Slnko, more, piesok, chlórovaná voda a ostatné faktory najúčinnejšie v lete, nám vedia poriadne potrápiť naše hrivy. Či sa nám to páči alebo nie, naše vlasy sú od nás závislé. Samy sa nedokážu regenerovať. Nedokážu sa o seba postarať. Musíte sa im snažiť dodať dôležité látky, ktoré pre vplyv negatívne pôsobiacich faktorov v lete stratili. Konkrétne ide o tuk, hydratáciu a rôzne výdatné látky, ktoré ich bunky potrebujú. V správnom množstve a v závislosti od individuálnych potrieb. Dehydratované vlasy potrebujú trochu vlhkosti, vlasová štruktúra sa totiž musí vyhladiť. Už správne zvolený šampón s kondicionérom dokážu napraviť zjavné poškodenia. Ku tomu nejaká maska na vlasy, a vaše vlásky budú určite spokojnejšie. Cieľom používania vhodne zvolených vlasových výrobkov je predovšetkým vrátiť vlasom ich hebkosť a lesk. Pre mňa osobne je základom úspechu vhodne zvolený šampón a kondicionér, najlepšie v tuhej forme, aby som vedela odľahčiť nielen peňaženku vďaka ich dlhšej výdrži, ale aj prírodu.

Mydlove - balenie šampónu a kondicionéru

Tuhý šampón citrus – borovica

Tuhé šampóny, mydlá a všeobecne tuhé produkty sa snažím používať už od čias, kedy ku nám zavítali na trh a urobili poriadny boom. Voči tuhým šampónom je však dodnes mnoho predsudkov. Tobôž voči tuhým kondicionérom. A pritom, prečo? Len kvôli tomu, že kedysi ste vyskúšali tuhé mydlo, ktoré vám vysušovalo pokožku, a tak zavrhnete ostatné tuhé, kvalitné produkty? A pritom napríklad tuhý šampón s vôňou citrusu a borovice vám vydrží približne tak dlho, ako 600ml šampón, a to má len 50g. Neobsahuje žiadne konzervanty, či iné umelé prísady. V kúpeľni zaberie málo miesta, v taške sa nerozleje a v prírode je ľahko odburateľný, čím nezaťažuje životné prostredie. Má sviežu citrusovú vôňu, ktorá je skutočná – skutočne citrusová, nakoľko tuhý šampón obsahuje mnoho citrónovej šťavy. Určený je na normálne až mastné vlasy, napriek tomu som to riskla. Neviem ani prečo, no dlhý čas som si myslela, že môj typ vlasov je mastný, každopádne tomu tak nie je. V čase, keď som si vyberala tieto dva produkty na testovanie, som ešte nemala oči poriadne otvorené, a tak som zvolila tuhý šampón na mastné vlasy. Bála som sa, či tie moje suchotinky nebude ešte väčšmi vysušovať, no moje obavy boli zbytočné. Tuhý šampón s vôňou citrusu moje vlasy vôbec nevysušuje. Priznám sa, keď nemám veľa času, nepoužívam ani kondicionér. Napriek tomu sú vlasy dôkladne umyté, nevysušujú sa a pojem rozštiepených končekov už dlho nepoznám. Vlasy majú svieži nádych a čo je pre mňa najlepšie, nepotrebujem ich umývať každý druhý deň, ako som bola zvyknutá. A ako tuhý šampón používať? Jednoducho. Spôsob použitia mi príde ešte efektívnejší ako pri tekutom šampóne. Žiaden boj nechtov s plastovým uzáverom. Jednoducho vezmete tuhý šampón do ruky a pár krát ním prejdete po pokožke hlavy. Začnite pozdĺž hranice s čelom, odhrňte si zopár cestičiek vo vlasoch a tiež po nich pojazdite šampónom. Okamžite sa začne vytvárať bohatá pena. Kým nevyskúšate, neuveríte.

Zloženie: kokosový olej, citrónová šťava, hydrolyzovaný hodvábny proteín, vitamín B5, esenciálny olej Litsea Cubeba, esenciálny olej z horskej borovice, citrón, citral, geraniol, limonene, linalool

Tuhý šampón citrus - borovica

Tuhý kondicionér na vlasy citrus – borovica

Skvost pre nepoddajné a vysušené vlasy. Kondicionér. Nedocenený pomocník pre zdravie našich vlasov. Všetci vieme, ako je šampón pre krásny vzhľad vlasov dôležitý. Keď ale príde reč na kondicionér, razom trochu zneistíme. Čo kondicionér naozaj robí? Spôsobuje, že sú vlasy ťažké? Mali by sme ho používať, iba ak sú vlasy suché? A ak ho používame, máme ho nanášať len na končeky? V prvom rade vám napíšem pár základných informácií. Prvou je, že kondicionér funguje okamžite. Netreba ho na vlasoch nechávať dlho. Hoci si môžeme myslieť, že kondicionér bude pôsobiť lepšie, ak ho necháme na vlasoch čo najdlhšie, nie je tomu tak. Ďalej má kondicionér schopnosť ochrániť vlasy pred uterákom. Kondicionér chráni vlasy pred poškodením uterákom. Áno, čítate správne – uterák môže vlasy poškodiť. Keď sú vlasy mokré, sú veľmi zraniteľné a hrubé vysúšanie uterákom ich môže polámať a poškodiť ich povrch. Použitie kondicionéra môže riziko takého poškodenia znížiť. A posledný, dôležitý fakt. Kondicionér je pre každého. Potrebujeme ho naozaj všetci. Áno, kondicionér potrebujete aj vtedy, ak máte jemné vlasy alebo mastné korienky – je základným prípravkom na udržanie zdravia a dobrej kondície vlasov. Preto sa zloženie kondicionéra líši podľa typu vlasov, na ktorý je určený. Tuhý kondicionér na vlasy s vôňou borovice vlasy vyhladí (ľahko sa rozčesávajú), dodáva im lesk a silu. Neobsahuje konzervanty, umelé farbivá, či umelé vône. Jeho základ tvorí rastlinný vosk a prírodné oleje (kokosový, olivový, mandľový). Rada na záver – tuhý kondicionér je potrebné držať na mydelničke aby sa medzi používaniami sušil. Ak cestujete s prenoskou a kondicionér je v prenoske mokrý, po príchode na miesto ho z prenosky vyberte. Takýmto spôsobom vám kondicionér dlho vydrží. Pri používaní 3 x do týždňa vám takýmto spôsobom kondicionér ak máte stredne dlhé vlasy vydrží cca 3 mesiace.

Zloženie: rastlinný emulgačný vosk, kokosový olej, olivový olej, mandľový olej, vitamín B5, hydrolyzovaný hodvábny proteín, esenciálny olej Litsea Cubeba, esenciálny olej z horskej borovice, citral, citronellol, geraniol, limonene, linalool

Tuhý kondicionér na vlasy citrus - borovica

Vyskúšali ste už niekedy tuhý šampón alebo tuhý kondicionér na vlasy? 🙂