Kvalitná pleťová kozmetika nepochádza z ďaleka. Značky Weleda, Lavera, či Kneipp, majú so značkou BIO:Végane spoločný pôvod. Nemecko. Nemožno im odoprieť, že sú v oblasti prírodnej kozmetiky na telo a na tvár špičkoví. Dovolím si tvrdiť, že nemecké výrobky má doma každý z nás. Pokiaľ sa zaujímate o prírodnú kozmetiku, určite ste vyskúšali nejeden nemecký výrobok. V starostlivosti o pleť má tentokrát u mňa premiéru značka prírodnej kozmetiky BIO:Végane. Špecializujú sa na kozmetiku s obsahom super potravín, ako napríklad acai, či papája. Spájajú upokojujúce kombinácie prírodných ingrediencií s cennými rastlinnými zložkami. Sú názoru, že takto by v dnešnom svete mala vyzerať prírodná kozmetika. Účinná kozmetika, ktorá zaistí pleti svieži, oddýchnutý a zdravý vzhľad. Navyše, všetko od nápadu až po vývoj a hotový výrobok pochádza z jedného miesta v Nemecku, Baden – Baden. Výrobky BIO:Végane majú taktiež niekoľko certifikácií, medzi ktoré patrí aj certifikát Vegan, či Natrue. Snažia sa o klimatickú neutralitu a zo svojich ziskov pomáhajú nemeckému občianskemu združeniu venujúcemu sa zvieratám a útulku v meste Rastatt, ktorému sú oficiálnym sponzorom. Mám radosť, že sa vďaka spolupráci so stránkou Familia Organica ku mne dostala práve táto značka a môžem vám predstaviť ich rad pleťovej kozmetiky Organic Acai.

BIO:VÉGANE - RAD ORGANIC ACAI

Organic acai – pleťové sérum

Testovanie som začala pleťovým sérom pre zmiešanú pleť. Sérum je vhodné pre ranné i večerné ošetrenie pleti, avšak používam ho len ráno. Večer používam pleťové sérum z radu Organic papája, ktoré vám predstavím o dva týždne. Pleťové sérum Organic acai má sviežu ovocnú vôňu, vodnatejšiu textúru a rýchlo sa vstrebáva. Nanášam si na pleť množstvo, ktoré zodpovedá jednému zatlačeniu pumpičky. Vstrebe sa pomerne rýchlo, avšak jedno mu musím vytknúť – zanecháva lepkavý pocit na pokožke. Ten zmizne v momente, keď nanesiete pleťový krém. Dovtedy je pleť lepkavá, čo nemusí byť príjemné pri nanášaní mejkapu. Našťastie, osobne mejkap nepoužívam, no neodporúčam ho pre tie, ktoré mejkap používajú. Naopak, pleťové sérum Organic acai odporúčam nám, disko guliam. Zmatňujúci efekt v oblasti T – zóny ocení nejedna z nás. Pleťové sérum taktiež obsahuje koncentrované aktívne zložky pre intenzívne výsledky, akými je napríklad minimalizovanie pórov a lesku, ochrana pred voľnými radikálmi a obnova kožných buniek. Vrátim sa ale ku jeho vodnatejšej textúre, ktorej sa nemusíte obávať. Pleťové sérum je na báze vody, aby sa dalo lepšie zapracovať a mohlo hlbšie preniknúť do pokožky, kde môže pôsobiť. Ženám so zmiešanou, mastnou alebo nečistou pleťou vo všeobecnosti viac odporúčam pleťové séra na báze vody ako na báze oleja. Nezabudnite, že nech je sérum na akejkoľvek báze, je dôležité ho spotrebovať do šiestich mesiacov od otvorenia. Samozrejme, pokiaľ výrobca na obale výrobku neudáva inak.

Zloženie:

voda, alkohol, glycerín, butylén glykol, dehydroxantánová guma, extrakt z ovocia acai, extrakt z kôry afrického „žltého dreva“ (strom), kyselina oleanolová, benzyl alkohol, hyaluronát sodný, parfum, linalool, limonén, benzyl salicylát, citronellol, citral, kyselina levulínová, levulínát sodný, olej zo semien moringy olejodarnej, lecitín

Organic acai - pleťové sérum

Organic acai – pleťový krém

Onedlho po aplikácií pleťového séra aplikujem na pokožku pleťový krém z rovnakého radu. Má o čosi menej príjemnú vôňu, nie je tak ovocná ako bola pri pleťovom sére, avšak vôňa nie je to najdôležitejšie. Omnoho dôležitejšie sú výsledky a pocit, ktorý daný výrobok prináša. Pleťový krém Organic Acai je na prvý pohľad hutnejší biely krém, no po aplikácií na pokožku je jemný. Podobne ako pleťové sérum, aj krém je na báze vody. Vstrebáva sa pomalšie, ale nie príliš dlho. Obsahuje vzácny olej z divokej ruže, ktorý sa stará o suchšie miesta na zmiešanej pokožke, napr. líca, a zjemňuje póry. Polichotí vám aj 24 hodinová ochrana pred voľnými radikálmi a posilnenie prirodzenej ochrannej funkcie pokožky. Vďaka zloženiu s prírodnými olejmi je ideálnym krémom na aktuálne počasie, kedy je chladno a miestami fúka vietor. Pokožku chráni a dostatočne vyživuje. Napriek sklonom ku dermatitíde, ktoré moja pokožka má, sa mi počas používania krému ani raz nevytvorila dermatitída, ani iné ochorenie podmienené vonkajšími vplyvmi prostredia. Pleťový krém Organic Acai je vhodný ako pre dámy, tak pre pánov, na ranné a večerné použitie.

Ak vás výrobky zaujali, mám pre vás dve dobré správy. Pri nákupe nad 40€ máte poštovné zadarmo a po uplatnení kódu BIBIANA10 získate 10% zľavu na všetky výrobky značky BIO:Végane. Kód na 10% zľavu si môžete uplatniť v košíku – sekcia zľavový kupón. Platnosť kupónu je do 31.03.2023.

Zloženie

voda, slnečnicový olej, kokosový alkán, glyceryl stearát citrát, glycerín, butylén glykol, cetearyl alkohol, jojobový olej, šípkový olej, škrob difosfátový, kokosový olej, benzyl alkohol, cetearyl glukozid, extrakt z ovocia acai, extrakt z kôry afrického „žltého dreva“ (strom), kyselina oleanolová, parfum, linalool, limonén, benzyl salicylát, citronellol, citral, kokokaprylát, tokoferol (vitamín E), xantánová guma, sorbát draselný, gellan guma, olej zo semien moringy olejodarnej, bisabolol, lecitín

Organic acai - pleťový krém

Poznáte značku BIO:Végane?