Značku Nobilis Tilia registrujem už istý čas. Niekoľko produktov som vyskúšala a dopadlo to vždy všelijak. Buď mi vyhovovali a používala som ich s radosťou alebo mi nevyhovovali a posunula som ich ďalej. Pri produkte, ktorý vám dnes predstavím, som dlho váhala, či ostaneme spolu alebo pôjdeme každý svojou cestou. Na úvod vám ešte predstavím značku Nobilis Tilia, ktorá sa pýši certifikátom prírodnej kozmetiky. Nobilis Tilia vo svojich produktoch hojne využíva éterické a rastlinné oleje. Kozmetiku vyrábajú doslova uprostred prírody, a to v kraji okolo Vlčích hôr. Značka si vás však získa aj svojimi neobvyklými vôňami, či vegánskymi produktmi. A čo je pre mňa prioritou? Nobilis Tilia netestuje svoje výrobky na zvieratách.

Jemný peeling s lávovou zemou v detaile
Jemný peeling s lávovou zemou

Recenziu začnem obalom, ktorý je z hľadiska testovania taktiež dôležitý. Peeling s lávovou zemou sa predáva v plastovej nádobe s obsahom 50ml. Plastový obal má dva recyklačné symboly, a to symbol pre správnu recykláciu (medzi plasty) a symbol Zelený bod, ktorý na obaloch výrobkov informuje, že spoločnosť participuje na rozvoji systému Zelený bod. Jeho hlavnou úlohou je podpora separovaného zberu a osveta obyvateľstva. Pokiaľ by ste si nádobu chceli nechať, stačí ju poriadne vypláchnuť a používať ďalej, napr. ako obal na výrobu vlastnej kozmetiky. Na obale ďalej nájdete aj etiketu, zloženie, použitie a rovnako by ste na obale mali nájsť dátum spotreby, ktorý by mal byť na spodnej strane nádoby. Žiaľ, mne pri testovaní chýbal tento údaj, čo sa mi rozhodne nepáčilo. Zospodu nádoby bolo vidieť, že údaj bol odlepený. Nevedela som, či výrobok ešte je bezpečný pre styk s pokožkou alebo nie. Napriek tomu som výrobok otestovala, aby som mohla napísať o svojej skúsenosti. Pri fotografiách produktu na oficiálnych stránkach výrobcu som si všimla, že peeling s lávovou zemou by mal byť tmavšej hnedastej farby, rovnako by mal obsahovať aj jemné čierne peelingové častice, akési bodky. Farba nekorešpondovala a čierne bodky vo výrobku, ktoré mali pravdepodobne slúžiť na peeling, taktiež chýbali. Počas užívania som takmer vôbec nespozorovala exfoliačnú účinnosť. Peeling s lávovou zemou mi pripomínal skôr jemný gél na tvár, ktorý by mohol slúžiť maximálne na dočistenie pleti.

Vôňa mi naopak sedela od počiatku. Jemná, morská vôňa s prvkami vône lesa. Netrúfam si však tvrdiť, či produkt má alebo nemá voňať charakteristikou, ktorú som popísala. Výrobok som používala približne každý tretí večer na čistenie tváre, no ako som napísala, nespozorovala som exfoliačnú účinnosť, ktorú výrobok sľubuje. Po menej ako piatich používaniach dokonca produkt zmenil konzistenciu z gélovej na vodnatejšiu, no zmenil aj farbu. Domnievam sa, že výrobok, ktorý som obdržala od firmy Belinka prišiel, žiaľ, po dátume spotreby. Doporučujem preto peeling s lávovou zemou zakúpiť priamo od výrobcu.

Zloženie: triglycerid kyseliny kaprylovej a kaprínovej, glycerín, lávová zem, prírodný emulgátor na báze glycerinu a rastlinného oleja, demineralizovaná voda, stabilizovaný vitamín E, éterický olej z ruže Damašskej, éterický olej z levandule lekárskej, éterický olej Tea Tree – čajovníkový, éterický olej citrónový, éterický olej z Pelargonie vonnej, éterický olej z Mäty priepornej, benzoínová guma, alkohol, limonene, citronelol

Používate peelingy aj na tvár alebo len na telo? 🙂