Pár týždňov dozadu som dávala na Instagrame anketu, ktorý článok by vás zaujímal. Pridala som štyri možnosti, pričom najviac ľudí hlasovalo za porovnanie lacného a drahého produktu. Musím priznať, že som sa potešila, príprava porovnávacieho článku ma baví. S istotou môžem povedať, že v porovnávaní lacných a drahých produktov budem pokračovať. Dnes som pripravila porovnávanie dezodorantov, a to klasického Adidas, ktorý kúpite v každej drogérií a dezodorantu Lancôme. Na prvý pohľad vidieť rozdiel v obale. Zatiaľčo dezodorant od Adidas zvolil typickejší dizajn, dezodorant Lancôme vyniká precíznejším obalom. Rovnako je to v prípade etikiet – Adidas má etiketu nalepenú, no Lancôme vsadil na vpísanie textu priamo na obal. Poďme sa na dezodoranty pozrieť bližšie. Predom upozorňujem, že sa jedná o subjektívny názor. Vaše hodnotenia môžu byť vcelku odlišné.

Ktorý dezodorant je lepší?

Dezodorant Adidas Adipure

Klasický dezodorant, stálica. Kúpite ho v každej drogérií za prijateľnú sumu, ktorá sa zväčša pohybuje do 2€. Medzi jeho hlavné výhody, ktoré som v čase používania postrehla, patrí jeho ergonomický tvar obalu. Padne akurát do ruky, príjemne sa drží a nešmýka sa. Vôňa je jemná, no svieža. Prirovnala by som ju ku vôni čistej bielizne. Na dezodorante mi ako jedna z mála vecí prekážala jeho vodnatá konzistencia, ktorá pomaly zaschýnala. Následne som mala pocit lepkavého podpazušia. Či som si dala dezodorantu viac, či menej, pocit lepkavého podpazušia som mala vždy. Opäť sa ale vrátim ku plusom výrobku, a to je fakt, že neobsahuje žiaden alkohol ani hliník. Tým sa stáva vhodným aj pre ľudí s citlivou pokožkou podpazušia. Výrobca uvádza 48 hodinovú ochranu pred zápachom podpazušia, čo žiaľ nemôžem potvrdiť. Väčšina dezodorantov, tento bez výnimky, mi vydrží približne pol dňa. Tie lepšie aj celý deň. Adidas Adipure som cítila približne 7-8 hodín, a to je síce slušné, avšak stále priemerné. Nie je to však toľko, koľko deklaruje na obale výrobca. Na záver ku dezodorantu dodám, že sa pri jeho výrobe používa patentovaná technológia Cotton Tech, ktorá účinne redukuje telesný pach.

Plusy: ergonomický tvar, obal hore dnom – dezodorant steká a neostáva na dne, jemná vôňa bavlníka, prijateľná cena, možnosť zakúpiť v drogérií, bez obsahu alkoholu, výdrž 7-8 hodín, technológia cotton tech

Mínusy: vodnatá konzistencia, nalepená etiketa – esteticky neatraktívne, pocit lepkavého podpazušia

Dezodorant Adidas Adipure

Dezodorant Lancôme Bocage

Po otvorení a prvom ovoňaní dezodorantu Bocage som mala pocit, akoby som sa objavila u babky v kúpeľni. Vôňa bola silná a výrazná. Spočiatku som mala dojem stareckej kvetinovej vône. Obávala som sa, ako na mne bude dezodorant cítiť, či bude tak intenzívny. Moje obavy sa nepotvrdili, za čo som bola rada. Akonáhle som si dezodorant Lancôme Bocage aplikovala, vôňa bola znesiteľná, ba dokonca príjemná. Napriek jeho vodnatej konzistencií v podpazuší rýchlo zaschol a vydržal celý deň (cca 10-11 hodín). Na oblečení nezanechával žiadne fľaky, a to ani na čiernom. Bez obáv je možné používať dezodorant aj po holení – neobsahuje alkohol, čím podpazušie nedráždi a ani po holení neštípe. Výrobca uvádza, že je možné používať ho aj po depilácií, avšak to som neskúšala. Musím ale zmieniť, že je dermatologicky testovaný, a tak môže byť skutočne vhodný aj po depilácií. Podpazušie som si depilovala len jedenkrát v živote a povedala som si, že stačilo (haha). Pokiaľ si budete chcieť kúpiť Lancôme Bocage osobne a nie cez internet, odporúčam navštíviť lekáreň. V drogériách som ho doposiaľ nevidela, no lekárne značku predávajú. Rovnako si ho viete kúpiť aj online na Elnino.sk, kde aktuálne stojí 21,20€. Napriek tomu, že je cena vyššia, odporúčam ho väčšmi ako Adidas Adipure. Má dlhšiu výdrž, je dermatologicky testovaný, nezanecháva lepkavé podpazušie a je vhodný aj po holení, či depilácií.

Plusy: prepracovaný vzhľad obalu, možnosť kúpiť v lekárni, nezanecháva biele odtlačky, dermatologicky testovaný, rýchlo schne, vhodný po holení, vydrží celý deň, neobsahuje alkohol

Mínusy: aromatická vôňa, vyššia cena

Dezodorant Lancôme Bocage

Aká značka dezodorantov je vaša obľúbená?