Pred dvomi týždňami ste si na blogu mohli prečítať poprvýkrát o značke BIO:Végane a výrobkoch z radu Acai pre zmiešanú pleť. Dnes vám predstavím ďalší rad spomínanej značky, a to rad organic papaya so sladučkou ovocnou vôňou. Pozrieme sa bližšie na pleťové tonikum, nočné pleťové sérum a pleťový krem pre všetky typy pokožky. Výrobky z radu organic papaya obsahujú AHA kyseliny v rôznych koncentráciách. AHA alebo alfa-hydroxykyseliny sú vo vode rozpustné látky spojené s jedným atómom uhlíka, ktoré vďaka malým molekulám rýchlo a ľahko prenikajú do pokožky. Primárne sa využívajú na exfoliáciu, ale sú účinné aj na vyhladenie jemných línií a vrások na tvári a podporujú tvorbu kolagénu. AHA kyseliny sú fotosenzibilizujúce (citlivé na svetlo), a preto odporúčam ich používanie výhradne vo večernej pleťovej rutine, prípadne s opaľovacím prípravkom na tvár. Aktuálne využívam počas rannej pleťovej rutiny rad Acai pre zmiešanú pleť a počas večernej rutiny rad Organic papaya. Majte prosím na pamäti, že žiaden výrobok s obsahom AHA kyselín NIE JE vhodný pre používanie v rannej pleťovej rutine bez následného použitia opaľovacieho prípravku. Existuje až osem druhov AHA kyselín nachádzajúcich sa bežne v kozmetike, pričom všetky sú fotosenzibilizujúce.

BIO:VÉGANE - RAD ORGANIC PAPAYA

Organic papaya – pleťové tonikum

Úzka, stredne vysoká fľaška s dizajnom malých rozpolených papájí láka k nákupu hneď na prvý pohľad. Milé grafické dizajny ma vždy chytia za srdce a z času na čas si produkty vyberám na základe ich obalov. Častokrát sú to práve pleťové toniká, ktoré hýria rôznymi hravými dizajnmi. V mojej každodennej starostlivosti o pleť tonikum nesmie chýbať, ale tonikum BIO:Végane so sladkou vôňou papáje používam len večer. Ako som spomínala vyššie, všetky tri výrobky v článku obsahujú AHA kyseliny, ktoré je lepšie používať na večer. Pleťové tonikum obsahuje až 5% AHA kyselín, čo je oproti pleťovému krému z rovnakého radu viac ako 3 – násobné množstvo. Vďaka tomu je pleťové tonikum vysoko účinné v boji s vyrážkami a zmiešanou až mastnou pleťou. Jedna fľaška obsahuje 150ml prípravku, čo bohato vystačí minimálne na 6-8 týždňov pravidelného večerného používania. Výrobca udáva, že tonikum je vhodné pre všetky typy pleti, ale bola by som opatrná v prípade, ak máte suchú alebo citlivú pleť. 5% obsah AHA kyselín v pleťovom tonikum môže spôsobiť mierny pocit pálenia a začervenania, ktoré však čo chvíľa vymizne. Najväčšiu službu urobí pleťové tonikum ženám s jemnými vráskami, ktoré pri pravidelnom používaní spoločne so zvyškom výrobkov z radu, dokáže málinko vyhladiť. Nemôžete však očakávať rovnaký efekt, aký by ste docieli pod rukami plastického chirurga, no vrámci kozmetického využitia je efekt taktiež viditeľný. Skvelé poslúži aj ženám so zmiešanou a mastnou pokožkou, ktorú po dvoch týždňoch normalizuje. Mojej pleti trvalo dva týždne, kým sa „upokojila“ a prestala produkovať toľko mazu ako zvyčajne. Predpokladám, že u iných žien s podobným typom pleti bude fungovať takmer totožne. Pleťové tonikum je navyše dostupné aj v DM drogérií, skúste sa po ňom poobzerať.

Zloženie:

voda, glycerín, kyselina mliečna, propándiol, kapryl glukozid, kyselina citrónová, kyselina vínna, kyselina glukónová, hyaluronát sodný, papája extrakt, prášok z listov Aloe Vera, Ginkgo Biloba extrakt, hydroxid sodný, polyglyceryl-3 kokoát, polyglyceryl-10 laurát, parfum, linalool, limonén, geraniol, sorbát draselný

Organic papaya - pleťové tonikum

Organic papaya – nočné pleťové sérum

Po umytí tváre vlažnou vodou a čistiacim gélom a dočistením pleťovým tonikom, prichádza na rad nočné pleťové sérum. Malá sklenená fľaška so sklenenou pipetou pôsobí luxusne a na úrovni. Po použití pleťového tonika s 5% obsahom AHA kyselín je pleť dôkladne zbavená nečistôt a dokáže lepšie absorbovať všetky aktívne zložky pleťového séra. Nočné pleťové sérum obsahuje 2% obsah AHA kyselín, ktoré stimulujú tvorbu kolagénu v pokožke a podporujú obnovu buniek. Rovnako účinné sú v boji s upchatými pórmi. Pleť sa tak stáva čistejšou, pevnejšou a zdravšou. Tak, ako pri pleťovom toniku, ani pleťové sérum neodporúčam na denné použitie. Výrobca sám uvádza, že sa jedná o nočné pleťové sérum. Pri používaní počas dňa vám môže spôsobiť dočasné, ale i trvalé pigmentové škvrny na tvári. Pokiaľ ho budete používať každý večer, ako sa má, môžete sa tešiť z hydratačného anti – age séra. V zložení má viacero super potravín a účinných látok, ako napríklad Ginkgo Biloba a kyselinu hyalurónovú. Zložky, ktoré nočné pleťové sérum obsahuje, sú pre pleť upokojujúce, regeneračné, hydratačné a v neposlednom rade majú antioxidačné účinky.

Ak vás nočné pleťové sérum a pleťové tonikum zaujali, mám pre vás dve dobré správy. Pri nákupe nad 40€ máte poštovné zadarmo a po uplatnení kódu BIBIANA10 získate 10% zľavu na všetky výrobky značky BIO:Végane. Kód na 10% zľavu si môžete uplatniť na stránke Familia Organica v košíku – sekcia zľavový kupón. Platnosť kupónu je do 31.03.2023.

Zloženie:

voda, pomarančový extrakt, glycerín, kyselina mliečna, kyselina citrónová, kyselina vínna, kyselina glukónová, xantánová guma, propándiol, papája extrakt, Ginkgo Biloba extrakt, hyaluronát sodný, prášok z listov Aloe Vera, kapryl glukozid, hydroxid sodný, gellan guma, sorbát draselný, parfum, linalool, kokoylglutamát sodný, polyglyceryl-6 oleát, glyceryl kaprylát, sodný surfaktín, limonén, geranoiol, eugenol

Organic papaya - nočné pleťové sérum

Organic papaya – pleťový krém

Posledným krokom večernej pleťovej rutiny je pleťový krém, ktorý je taktiež možné nájsť v DM drogérií a na stránke Familia organica na neho platí 10% zľava. Pleťový krém sa nachádza v sklenenej nádobke s obsahom 50ml. Spomedzi všetkých troch spomenutých výrobkov má najprenikavejšiu vôňu, pre mňa najkrajšiu. Intenzívna, ovocná a sladká vôňa papáje pripomínajúca horúce letné dni na pláži pri mori. Vskutku lahodná až exotická vôňa. Konzistencia je na prvý pohľad vodnatejšia, no po kontakte s pokožkou sa stáva hutnejšou. Je potrebné dostatočne zapracovať pleťový krém do pokožky, ale nie vo veľkom množstve. Používam množstvo zodpovedajúce približne veľkosti bruška prsta. Ak použijete primerané množstvo pleťového krému, pokožka ostane hydratovaná a nebude sa lesknúť. Pleťový krém zanecháva po celý čas od aplikácie pocit hebkosti a hydratácie. Vstrebáva sa približne 1 – 2 minúty, pleť sa po ňom neleskne. Opäť ale pripomínam, aby ste pleťový krém využívali len na noc. Počas dňa som ho omylom využila dvakrát. Neuvedomila som si, že si nanášam nočný krém. Ráno človek vstane a niektoré veci robí automaticky. V tomto prípade je lepšie dvakrát merať a raz rezať. Uvedomila som si, že som si naniesla nočný krém v momente, keď som vyšla von. Cítila som z pokožky smrad spáleniny. Nebol to prenikavý smrad, to vôbec, no cítila som ako sa za mnou tiahne. Dávajte si na to pozor aj vy. AHA kyseliny a produkty na nočnú starostlivosť sú výhradne NA NOC.

Zloženie:

voda, jojobový olej, marhuľový olej, pentylén glycol, cetearyl olivát, skvalén, kokosový olej, cetyl alkohol, kokosové alkány, sorbitanový olivát, glycerín, kyselina mliečna, olej Sacha Inchi, olivový olej hydrogenovaný, olivový olej nezmydliteľný, hyaluronát sodný, prášok z listov Aloe Vera, olivový olej, papája extrakt, Ginkgo Biloba extrakt, bisabolol, kyselina citrónová, kyselina vínna, kyselina glukónová, kyselina askorbová, askorbyl palmitát, hydroxid sodný, propándiol, guma sklerotium, parfum, linalool, limonén, geraniol, eugenol, alkohol, kokokaprylát, sorbát draselný, gellan guma, tokoferol (vitamín E), kaprinový triglycerid

Organic papaya - pleťový krém

Používate pleťové séra?