprike, pažítke, banánoch, uhorkách, šaláte, rajčinách, špenáte, čiernych a červených ríbezlach, šípkach, višniach..
Viem, že niekedy je skutočne ťažké, aby si človek strážil vo svojom tele vitmíny, minerály a stopové prvky. Myslím si, že ustrážiť si všetko na mieru je takmer nemožné a určite by to zabralo kvantum času. Kremík je stopový prvok, ktorý je dopĺňaný takmer najčastejšie. Žiaľ, v dnešnom svete mnohých chemikálií sa kremík nevyskytuje v potravinách v takom množstve ako kedysi. Užívať vitamínové doplnky, kvalitné vitamínové doplnky, je preto veľmi dôležité. Nízke hladiny kremíka totiž urýchľujú starnutie, spôsobujú poruchy tvorby kolagénu, vypadávanie vlasov, lámavosť nechtov, artériosklerózu a mnoho ďalších, vážnych problémov.
Kremík v našej strave je dôležitý, aj keď sa o ňom veľakrát nehovorí. Chráni pred tvorbou močových kameňov a pred alergiami, udržiava pevnosť ciev, chráni pred osteoporózou, podporuje hojenie rán, lieči zápaly, posilňuje imunitný systém, tlmí škodlivý vplyv hliníka, chráni pred Alzheimerovou chorobou, a mnoho ďalšieho.
Odkedy užívam výrobok Kremelina, veľmi sa zlepšila kvalita mojich nechtov, netrápi ma nafukovanie, mám pravidelnú stolicu a pociťujem, že mám viac energie. Za mňa je užívanie kremíka v prírodnej forme ako doplnok stravy určite výborné rozhodnutie.
Užívate nejaké doplnky stravy? 😊