Posledné dni som blog zanedbávala. Neboli nafotené, ani upravené fotky produktov, a chuť písať bola na bode mrazu. Aj to občas príde, i keď robíte to, čo vás napĺňa. Po dostatočnom odpočinku a načerpaní energie v prírode sú na svete nielen nádherné fotky z rúk môjho priateľa, ale i chuť opäť písať. Doma už dlhšie držím produkty zo stránky Elnino, ktoré vám chcem predstaviť ako prvé. Napíšem niečo o dezodorante od značky L’Occitane, ale aj o parfumovanom oleji od Frais Monde. Mimochodom, ten je v poradí už tretí, ktorý som odskúšala. Parfumované oleje a značka Frais Monde sú skrátka láska. A ako som na tom s francúzskou značkou kozmetiky L’Occitane? Všetko prezradím o pár riadkov nižšie.

Dezodorant L

L’OCCITANE – DEZODORANT

Značku L’Occitane registrujem už dlhšie. Približne od pätnástich rokov, kedy sa mi do rúk dostalo od nich tuhé mydlo, telový krém a sprchový gél. Často sme chodievali s našimi stanovať, tým pádom sa menšie balenia produktov, ktoré vtedy L’Occitane ponúkalo, hodilo. Odvtedy som mala túžbu vyskúšať niečo ďalšie od vychýrenej značky, ktorá má dokonca svoj vlastný obchod v Košiciach na Hlavnej ulici. Dozvedela som sa, že stránka Elnino ponúka okrem desiatok iných značiek aj značku L’Occitane. Trefa do čierneho, viac nebolo treba rozmýšľať. Už si len vybrať. Po dlhom bádaní, čo by mi mohlo sadnúť, a čo chcem vyskúšať (všetko), som sa rozhodla pre dezodorant. Potrebujem ich ku životu viac ako soľ, skutočne. Nie je tajomstvom, že moje potné žľazy fungujú akosi viac, než je prirodzené. Občas aj tie „najsilnejšie“ dezodoranty sú pre mňa len „normálne“, slabé šálky. Bola som zvedavá, ako svoju úlohu zvládne tento fešák. Ak vám vyhovujú deo – sticky, ktoré nefarbia oblečenie, neobsahujú hliník, ani alkohol a majú sviežu vôňu, potom pre vás mám tip. Áno, jedná sa presne o dezodorant, ktorý vidíte nižšie na fotke. Osviežujúca vôňa Verbeny sa snaží nakopnúť ma každé ráno, aby som bola produktívna a neprokrastinovala. Elegantne sa šmýka po pokožke, nezanecháva fľaky a vydrží odhadom takmer celé dva mesiace pravidelného používania. Jediné, čo vám môže prekážať, je vŕzganie počas vysúvania deozodorantu. Inak produkt nemá žiadne chyby. Na leto by som však zvolila účinnejší deo, napríklad s rozprašovačom.

Zloženie dezodorantu: voda, propylén glykol, stearát sodný, parfum, laureth 23 – 2 methyl – 5 cyklohexapentanol, fenetyl alkohol, etylhexylglycerín, styrén, kaprylyl glykol, olej z citrónových šupiek, olej z grapefruitových šupiek, extrakt z Alojzie citrónovej, pomarančový olej, šalviový olej, mätový olej, tokoferol, mentol, benzoát sodný, limonene, citral, geraniol, linalool

Dezodorant L

FRAIS MONDE – PARFUMOVANÝ OLEJ

Ledabolo premostím na ďalší voňavý produkt. Ako som spomínala v úvode, jedná sa o tretí parfumovaný olej značky Frais Monde, ktorý mám k dispozícií na odskúšanie. Parfumovaný olej má 10ml, a i keď sa to môže zdať málo, nie je tomu tak. Doma mám ešte stále viac ako 3/4 predošlého oleja, ktorý sa míňa pomaly. Rovnako je to aj v tomto prípade. Rozdiel je však v tom, že tento olej by som na seba najradšej komplet celý vyliala. Vonia sladučko, ovocne. Vôňa sa mieša so šťavnatou broskyňou a nádychom bieleho pižma. Podľa môjho úsudku, čo som mala možnosť všimnúť si už dávnejšie, parfumované oleje vydržia na tele omnoho dlhšie ako klasické voňavky. Navyše je parfumovaný olej intenzívny, a tak vás určite zacíti každý, tým som si istá. Najlepšie je nanášať parfumovaný olej na pulzné body, akými sú zápästie, či krk. Môj priateľ zo mňa oba oleje od Frais Monde zacíti v okamihu, ako sa dostane do mojej blízkosti. Navyše, nakoľko je produkt malinký, zmestí sa úplne do každej kabelky. Avšak pozor, aby sa vám sklenené balenie nerozbilo. Bola by to veľká (voňavá) škoda. Priznám sa, že občas si len tak bezdôvodne prídem ovoňať tento sladučký, ovocný olej. Pre lepšiu náladu. Funguje to.

Zloženie parfumovaného oleja: parfum, dypropylén glykol (chemická látka bez negatívnych účinkov na zdravie)

Parfumovaný olej Frais Monde

Aké vône preferujete? 🙂