Ahojte!
Premýšľala som nad tým, ako vhodne by som začala dnešný článok. Vsadila som na jednoduchosť. Zbavte sa chemických farieb a kúpte si hennu. Hm, asi to práve vyznelo ako príkaz, avšak určite to tak nebolo myslené. Chcem podotknúť jedine to, že ide predovšetkým o vaše zdravie. Každý človek má zdravie len jedno, tak prečo si ho ničiť chemickými farbami na vlasy? Navyše tým nebude trpieť len váš čuch, pokožka hlavy a organizmus, ale aj samotné vlásky. Henna má skutočne množstvo výhod. Samotná značka Khadi ma však  oslovila tým, že sa jedná o čisto prírodnú kozmetik a vyrába sa s dodržiavaním etických princípov a podpory miestnych obyvateľov v Indii.

Osobne som s hennou zašla za kaderníčkou. Moje úplne prvé experimentovanie totiž skončilo dlho – hodinovým upratovaním sprchovacieho kúta a celkovo kúpeľne. Rozhodla som sa, že sa zverím do rúk odborníčky a určite budem odchádzať spokojná. Navyše nebudem musieť nič umývať. Odporúčam vám ísť s hennou za kaderníčkou.
Kaderníčka si preštudovala príbalový leták, ktorý je mimochodom veľmi dôležité si prečítať. Ďalšia podstatná vec, ktorú budete potrebovať, je teplomer. Henna sa nanáša iným spôsobom, ako klasické farby na vlasy. Každý odtieň potrebuje inú teplotu vody, aby ste naniesli na vlásky požadovaný (alebo aspoň približne požadovaný) odtieň. Prácu som nechala na kaderníčku, ktorá pripravila správnu teplotu vody a následne vodu zmiešala s práškom henny.
Na mojich vlasoch sa henna príliš dlho „neohriala“. Intenzívna farba vydržala približne dva týždne, neskôr sa začala vymývať. Henna sa vám bude vymývať síce hneď na začiatku, avšak to si ani netreba všímať.
Človek, ktorý predtým neskúšal hennu, môže mať po jej aplikovaní vysušené vlasy. Osobne mám typ vlasov suchý, avšak viem, že henna mi dokáže skutočne pomôcť.
Nezabudnite, že hennu prefarbiť klasickou farbou je problém, netreba na to zabúdať. Ak skúsite hennu a po 2 mesiacoch si poviete ,že by to chcelo zmenu a budete si chcieť prefarbiť vlasy klasickou farbou, bude to chcieť pevné nervy + si môžete vlasy zničiť.
Zloženie: Lawsonia inermis (henna)
Farbíte si vlasy hennou, prípadne ste nad tým už niekedy uvažovali? 😊