Slovenskú značku voňavej prírodnej kozmetiky Two Cosmetics poznám už nejaký ten piatok. Ak si dobre spomínam, prvé produkty od nich v regáloch drogérií, ktoré som videla, boli tuhé mydlá, tuhé šampóny, eko odličovacie tampóny a sprchové želé. Doposiaľ som vyskúšala všetko z vymenovaných, až na želé. Ku tomu sa akosi neviem dokopať. Od Two Cosmetics, mám najradšej tuhé mydlá a tuhé šampóny, ktoré majú neuveriteľnú výdrž. Z mydiel a šampónov mám najradšej radu Cucu vďaka nádherne jahodovo – malinovej vôni, ale i Tykokos, ktorá je vhodná pre suché vlasy. O tom, že Two Cosmetics začali vyrábať aj pleťovú kozmetiku, priznám sa, som sa dozvedela len nedávno. Hneď ma to zaujalo, a tak som rada, že mi na testovanie prišli nielen výrobky, ktoré poznám, ale aj výrobky, ktoré sú pre mňa samú novinky. Mimochodom, vedeli ste, že 2/two – číslo dva predstavuje použitie dvoch hlavných ingrediencií v prírodnej kozmetike a zároveň reprezentuje dvojicu ľudí, ktorí za ňou od začiatku stoja?

produkty slovenskej značky Two cosmetics

Balzam na pery Lemonade

Necelé dva roky dozadu zaradila firma Two Cosmetics do svojej ponuky aj balzamy na pery v ekologických obaloch. Predtým boli tieto balzamy balené v klasických plastových tyčinkách, no tomu je už dávno koniec. Každá firma napreduje a (dúfam) snaží sa byť lepšia. Nie je tomu inak ani pri Two, kde vymenili klasickú plastovú tyčinku za papierovú tubu, ktorá je rozložiteľná a biodegradovateľná. Všetky balzamy na pery v papierových tubách, ktoré Two ponúkajú, majú 10g, čo je približne o polovicu viac ako pri klasických balzamoch v plastových tyčinkách. Vďaka tomu balzamy v papierovej tube vydržia dlhšie a stávajú sa nielen ekologickým, ale aj ekonomicky prijateľnejším produktom. Svoj balzam na pery s dokonalou sviežou citrusovou vôňou ideálnou na leto nosím vždy so sebou. Ak sú však vonku vyššie teploty, zvyknem dať balzam na pery preventívne do chladničky. Robím to odvtedy, odkedy som si tieto balzamy prvýkrát kúpila. Verte mi, v lete to určite oceníte. A aby som nezabudla, svieži Lemonade balzam na pery je dostupný aj vo vegan verzii, ktorá neobsahuje včelí vosk.

Zloženie:

včelí vosk, kokosový olej, bambucké maslo, mix citrusových esenciálnych olejov, chlorofyl, sľuda – prírodné farbivo, linalool, limonene

Balzam na pery Lemonade

Odličovacie tampóny

Odličovacie tampóny boli vôbec prvým výrobkom, ktorý som si od Two kúpila. Našla som ich v Dm-ke, tuším za nejakých 6€, ak si dobre spomínam. Využívala som ich hojne, naozaj každý deň. Ušetrila som vďaka ním nemalé množstvo odpadu z klasických bavlnených tampónov na odlíčenie. Postupne mi ich však naša práčko – sušička začala žrať. Doslova. Bývali sme vtedy ešte v podnájme a stále sa nám kazila práčka. Nevedeli sme prečo. Až neskôr sme na to prišli. Zjedla mi všetky tampóniky. Čuduj sa svetu, kde po celý čas boli. To je ponaučenie pre mňa, ale aj pre vás milé dámy, aby ste svoje látkové odličovacie tampóny vždy prali vo vrecúšku, napríklad na spodnú bielizeň. Vďaka tomu vám ich práčka nezožerie a nebudete sa čudovať, kde zmizli všetky tie krásne odličovacie tampóny. Po použití sa odporúča prať tampóny na 40°, z vlastnej skúsenosti však odporúčam, najmä ak máte citlivú pleť, prať tampóny na 60°. Rovnako treba prať tampóny na vyššej teplote pri silnejšom znečistení od líčidiel. V balení je 7 tampónov, aby ste na každý deň mali jeden. Ak by ste aj používali dva denne, ako napríklad ja, odličovacie tampóny vám pekne vydržia tri dni. Ušité sú z bavlneného úpletu a BIO froté. Pokožku by dráždiť nemali, no vždy je lepšie každý výrobok najskôr odskúšať predtým, ako ho začnete používať denno – denne. Mne napríklad nevyhovovali v čase akútnej dermatitídy (vtedy mi nevyhovovalo okrem tekutého púdru a kortikoidov nič), inak mi vyhovujú celoročne. Každé ráno, každý večer.

Starostlivosť

Po použití oprať na bežnom programe pri 40°, pri silnejšom znečistení tampónu odporúčame prať pri 60°.

Odličovacie tampóny

Hydratačný krém & Pleťový hydrolát

Počuli ste už o hydrolátoch? Ak nie, musím to hneď napraviť. My už vieme, že prvým dôležitým krokom v starostlivosti o pleť je jednoznačne dôkladné odlíčenie a vyčistenie pleti, aby bola pleť zdravá, čistá a krásna. Pre tento účel sú ako stvorené hydroláty, čiže kvetinové vody. Two má v ponuke hneď päť druhov kvetinových hydrolátov, a to tea tree, nevädzovú, neroli, ružovú a levanduľovú. Tieto kvetinové vody zvyšujú vlhkosť pleti, jemne ju čistia, hydratujú a tonizujú, čím pripravujú pleť na ďalšiu starostlivosť. Teraz, počas leta, je mimoriadne vhodné odliať si málinko z kvetinovej vody do menšieho balenia s rozprašovačom, aby ste ju mali vždy po ruke a vedeli si ňou osviežiť v horúcich dňoch pleť. Balenie má celkovo 100ml, čo je akurát do kabelky, no ja preferujem odlievať si do menšej nádoby. Originálne balenie je totiž sklenené, čo je síce ekologické, ale zvyšuje to hmotnosť produktu, a tak volím svoju stratégiu. Kvetinové vody sú výborné aj na osvieženie pleti počas cvičenia, či na cestách. Vhodné sú aj na túry alebo kdekoľvek, kde potrebujete práve osviežiť pleť. Na pokožke vám kvetinové vody zanechajú príjemnú kvetinovú vôňu, ktorá jednoznačne pozdvihne aj náladu. Pleťový hydrolát s vôňou nevädze, ktorý mám aktuálne ja, by som odporučila ženám, ktoré majú starosti a trápia sa kvôli citlivej pokožke. Hydrolát z nevädze poľnej je totiž známy svojimi protizápalovými účinkami, čím regeneruje a upokokuje podráždenú a začervenanú pokožku. Rovnako táto kvetinová voda pôsobí na tón pleti a napomáha pri redukcií pigmentových škvŕn. Najlepšie urobíte, ak si pleť dočistíte hydrolátom ešte pred aplikáciou krému, či séra.

Po dočistení pleti kvetinovým hydrolátom prichádza na rad hydratačný krém. Moja pleť, napriek tomu, že je citlivá, sa poriadne premastnieva v T – zóne, a preto najradšej volím na pleť gélové krémy alebo krémy, ktoré sú skutočne ľahké a nezaťažujú pokožku. Two naozaj vedeli, čo poslať. Do rúk sa mi dostal hydratačný krém s vitamínom E, ktorý má tak ľahkú textúru, že sa dokáže vstrebať behom pár sekúnd. Som skutočne nadšená. Nepáli, neštípe a najmä nezaťažuje pokožku. Vďaka vitamínu E a bisabololu chráni pokožku pred pôsobením voľných radikálov a zvyšuje pružnosť pokožky. Počas celého dňa zabezpečuje dokonalú hydratáciu, najmä vďaka olejom, ktoré sa nachádzajú v zložení – marhuľový a pistáciový. V kombinácií s aloe vera sú skvelým pomocníkom, ktorý pôsobí na pleti upokojujúco a protizápalovo. Nakoľko hydratačný krém s vitamínom E neobsahuje žiadnu živočíšnu zložku, je vhodný aj pre vegánov.

Zloženie:

Hydratačný krém: šťava z listov Aloe Barbadensis, voda, pistáciový olej, marhuľový olej, cetearyl glukozid, sorbitan olivát, vitamín E, benzyl alkohol, bisabolol, cetearyl alkohol, slnečnicový olej, kyselina citrónová, palmarosa olej, geraniol, sorbát draselný, benzoát sodný, kyselina dehydrooctová, linalool, citral, limonene

Pleťový hydrolát: nevädzová kvetová voda, benzyl alkohol, kyselina dehydrooctová, voda

Hydratačný krém & Pleťový hydrolát

Ktorý produkt z dnešnej recenzie vás zaujal najviac?